Svatební hudba - co s tím?

Profilova fotka
Mám obecný dotaz. Jak řešit hudbu na svatbě? Budeme mít kolem padesáti lidí, vnitřní prostor není příliš velký a chtěla bych tam sezení pro všechny, prostě aby si mohli sednout, nějaké sezení bude asi venku, ok. Kapelu už tam ale prostě nenarvu, to by nezbyl žádný prostor na tanec, když už bude ta hudba. A vlastně mi to přijde už nějaké moc. Ale slov DJ mě úplně děsí, vždycky si vybavím scénu z Lásky nebeské a jak pouští jeden cajdák za druhým. Chtěla bych, aby nám na svatbě zaznělo pár mých oblíbených písniček,ale prostě netuším, jak na to. Prostor nijak ozvučený neni, takže potřebuju vyřešit ozvučení a pouštění hudby a jsem naprosto ztracená :D Jak to řešíte vy ostatní? P. S. Moderátora taky nepotřebujeme, navíc bude svatba dvoujazyčná a větší složení bude nečeské, takže by to nemělo úplně smysl.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nevím, proč Vás slovo DJ děsí, ale za mě mohu říct, že pokud DJ (svatební) dělá svou práci pořádně, pobaví se úplně všichni, tak, jak to na pořádném mejdanu má být. Osobně se vždycky snažím, aby hudba vyhovovala všem (což nejde vždycky naráz), aby se pobavily děti, ale také se musí bavit i babičky a dědečci. A co se týká dvoujazyčných svateb, tak to také není problém, dělám svatby s hosty mluvícími německy i anglicky. A že nepotřebujete moderátora? To si možná myslíte. Někdo totiž musí vyhlašovat důležité okamžiky, svolávat k nim hosty, motivovat je k tanci a zábavě, uspořádat a moderovat soutěže, atd. Svatební DJ je něco úplně jiného, než DJ v klubu, není tam od toho, aby pouštěl písničky a předváděl se v mixování, svatební DJ má úplně jiné úkoly a zaměření, musí se vyznat v mnohem širším okruhu hudby, zároveň tuto musí mít, aby mohl vyhovět i téměř každému přání, se kterým novomanželé i hosté přijdou, musí umět jednat s lidmi, atd. Zřejmě nemáte zkušenosti ze svateb, kde to takhle bylo, jinak byste to vše viděla úplně jinak. Přeji Vám šťastnou ruku při výběru zábavy, DJ a dalších poskytovatelů služeb, a at se Vám svatba skvěle vydaří, což znamená to, že na ni všichni budou dlouho vzpomínat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teda měli hodně neformální oslavu, ale je za mě úplně v pohodě připravit složku s výběrem písniček a pouštění uložnit klidně hostům, případně ten mix nechat hrát prostě náhodně. Moderátora jsme neměli, důležité momenty jsme si uvedli sami (přece jen 50 lidí není až takový dav, aby to nešlo a navíc to nejsou cizí lidi, kterých by se jeden musel bát), výběr hudby byl podle nás, ale dětem nevadil a babičky z toho taky nekleplo. Snesla bych maximálně někoho, kdo by pouštěl hudbu, kterou jsem já předem vybrala, fakt mě děsí představa člověka, co moderuje soutěže a motivuje hosty k čemukoliv.
Odpovědět
Profilova fotka
@djcaesar No vidíte, a u nás budou děti tři, v pubertálním věku. Babička tam nebude ani jedna. Většina svatebčanů nebude mluvit ani anglicky, ani německy. Soutěže neplánujeme, házení kytice nebude, zvedání bot nebude, rozbíjení talíře nebude, jediná "zajímavá" akce bude krájení dortu. Prostor zas tak velký není, hostů zas tolik také není, takže nějaké svolání nevidím úplně jako problém. Byla jsem na několika svatbách, žádné svolávání nutné nebylo. A hostů bylo i třeba kolem 130 a taky se to zvládlo. A přesně jak píše ziriael - mě tenhel typ lidí děsí. Prostě já bytostně nesnáším organizované hromadné zájezdy na Jadran, kde se musí hromadně a na povel něco dělat. A fakt k tomu nebudu nutit svoje svatebčany... že teď se povinně musí tancovat a teď se povinně musíte koukat na to, jak jíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora2019 V pořádku, je to Vaše svatba, Vaše rozhodnutí, věřím, že se i tak povede. Jen dejte pozor, aby se hosté příliš nenudili, když jim nebudete dělat žádnou zábavu. A nějaká organizace je třeba vždycky, jinak budete mít první tanec v dobu, kdy bude polovina hostů kouřit venku, apod. Ono to obvykle není o žádném honění hostů teď tam, pak sem, vždycky je to ležérní odpoledne a volný večírek, jen je to spíše o tom, aby se něco zorganizovalo hromadně, aby u toho ti lidé v tu chvíli opravdu byli, protože jinak to moc nemá smysl. :) BTW: němčina a angličtina je jen moje nabídka, existuje tu i několik DJ, kteří mluví polsky, francouzsky, španělsky, a já nevím, jak ještě, takže byste určitě někoho našli. :) Ať se daří a ať jste spolu šťastni :)
