Hudba na svatbu 2026: Spotify, autorská práva & výběr
Anonymní autor
Autor diskuze
19.10.2025
Dobrý den, budeme mít s partnerem svatbu začátkem června 2026 v Andělské Hoře, Moravskoslezský kraj. Moje představy jsou pouštět playlisty ze Spotify přes notebook do repráčků - hudba by automaticky přeskakovala. Pouštět hudbu z CD mi připádá dost mimo. Co si o tom prosím myslíte? V případě by si mohli někteří účastníci vybrat svou oblíbenou hudbu, nebo by se mohla dojednat předem. Máme dostatek času zjistit vkus svatebčanů a připravit playlisty. Další moje otázka je, jak je to s autorskými právy při reprodukování hudby? Předem děkuji za odpovědi.
Nejde o veřejnou produkci, takže autorská práva vůbec řešit nemusíte.
Nicméně bych doporučil zvážit, jestli si zajišťovat zábavu svépomocí. Jaké s tím jsou problémy a jak se to může i zvrhnout, se tady v diskuzích už určitě rozebíralo. Navíc i ty repro bedny musí mít nějaký rozumný výkon a půjčení není zrovna levné, domácí repráčky určitě nestačí. Vhodné je i osvětlení, které dodá atmosféru.
Nebo ještě jinak. Pokud pro vás není hudba až tak důležitá, šlo by jen o nějaký podkres na pozadí a chcete spíš posedět, tak by to asi stačilo. Ale pokud si chcete zatančit a nebo budete mít na svatbě partu lidí, která by si ráda vyloženě zapařila do noci, pak bude lepší nechat starost o hudbu a techniku někomu, kdo to nebude dělat poprvé ;-)