Písničky na svatební obřad, kolik si jich připravit?

Profilova fotka
Ahoj holky mohly by jste mi poradit? Kolik písniček si připravit na obřad? A jaké jste měly vy? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@barcuca nejlepsi je zeptat se primo tam, kde budete mit obrad :-) mne z Bouzova napsali tohle: "Seznam skladeb a minutáž: 1.příchod - Svatební pochod - Mendelssohn 2. projev - Cavalleria Rusticona,Intermezzo - Pietra Mascagni 3. prstýnky a podpisy -Zima Largo - Vivaldi 4. přípitek - Jaro Allegro - Vivaldi 5. gratulace - Koncert pro hoboj A Dur - Bach Koncert pro hoboj F Dur - Vivaldi 6.Vodní hudba Alegro Alla Hornpipe - Handel. příchod - 1minuta projev - 7minut, nesmí být zpívaná prstýnky, podpisy - 5 minut gratulace - 5 minut (dle počtu svatebních hostů,možnost opakování, nebo přidat ještě jednu skladbu) odchod - 1 minuta" My ale nakonec meli skotskeho dudaka, ktery se o hudbu postaral sam, takze jsme minutaz a skladby neresili :-)
Odpovědět
Doporučuji zjistit jak je na tom oddací síň. Já si naplánovala seznam písniček a pak mi bylo řečeno, že není k dispozici přehrávač, ale pouze klávesy:(
Odpovědět
@barcuca Na minutáž bych se doslova a do písmene vyprdla :-) Pouštěla jsem hudbu pro úřad asi 3 roky a je to indvindi :-) Pokud je na úřadě nebo v kapli k dispozici aparatura a možnost pouštět si hudbu z CD, tak si víceméně můžete vytvořit svůj playlist a ten, kdo bude hudbu pouštět už to přizpůsobí potřebám obřadu. Nicméně rozhodně je potřeba se nejprve zeptat na úřadě, jak to vlastně funguje, aby nedošlo ke zklamání, že si nevyberete svou hudbu, ale z toho, co vám nabídne úřad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
... a hudbu doporučujete zpívanou či radji instrument ?? dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
díky moc... to víte jsem v tomhle tabula rasa...=) na svatbě jsem byla jen ségře před dvaceti lety a to bylo poněkud jednoduché=)
Odpovědět
@vekuel Není problém se zpívanou hudbou - pouze pod projev oddávajícího se více hodí instrumentální, protože pouze podkresluje projev a není tudíž příliš slyšet. Pak taky záleží na tom, v jakém prostoru se obřad odehrává. Je spousta krásných instrumentálních verzí skladeb, které se hodí a dá se z toho sestavit celý playlist pro obřad. Já zase sebe nevěstám už dlouho doporučuji třeba PianoGuys, ale třeba i Two Steps From Hell mají krásnou hudbu (i když je spíše "filmovějšího" ražení).
Odpovědět
My jsme měli na přichod ženicha - Beatles - Let it be, na příchod nevěsty - Mendelson (oboje ve vezri na klavír). A na prstýnky a na polibek už hrála jedna píšnička - Emilia Torini - Jungle drums (to je "ta naše"). ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud máte "klasický obřad", tak ten bude trvat i s gratulací cca 60 hostů kolem 20 minut, tedy je potřeba si připravit hudbu na tuto dobu. Co se týká interpretů, tak mohu doporučit Johann Pachelbel – Canon, variace na tento Canon od interpreta David Lanz, ten má spoustu krásných skladeb, zkuste vyhledat jeho jméno na youtube, interpret Yiruma – Moonlight nebo i jiné skladby, dále je moje oblíbená a to skladba z Forresta Gumpa jak tam letí to peříčko, to je interpret „Alan Silvestri – Forrest Gump suite“. Další krásná hudba je od interpreta „Carlton Forrester“, opět zkuste na youtube vyhledat a poslechnou jeho skladby. Je toho opravdu hodně, existuje spousta piano verzí od známých skladeb - hudba pro obřad by měla být instrumentální, aby zpěv nerušil slova oddávajícího. Dále je vhodné si nechat skladby sestříhat za sebe, aby jedna plynule navazovala na druhou, pak stačí pustit CD a nemusíte se o nic starat... :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?