Prosím o radu zkušenějších nevěst?!

Zdravím vás :-) naše svatební přípravy jsou v plném proudu a došlo na HUDBU 8-) velmi mi na tom záleží a proto váhám !! Budeme mít oběd kolem 13:00 a poté váhám... kapela hraje kolem 8 hodin, ale co jsem zažila mívají na můj vkus velké pauzy kdy hosté "vychladnou" :-D proto by to chtělo něčím vyplnit a DJ hraje také kolem 8 hodin tak mě napadlo objědnat obojí ale nevím jak to zkombinovat?! Nebo objědnat dvě kapely ?! Nebo pouze DJ ?! A už vůbec nevím jak to nakombinovat :-( Budu strašně ráda za vaše rady :-) Dííky
Odpovědět
Hmmm tak to máš docela dilema :) Ale můj návrh je tento: Objednala bych DJ i kapelu. Kapelku bych zvolila nějakou zajímavou at se maj hosti na co těšit, jestli chceš, pošlu ti na na mou oblíbenou odkaz do zprávy. No a udělala bych to tak, že by vždycky hodinu hrál DJ, hodinku kapela, :) Taky by bylo super kdyby se dohodli jaké písničky by měl DJ hrát, aby kapele nebral zbytečně dobré songy, protože DJ má v repertoáru třeba 6 000 písní, narozdíl od kapely, která jich má třeba.. 300 až 1000. Takže takhle si myslím že by to dávalo docela smysl a užili by si to všichni:)
Odpovědět
My měli obřad v jednu, v kostele, takže se jedlo až tak v půl 4, kapela hrála od 5, my se jeli fotit, až sme přijeli, nakrojili jsme dort a pak první tanec... No a pak? Volné chvíle byly vyplněné zábavou! Svědci a kamarádi připravili svatební kočár, pak svatební kvíz a židličkovanou... Přitom si kapela dost odpočla! Navíc, chvíle ticha nevadili, lidé si povídali, najedli se v klidu, dali panáčka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro nas byla kapela zbytecna, na zaklade referenci jsme si vybrali DJ. Byl tam uz od obradu ktery ozvucoval a poustel pisnicky, takze dohromady 12, 13 hodin. Zatim na zadne svatbe me kapela nenadchla...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud budete chtít mít na svatbě obojí, DJ i kapelu, tak doporučuji se s oběma sejít pokud možno zároveň a oběma vysvětlit jak si to představujete a jak se mají střídat a doplňovat. Bohužel jsem jednou zažil, že byl takto DJ i kapela a doslova se dá říct že DJ kapelu nepustil skoro ke slovu a moc nehráli. Zábava sice byla dobrá a lidi se bavili, ale pak tam ta kapela byla taková smutná nevyužitá. Co se týká mezer mezi písničkama ve kterých lidi vychladnou, mám zkušenost že to každý jen ocení, lidi si popovídají, seznámí víc mezi sebou a taky dýl vydrží, než když párty jede skoro bez pauzy ;) Dobrá je taky kombinace kapela+cimbál, to často funguje docela přirozeně.
Odpovědět
Profilova fotka
a co udělat kombinaci, jsou to takoví one men show hrají, sami zpívají a když mají přestávku pustí písničky
Odpovědět
Sám jsem DJ a mám za sebou už pět let zkušeností. Buď DJ na celý večer nebo kapelu a pak na večer DJ. Domlouvat se s DJ a kapelou na písních co každý může hrát mi připadá jako blbost. Za necelé tři týdny máme s přítelkyní taky svatbu a máme kapelu cca 18 - 24 a pak večer DJ. Vždycky jsem se střídal s kapelou večer, nebo jsem hrál svatbu celou. Nevidím volbu střídání celý den DJ - kapela jako šťastné řešení. :-) Ať se Vám svatba povede. :-) Když tak na další dotazy rád odpovím. Jirka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já doporučuji kapelu Reflex - rock z Blanska. Hráli nám na svatbě, nikdy předtím jsme je neslyšeli, vybírali jsme na základě referencí, ukázek na netu a samozřejmě ceny, takže jsme se docela báli, jak to nakonec dopadne. A musím říct, že byli perfektní :-) mezi hosty jsme měli spoustu hudebníků, můj muž hraje v kapele, takže jsme požadovali, aby hráli opravdu čistě. No a naprosto předčili naše očekávání :) hráli čistě, nedělali dlouhé pauzy, reagovali na přání publika - někdo si něco začal prozpěvovat a hned to začali hrát :) srdíčko všech si získali, když hráli jen pro dvě malé družičky, které nevěděly, že "Po kalíšku" je konečná píseň série a chtěly dál tancovat. Prostě byli skvělí :-) lepší kapela, s lepším přístupem mě opravdu nenapadá :) začali hrát mezi 19-20 a skončili okolo 3h.
