Živá hudba venku v zimě leden 2017

Ahojky, máme svatbu 21.1.2017 u Benešova, pod zastřešeným altánkem a moc jsem si přála mít na obřad cello a housle...ale asi hrozí, že by struny popraskaly....nemám zkušenost a nejsem hudebník, takže nevím...Myslíte, že je možné mít tam tuto živou hudbu a případně zkušenosti a kontakt? Děkuji moc...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, akustické nástroje určitě budou mít s teplotou problém a nevím, jestli do toho někdo z hudebníků v lednu půjde. Pokud byste se spokojila s klavírem, resp. tedy klávesami, tak z mé strany by to nebyl problém. J. Kupsa
Odpovědět
Profilova fotka
Problém s praskáním strun nenastane, obřad trvá kolem půl hodiny a vkostele je taky zima a běžně se tam hraje. Problém je spíše s laděním, promrzlými prsty, Určitě bych volila klávesy plus smyčcový nástroj. Ne dva smyčcové nástroje.
Odpovědět
Jsem houslistka. Zásadní problém to není, zvlášť pokud se jedná o pár minut během obřadu. Ideální to, samozřejmě, není, ale dá se to. Spíš jde právě o to, že ne každému se do toho chce. A taky pokud budou mít muzikanti zmrzlé ruce, jde kvalita hry dolů. Což by mohlo být zvlášť u venkovního provedení (kde je už tak akustika bídná) a navíc pouze dvou nástrojů dost znát. Já bych naopak kombinaci housle a cello nezatracovala, může to mít své kouzlo a symboliku...ale musí hrát skladby, které se pro tuhle kombinaci opravdu hodí.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, jedná se přeci jen pouze o chvilku, tudíž bych to neviděla jako problém, pokud na to my muzikanti budeme připraveni. :) Hrává se i v kostelech, kde se netopí, nástroje se tam nechávají a taky to jde. Je to určitě jen o domluvě, ale chápu, že mnohým muzikantům se do toho nemusí chtít skrz pomalé a nehybné prsty. Já vystupuji s harfou a v kostelech jsme čekali mnohdy ve velkých zimách i hodinu na své číslo a taky se vše zadařilo. Pokud byste měla zájem i o harfu s houslemi, pak se mi neváhejte ozvat. Není potřeba žádná technika navíc a s harfou se dá nahradit doprovod sólového nástroje místo klavíru. Určitě se nevzdávejte přání o živou hudbu, i kdybyste měla vybrat ještě jiné nástroje, určitě to stojí za to, než hudba z CD. :( Hudebník se Vám nádherně přizpůsobí a má cit. Hezký den a zdravím Vás Simona :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?