Kdy máte zařazenou cimbálovku do svatebního programu?

Ahoj nevěsty, prosím Vás, kterým bude hrát cimbálovka na svatbě, odkdy dokdy Vám bude hrát? Chtěli bychom ji na obřad a potom, že by hrála po obřadu během focení skupinek jako podkres, pak během hostiny (máme obřad i hostinu na jednom místě) a k poslechu během dvouhodinovky , kdy budeme na focení (první tanec máme po návratu z focení). Ale všechno k poslechu. Máte to taky někdo takhle nebo nějak jinak? Nerada bych, aby toho bylo moc. Děkuji za Vaše odpovědi.
Odpovědět
nám bude hrát při obřadu a potom až večer k poslechu a tanci, ale my jsme oba z folklorně založených rodin a navíc večer budeme mít pozvané přátele mého budoucího manžela ze souboru... pokud velká část z vašich svatebčanů k cimbálce a obecně folkloru moc vztah nemá, tak bych to trochu zredukovala, neocení to a bude je to spíš otravovat... pokud ale víte, že to větší části svatebčanů sedne, tak proč ne ;-) ... jakou cimbálku si budete zvát?
Odpovědět
No večer máme DJ. Jsem z Valašska a ne že by přímo tíhla, ale je mají ji rádi a hodně lidí tím nejspíš mile překvapíme. Chceme je tím překvapit. Navíc hrají i moderní hudbu, tak to nebude jen o lidovkách. Chceme typickou moravskou svadbu :) Zatím máme zamluvené Valašské peklo. Čtyři mladí kluci :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky uvažujeme o cimbálovce, jen nám nejde vymyslet, kdy ji zařadit :)
Odpovědět
@meck007 jsem ráda, že tu potkám i pár holek, co chtějí na svatbě překvapit a potěšit svatebčany, řeči ve stylu ,,my se bereme, tak bude, to co máme rádi my" jsou částečně v pořádku, ale některé holky si neuvědomují, že zvou rodinu a přátele, které je slušné pohostit a zajistit jim zábavu... já mám z velké části metalovou duši, ale nemám potřebu to mé rodině na svatbě vnucovat ;-) ... jinak, my budeme mít svatbu slováckou, od rána až do večera, ani si to jinak představit neumíme... teď mě tak napadá, jestli by se našel nějaký rozdíl mezi valašskou a slováckou svatbou, máte nějaký typicky valašský zvyk? ;-)
Odpovědět
@rettii tak to taky přesně nevím :D Chceme zachovávat zvyky, jako vyzvednutí nevěsty u rodičů atd. A chceme, aby bylo veselo :) Byli jsme s přítelem na svatbě, kde se hrálo opravdu až v šest večer a přišlo nám to takové strohé :( A cimbálovka přece nehraje 5 hodin v kuse. Většinou mají pauzy. Určitě je chceme u obřadu, aby byl takový netradiční :) Máme obřad venku tak by nějaký magneťák ani nebyl slyšet. Ale v krojích nebudeme. Víme, že někteří členové rodiny hrají na různé nástroje tak snad je to potěší, že jednou bude někdo bavit je.
Odpovědět
@meck007 nám tam nebude hrát jen cimbálka, ta až večer, budeme mít ještě ,,normální" hudbu, která bude hrát odpoledne a večer se bude s cimbálkou střídat... jinak si ale zveme jen cimbálku na svícu, tam bude hrát sama celý večer a celou noc, ale kluci jsou šikovní a umí zahrát všechno možné a udělat pořádnou zábavu, takže se toho vůbec nebojím ;-)
Odpovědět
Byla jsem na svatbě své sestřenice, která pochází od nás z Moravského Slovácka, kde jsme na cimbálovky zvyklí, ale pracuje a bydlí v Praze. Svatbu měla na Slovácku a jelikož zvala kamarády a spolupracovníky z Prahy, pozvala si jako jedinou hudbu cimbálovku - hostina probíhala ve sklepních prostorách - takže stylové. Ovšem! Po svatbě byla velmi zklamaná, jelikož pražští návštěvníci si pak ztěžovali, že si ani nezazpívali - neznali slova a už vůbec si nezatancovali, protože tance stylu danaj a čardáš už neznali vůbec. Čili, na této svatbě cimbálka - zklamání! Jinak, ale je rozdíl cimbálovka na svatbě, kde jsou hosté bývalí, popř. současní členové folklorních souborů - to je pak paráda je vidět při tanci a nebo jen jako kulisa svatebčanům, kterým hrají odrhovačky typu Naše slípka kropenatá, Vysoký jalovec apod.
Odpovědět
@lubac oni ti pražáci neví, že si u cimbálky mohou začít tu svoji písničku a muzika se přidá nebo také ne. Čekali, že dostanou noty? Snad svatba nebyla pro ně.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky, supr, že jsem narazila na tohle téma. Já jsem z jižních čech a přítel z Valašska. Na svatbu chci cimbálovku (celá naše rodina na ní pařila na sestřenky svatbě), ale od přítele jsou všichni nemuzikální :-( tak taky nevím co a jak, takže díky za rady :-)
Odpovědět
@majanax já razím názor, že svatebčané jsou hosté, které má hostitel povinnost pohostit a zabavit, takže svatba pro ně byla... ale dají se najít cimbálky s šikovnýma muzikantama, kteří se dokáží přizpůsobit atmosféře a nátuře svatebčanů... ne každý umí tancovat čardáše, danaj nebo horňácké sedlácké, ale šikovný primáš si toho všimne a proloží to sadama s valčíkema, polkou nebo tangem, případně hodí nějakou tu ,,modernu"... ;-)
Odpovědět
@rettii jojo to je fakt, také mě nebaví čučet hodinu na tancující nějakého tance, oni se baví, ale zbytek se pak už nudí a chce to přejít na jinou strunu
Odpovědět
No proto to raději půlím. Odpoledne cimbálovka k poslechu a kdyby se chytla tak po prvním tanci se může střídat s DJ. Od nás máme taky některé z Ostravy. Ale co vím tak mají cimbálovku rádi. Raději si to ale ještě pojistím tím DJ :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj holky, taky máme objednanou cimbálku. Jsme oba hudebníci, sice z jiného žánru, ale tahle muzika se nám moc líbí. Budeme ji mít ale až večer, asi od 17:30 do 22. hod a pak DJ, na obřadu nebudou, to bych chtěla buď housle s kytarou nebo něco takového..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?