Odpovědět
U nas zenich udelal tri oddelene playlisty - na jidlo, pak smisenou hudbu (dechovka, moderni, swing, jazz, zname veci) a pak na pozdni mejdan. Bylo to super, hoste nadseni a i ta dechovka se dost chytla :D
Odpovědět
Profilova fotka
To, že kapela má na tvůj vkus příliš dlouhé pauzy ještě neznamená, že to tak je dle všeobecného vkusu... Dvě kapely jsou blbost, to nejde kvůli vybavení, ozvučení, atd. Podle mě je i DJ současně s kapelou hloupost. To by si lezli do zelí, museli by se domluvit a no, nic si nenalhávejme, zbytečně by to dělalo problémy. Jak už tady zaznělo, pauzy mezi písničkami lze vyplnit zábavou, hrami, nebo jen odpočinkem. Ono zas ne všichni hosté mají kondičku na nepřetržitou pařbu a tanec až do rána :-)
Odpovědět
Já jsem měla DJ eje, který měl prostě taxu na celý den a to včetně poslechové hudby na oběd a hrál jak dlouho jsme chtěli. Jestli chcete pošlu vám odkaz. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně nekombinovat! Na každé svatbě či oslavě je člověk rád, že na chvíli nic nehraje, může si jít dát raut, zakouřit nebo popovídat s ostatníma. Pokud tam pořád něco hraje, tak je to špatně a hosté si ani nepokecají. Zároveň nikdo nebude pařit celou dobu a chce to nějaké pauzy, tak aby se vám nestalo, že všichni budou tančit jen na kapelu a na DJ si všichni půjdou sednou apod. a on tam bude tak trochu navíc. A to nemluvím o tom, že každý mají svou aparaturu a playlist, který by museli kombinovat. Ne, to je prostě špatně... Jestli DJ nebo kapelu záleží na vás, co posloucháte vy, vaši hosté a na co rádi tančíte. My měli kapelu a byli jsme nadšení a spokojení. A hlavně bych mermomocí nevyplňovala mezery nucenou zábavou, hosté si většinou poradí ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, jako profík se také dovolím připojit se svým názorem, který v zásadě naprosto koresponduje s tím co napsala gabrielkaada. Hlavně si uvědomte jednu zásadní věc - je to SVATBA, tedy nikoli NONSTOP diskotéková párty či taneční maraton, i když třeba Vy sama ráda tančíte. Ale i když jdete s partnerem či kamarádkami někam na párty jistě také i když se hraje potřebujete chvíli na vydechnutí. Mimochodem nejen dle mého názoru i zrušení přestávek v klubech byla ta největší hloupost, kterou kdo kdy vymyslel, ale to by bylo na dlouhou diskuzi a na jiném místě. Každopádně někteří hosté na Vaší svatbě se setkají poprvé,potřebují mít také čas a prostor se seznámit,popovídat si, což při hlasité hudbě jde docela těžko. Ať už zvolíte kapelu či Dje, nebo se rozhodnete nakombinovat obojí také doporučuji nejdříve kapelu nebo cimbálku a na závěr svatby DJ a ani s "nucenou organizovanou zábavou" bych to nepřeháněl, pár her a soutěží určitě ano,ale jinak - prostě nechtě Vaše hosty se jen bavit :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahojte na našej svatbe sme mali kombináciu cimbál + DJ a boli sme maximálne spokojný. Cimbalovka Frgál bola úžasná, prišli v krojoch, netreba ich nazvučovať a stačilo to na velku sálu. Plánovali sme to tak aby si na cimbalovku zatancovala staršia generácia a na DJ-ovi mladšia, ale nakoniec cimbalovka ztrhla všetkých. Týmto ešte raz poklona cimbálovke Frgál. Dj potom hral do 4. rána a stále sa tancovalo :D Na margo názorov "profikov," je dôležité aj aká hudba, napr. cimbal nieje tak hlučný aby si pri nom ludia aj posedeli, ale myslím si, že to ide aj pri kapele pokial sa dobre umiestni podium a stoly. Druha vec je totiž tá, že pokiaľ je tam ticho a príliš vela pauz tak to zabíja celu atmo. A je dôležité aj zloženie svadobčanov, pokiaľ je vela mladých nebojte sa mať hudbu nonstop, pokiaľ mate staršiu generáciu vo velkom počte obmedzte hudbu.
Odpovědět
AHoj, my měli pouze kapelu, která hrála cca od 18hod. Nepotřebovali jsme žádného DJ navíc, přestávky nebyly dlouhé a hosté se v pauze občerstvili. Na svatbě kamaráda měli kapelu a v přestávkách měli puštěnou hudbu a vedlo to akorát k tomu, že lidi tancovali spíš na hudbu v pauzách kapely, která tím pádem přestávky neskutečně natahovala.
Odpovědět
My jsme tuhle "hluchou" pauzu vyplnii vždy hrami.. kamarádi pro nás připravli celkově asi 5 her a vždy když si potřeboval DJ odpočinout, tak se zorganizovala hra.. všichni hosté byli spokojeni a nadšení, jak to bylo hezky provázané
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?