Venkovní svatba..nevím si rady s počtem songů:-(

Profilova fotka
Ahoj holky, prosím poraďte. Máme obřad venku, půl hodiny před obřadem máme být na místě. Nevíme jestli půjdeme k oltáři (slavobráně) zvlášť nebo spolu, ale to nehraje roli.Důležité je to, že je to asi 10 metrů a to nestihne ani žádná písnička začít :-( Všechny tady píšete jak máte jednu písničku na příchod ženicha, druhou na příchod nevěsty...I když tam dám jen jednu, tak odehraje tak možná 20 vteřin, tak vůbec nevim..Může pak ta písnička hrát dál nebo musí být ticho až začne oddávající mluvit? Taky bych chtěla aby začala hrát jedna konkrétní písnička ve chvíli kdy si dáme prstýnky a políbíme se, to už je asi oddávajícímu jedno že a můžeme si pustit co chceme? Slyšela jsem právě, že při obřadu má být buď ticho, nebo jen hudba bez textu na podkres..tak nevim... Taky nevim jestli až přijedeme těch půl hodiny před obřadem už by tam mělo venku něco hrát nebo ne...Poradíte jak to máte vy prosím? :-) děkuju moc :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo vše na domluvě, ale jestli bude vše pobíhat šíleně jako do teď, máme se na co těšit- máme příchod ženícha cca. minutový song, pak mám nástup já, moje hudba bude nahlas a pak se pomalounku ztiší a další písničky má přepínat paní, co tam normálně "hraje" na klávesy.. ale kdo ví, třeba si budeme vyměňovat nedobrovolně prstýnky na Eye of the Tiger :-D
Odpovědět
Co to nechat na tom DJ, není tam od toho?
Odpovědět
Profilova fotka
Ne každý má DJ, my budeme mít živou hudbu a řeším v hlavě stejné otázky....kolik toho asi stihne zahrát..
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si dali 2 pisnicky na zacatek, at jako hoste pochopi, ze se maji zacit formovat, pak jedna pro zenicha a jedna pro nevestu a dalsi dve po obradu..myslim si, ze nastup neni treba uspechat, tak treba, az zacne pisnicka na zenichuv nastup, pocka 20 sec a pak dojde a zase treba jeste 20 sec nechame hrat..pokud mate dj, tak by mel umet plynule prepinat mezi skladbama a jednu ztlumit, i kdyz neskoncila a pustit dalsi..nebo si vyberte jen jednu skladbu dohromady;)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli na obřadu taky živou muziku - manželovy kamarády, kteří pobrnkávali na kytary a v momentě, kdy viděli, že jsou všichni nachystaní, tak začali song, na který jsme s manželem společně přicházeli vstříc svatebčanům a oddávajícímu. Samozřejmě jsme byli u oddávajícího cobydup, ale kluci hráli dál a my si užívali neskutečnou svatební pohodu. Když dohráli, vzal si řeč oddávající a v průběhu obřadu pak dal ještě jednou slovo kapelníkům, aby zahráli novou, speciálně složenou svatební píseň, kterou hlavně naši drazí rodičové probrečeli. Takhle jsme byli s kapelou a oddávajícím předem domluvení a vyšlo to perfektně. Naše rada zní - udělejte si to přesně takové, jaké chcete. Ten den je jenom Váš a nikdo neví líp než Vy sami, jak byste chtěli, aby do sebe svatba zapadala.