Odpovědět
@barbora2019 Doporučím vám si hlavně promyslet, jak moc od hudby a zábavy na svatbě očekáváte. A taky co budou očekávat hosté. Není hudba zas tak důležítá a půjde spíš o podkres, aby tam nebylo ticho? Chcete si to hlavně užít s partnerem podle sebe a ostatní to nějak zvládnou? Chcete, abyste si to užili jak vy sami tak i všichni hosté a byla párty, která funguje a tančilo se pokud možno co nejvíc? U třetí varianty to bez DJ nepůjde. Myslím tím samozřejmě zkušeného svatebního profíka, kterého se opravdu bát nemusíte :) Takový člověk jede na svatbu s tím, aby se vám postaral o hezký zážitek a zábavu přesně dle vašich představ i dle představ hostů. Navíc to takového člověka v naprosté většině případů i baví a věřte, že je to na jeho projevu a výkonu potom hodně vidět. U druhé varianty je DJ také dobrá volba, protože vám ušetří spoustu času a starostí se sháněním oblíbené hudby a s pronájmem zvukové techniky. Snad jen první varianta by se možná dala bez profíka zvládnout, ale nemyslím si, že takové svatby jsou moc časté. Myslím si, že skoro každý má slovo "svatba" spojené nejdřív s jídlem, ale později už jen s hudbou, tancem a zábavou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na svatbě kde si to sami pouštěli z pc a měli tam velké bedny zapůjčené. Totální katastrofa. Chvíly ty písničky moc řvaly nahlas pak potichu. Pak si tam furt každej dával písničku třeba i třikrát do kola. No prostě hrůza a nikdo se nebavil.My budeme mít dj, který umí poznat jaká je nálada a co pustit. Máme i předem domluvené písničky, které chceme aby zahrál. Bez profíka bych do toho nešla. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Co se výběru hudby týče - já jsem se tomu pověnovala, protože na všechn svatbách, co jsem byla, hrála chvíli kapela a pak se to nechalo na písničkách z počítače a ne všechno bylo taneční, a mě děsilo, že začne hrát jedna písnička, která všechny usadí. Takže, my měli osazenstvo ve velké míře mladé a party-style laděné. Tzn. sedla jsem jeden víkend k počítači, a začala vybírat hitovky, na které tancují prostě všichni a pořád, a do toho písničky, na který se dobře tancuje mě. Youtube mě pak návrhama zavedl k dalším a dalším songům, takže jsem ve výsledku měla mix popu (Beyonce a podobný hitovky), RnB, ale i rockovějších věcí, sem tam i vzpomínku na punkový léta, no a takový to na co jsme pařili s lidma z gymplu, takže Šakalí léta, Hrobař a podobně... A splnilo to svůj účel, parket byl neustále plnej, babičky zahodily berle a taky se vrtěly, bylo to fakt super. Na náš svatební playlist jsem slyšela jen samou chválu, a bylo to i vidět, lidi si fakt nesedli. Cajdáky jsem nedávala žádný. Jediná drobná nevýhoda tohohle systému byla, že mezi písničkama byly mezery, ale jak lidi rychle pochopili, že se jede jedna pecka za druhou, tak čekali úplně natěšeně, co bude dál :) Jediný, co mě mrzí, že jsem někde zašantročila flešku, na který jsem to měla, a od tý doby jsem se nepokusila dát to znovu dohromady.
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora2019 dobrý den, upřímně si myslím, že pokud vhodně zvolíte DJ, tak hudba bude mít úspěch. Mě osobně spíš děsí pouštění hudby z notebooku, kam si může kdokoliv přijít a cokoliv pouštět. Správný DJ vycítí atmosféru a může hrát na přání, udělá logické pauzy, aby si hosté mohli odpočinout, vše správně ozvučí. Nemusí Vám moderovat vůbec nic, však je vše na domluvě. Také svou představu playlistu mu můžete připravit...na naši svatbě hrál DJ zhruba do půl 2 a parket byl pořád plný. Bohužel poté měl další povinnosti a těm co zbyli, stačila hudba z notebooku...je to samozřejmě na Vás, ale dobře to promyslete. Hudba společně s občerstvením a prostředím dělá celkový dojem ze svatby
Odpovědět
Ahoj, my měli na svatbě DJ z Hugo Bross Agency a byli jsme moc spokojení. Co vím, tak řeší i ozvučení a podobně. Nevím teda, kde máte svatbu, ale zkus mrknout na FB nebo na instagram Hugo Bross Agency :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora2019 Dobrý den, mrkněte prosím na Trio Elusive na tomto serveru. Zdraví Dagmar (v triu hraju piano)
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora2019 Dobrý den, slečno nevěsto, na Vaší svatbě Vám rád budu k dispozici. Nabídku Vám, s dovolením, zasílám zprávou zdejší Interní pošty. Doufám v naši budoucí spolupráci a bezchybnou realizaci Vašeho “Dne D”.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?