Chodí se ve svatební den na hřbitov?

Profilova fotka
Ahoj všichni. Moc ráda bych se zeptala, jak je to ve svatební den s návštěvou hřbitova. Pokud máme na hřbitově třeba prarodiče či praprarodiče apod., chodí se o svatebním dni na hřbitov? S mým nastávajícím jsme to netušili a zaskočilo nás, když nás na to teď někdo upozornil a my v našem svatebním harmonogramu vůbec nemáme naplánovaný čas na objíždění hřbitovů a cítíme se nyní provinile. Prosím Vás, jak to znáte vy? Je běžné, že se o svatební dni chodí na hřbitov, nebo je možné tam jít jiný den? Nejsme nijak příliš věřící, ale máme úctu k našim zesnulým a běžně na hřbitov za nimi chodíme. Prosím, napište Vaše názory. Moc děkujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my na hřbitov pojedeme po obědě, ale jen proto, že příteli umřel loni tatínek. To je tradice, že když tu už jeden z rodičů není, tak se jede dát na hrob nějaká kytička. Ale u jiných příbuzných bych to asi neřešila, pokud sami vyloženě nechcete...
Odpovědět
Profilova fotka
já souhlasím s alenakm... pokud tam nemáš nikoho hodně blízkého a ty sama necítíš potřebu tam jít , tak bych to přesunula na jiný den, až bude víc času :)
Odpovědět
Co jsem zažila, tak se na svatbách šlo na hřbitov jen pokud tam byl pochován některý z rodičů snoubenců. V čechách tam chodila jen nevěsta s ženichem popř. nejbližší rodina, na moravě jsem zažila aji větší svatby kde šli uplně všeci..to mi nepřijde nutné. Zařiďte se jak vy potřebujete, tendence některých příbuzných kecat do záležitostí cizí svatby je snad nějaký nový trend.
Odpovědět
Přesně tak, my jsme byli, protože přítel, teď už manžel tam měl pochovaného tatínka a protože jsme dostali moře kytek, tak jsme tam šli ty kytky dát a rodina jela s námi, a pár těch kytek zanesli i babičce a zbylé rodině, kteží na tom hřbitově jsou. Jinak není důvod tam jezdit.
Odpovědět
u nás na Moravě chodí jen ženich a nevěsta pokud je tam pohřben někdo z rodičů
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme šli až druhý den, v neděli..
Odpovědět
Ahoj, tady u nás se chodí jen když je pohřben někdo z rodičů nebo někdo opravdu blízký. Moje babička mi byla velmi blízká, přítel zase ztratil svého nejmilejšího dědečka - rádi bysme jim zašli na hřbitov, ale v ten den už to nestihneme, oba hřbitovy jsou od sebe dost daleko a každý je zároveň i daleko od místa obřadu. Takže nejspíš tam zajdeme druhý den. Povinnost to rozhodně není, je to spíš o tom jestli máš nějakého blízkého zesnulého člověka, kterého chceš v den svatby navštívit :-)
Odpovědět
Ahoj, mému manželovi umřel tatínek,ale je to už hodně dávno a tak jsme se dohodli,že se za ním na hřbitově stavíme cestou domů,když pojedeme ze svatby. Nikdo nic nenamítal a odvezli jsme tam i kytičku z mého auta. Tak si myslím,že je to na dohodě mezi vámi dvěma,tak jako celá svatba:-) musí se líbit hlavně vám :-)
Odpovědět
Hřbitove, hřbitove, zahrádko zelená, do tebe padají nejdražší semena. Padají, padají, ale nescházejí, snad je ti hrobaři hluboko sázejí. Vsadila sem routu širokého listí, snad se má maminka na hřbitově vyspí. Routa již odkvetla, vítr listí odnes, má drahá maminka spí tam ještě podnes.
Odpovědět
Profilova fotka
S tím, že se na svatbě jde na hřbitov, jsem se setkala jen na tomto serveru, sama jsem to v životě nezažila, a přitom jsem absolvovala hodně svateb (včetně své) jak v Čechách, tak na Moravě...
Odpovědět
Ano pokud se jedná o rodiče tak je slušnost ve svatební den zanést kytičku na hřbitov a stačí nejbližší nemusí jít celá delegace
Odpovědět
já mám na hřbitově babičku. nesla jsem tam den před svatbou květinový košík. šla jsem sama
Odpovědět
Článek se načítá
Pokud dostanu nějaké kytky od svatebčanů, tak určitě nějakou věnujeme našim dědům, kteří už mezi námi nejsou. Udělala jsem to i v den promoce, kdy jsem dostala spoustu kytek.
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem zažila, že nevěsta dala dokonce svoji svatební už v té době po obřadu tchánovi.. a moje kamarádka nevěsta tam šla za svým bratrem na hřbitov :-( takže za nejbližšími ano ..
Odpovědět
Profilova fotka
Po obědě jsme jeli na hřbitov s udělanou ikebanou,jelikož tatínek manžela umřel cca 3/4 roku před svatbou a měli jsme to kousínek od místa hostiny.Byli jsme jn sami dva,nikoho sebou nechtěli...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?