Odpovědět
Já na to jdu hrozně složitě a analyticky. Při nejbližší návštěvě si s přítelem natrénujeme tempo a stopneme si čas, jak dlouho jdeme cca k danému místu. Uličkou jdeme spolu z důvodu okolností, místa a rodinných vztahů. Na základě toho pak vyberu délku písničky, což si představuju tak, že najdu zkrácenou verzi nějakého toho mého vysněného wedding entrance:D,popř. vyseknu část písničky, co se mi líbí, aby to vyšlo akorát, na netu na to je milion programů. A pak si to zkusím projít ještě jednou s hudbou s peckama v uších. (Máme to na frekventovaném místě, takže tam nemůžu každou chvíli lítat, uzavírat místo a pouštět do repráků muziku:D, ale zároveň tam budu dost často kvůli přípravám a chci, aby to nepůsobilo chaoticky a nepromyšleně.) Pak mi ještě svým způsobem mohou pomoci svědci a tzv. družičky. Dvě dobré kamarádky chtěly jít ve stejných šatech, tak se to nabízelo, že by mohly jít před námi a tím dát najevo ostatním hostům - že už jdeme, popř. by svou chůzí /příchodem oddálily moment, než vyjdeme my a písnička se nějak rozjede. V tom ještě nemám jasno, jestli jednu nebo dvě písničky a jestli půjdou družičky, svědci, my..nebo jaké pořadí vlastně. Pak počítám, že na samotný oddávací akt bude ticho, příjde mi to osobně lepší, převážně z důvodu frekventovaného místa - s hudbou by toho moc slyšet nešlo a navíc mi vždy přišla v ten moment rušivá. No a na novomanželský polibek, podpisy, gratulace už tam bude přichystána další hudba, osoba pověřená to zapne přesně v okamžik polibku pro to "romanticko-dramatické umocnění efektu":D a pak ať si to hraje celou dobu během podpisů, gratulací atp. to už stejně v té záplavě euforie vnímat nebudu:D.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud je to opravdu zhruba 10 metrů, tak se toho z písně moc neodehraje. Většinou ale není problém ji nechat hrát o něco déle, např. když matrikářka usazuje rodiče, organizuje, kde přesně kdo stojí atd. Poté většinou může být hudební doprovod pod proslov oddávající(ho), ikdyž někteří chtějí mít absolutní ticho. Při dotazu a vyslovení "ANO" musí být vždy ticho, pak již opět může hudba po prvním polibku opět hrát. Obecně platí, že pod proslov by opravdu měla být hudba beze slov, po polibku/ke gratulacím již zpívané věci nevadí. K hudbě před obřadem - pokud tam již budou svatebčané, tak určitě nevadí, když tam bude potichu něco hrát jako podkres. Pokud bude hudba reprodukovaná, určitě to chce mít někoho spolehlivého u přehrávače/notebooku, aby vždy vše ve správnou dobu pustil a naopak věděl, kdy má která piseň končit, případně také reguloval dle potřeby hlasitost. Další možností je samozřejmě živá hudba... J. Kupsa
Odpovědět
Cauky, ja uz to mam cely v hlave osefovany. Mam jeden song, kterej jsem si rozkousekovala na dramatickej prichod....rekneme ze song zacne a zacatek songu bude pokyn pro svatebcany se usadit - mluvim ted o tech kteri nejsou primi pribuzni atd. Ti dulezitejsi budou chodit postupne...Takze zvlast zenich s maminkou, zvlast druzicky, svedci, rozhazovac okvetnich listku atd...no a nakonec nevesta. Ja mam dost dramatickou hudbu na prichod a kdyz jsem si to predstavila cely uplne poprvy s tou hudbou, rvala jsem u toho asi 10 minut dojetim haha..dulezity je vybrat dobrej song a poprosit svedky aby osefovali nastup.. My to budeme mit venku, pergolu mame taky jen 10 metru od stanu kde bude obed, a ten je jen kousicek od zadniho vchodu hotelu. Takze jsem si to naplanovala tak, ze ostatni svatebcani kterych se nastup netyka budou venku a ostatni uvnitr za dverma. Podle hudby budou jednotlive nastupovat a ja, az muzika vygraduje, prijdu ze strany hotelu abych mela dost casu tu pasaz v tom songu ktera se tyka nastupu nevesty. Fakt je to jen o tom vybrat vhodnej song a mit tu vizi v hlave, pak uz je vsechno snadny :) Moc drzim palce at to vsechno klapne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?