Svatba s miminkem, jak to bude při obřadu a hostině?

Profilova fotka
Ahoj,za měsíc se vdávám - svatba na poslední chvíli :-N Budu mít v tu dobu 4 měsíčního syna. Chci se zeptat,jak to bude při obřadu a hostině? Hostina je grilovačka za restaurací a uvnitř pohoštění jako chlebíčky,zákusky,sladkosti,dort.... Kdo má na obřadě držet malého? Moje mamka,tchýně,já? Nebude neslušné jít třeba před půlnocí/po půlnoci domů s malým? Předem děkuji za odpovědi ;-)
Odpovědět
ja bych si osobne najmula nejakou treba studentku,ktera se bude behem celeho dne a pak i vecera starat o maleho.,jen na obrad pokud nebude plakat bych ho mla u sebe. da ti ho jen nakrmeni a pokud napr.nekojis,bude se o nej starat ona. myslim ze by sis to mela uzit ty i rodice a ne aby jste se starali o mimco. Pokud mas hodneho andilka,vetsinu dne stejne asi prospi :) a pokud kojis,kamaradka to resila tak ze odstrikala a slesna jim malou vecer pak aj krmila.... meli take studentku.... a nebo poprosit nejakou kamaradku treba...
Odpovědět
Ahoj, mojí malé bude v termínu svatby 10 měsíců a bude jí mít na starosti moje mamka, při hostině (protože už bude větší) bude sedět vedle nás v židličce :-) Při obřadu jí taky bude mít mamka a vezmu si jí k sobě až na gratulace a pak se s ní půjdeme vyfotit :-) ... A když půjdeš o půlnoci s malým domů, tak to musí všichni svatebčané pochopit, není na tom nic neslušného. Nápad se studentkou není špatný, ale já bych malou nikomu cizímu nedala, ani by už nechtěla, je to mamánek :-)
Odpovědět
Řeším stejný problém, i když moje dcera bude v době svatby starší. Nesázela bych na to, že miminko většinu dne prospí, moje dcera už ve 3 měsících skoro nespala a milovala společnost, musela koukat, jak ostatní jí a v kočárku samotné se jí nelíbilo. Já bych to řešila babičkou, kdyby byla ochotná a klidně bych si i někoho najmula, ale musela bych ho znát. Nikomu není nic do toho, kdy chodí tvoje dítě spát, moje dcera běžně chodí spát v deset i později a je to spokojené dítě. U nás si někteří myslí, že malé děti musejí být v osm v posteli, ale v jižních zemích ponocují i hodně malé děti a nic se neděje. Myslím, že je hezké, že si chceš svou svatbu užít se synem, však se mu nic nestane, když si trochu zaponocuje.
Odpovědět
naše malá bude mít skoro 8 měsíců a máme domluvenou známou.abychom si to všichni užili..zatím plně kojím, tak nevím jak to budu dělat, teď začnem s příkrmy, tak uvidím
Odpovědět
Profilova fotka
Náš prďolka bude mít v době svatby 9 měsíců.. Mamka se nám nabídla, že bude hlídat, ale my to nechceme.. Vím, jak moc se těší z toho, že se budu vdávat a tak chceme, ať si to pořádně užije a je tam jako maminka nevěsty a ne jako chůva.. Takže jsme si zařídili hlídání.. Malého bude hlídat maminka mojí výborné kamarádky, která ho i teď občas hlídá, staví se na kafčo, aby si na ni malý zvykl a nebyl problém.. Co se týče obřadu nejsme naivní.. Nejlepší by bylo, kdyby v té době spinkal v kočárku a na focení by byl vyspinkaný, ale ta pravděpodobnost že to tak vyjde je 50 na 50.. Takže neplánujem.. Všechno se rozhodne operativně.. Buď bude spinkat, nebo s "tetou" mezi svatebčany.. Každopádně u oltáře nebude.. Určitě mu je to jedno a já nechci aby to dopadlo tak, že bude plakat jen pro to, že bude chtít ke mně či k tatínkovi... Stejně tak při hostině.. Může v té době spát, nebo sedět v židličce u nás, ale spíš to bude tak, že po focení odjede k nám domů, kde bude mít určitě větší zábavu než na svatbě.. Ono vydržet hodinku s tak malým dítětem na hostině se dá, ale byt je opravdu přizpůsoben jeho potřebám, projít se můžou jít do parku, na hostině by se unudil.. Rozhodně by nevydržel do půlnoci.. ale mohl by spát v kočárku.. ale když máme tu možnost, tak je zbytečné to lámat přes koleno.. Každopádně pokud odejdete kvůli mimču, není to vůbec nevhodné.. :-) PS: Při obřadu bych ho opravdu nedržela za téměř žádných okolností.. On se nežení.. to vy se berete.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Všem moc děkuju :-) Jde o to,že Denisek je hroznej mamánek a moje je to první dítko,takže ho z ruky nedávám,ani moje mamka mi ho ještě nehlídala :-D Nekojím,dávám UM a v tu dobu budou už i zeleninové příkrmy. Chci se právě vyvarovat toho,že dám při obřadu malého do ruky mojí mamce (stejně říkala že mi ho pohlídá) a tchýně by si pak stěžovala příteli. Mě to přijde logické že by ho držela moje mamka,přecejenom je mi bližší.U tchýně nechci aby byl, tahá ho jako kocoura :-S Vidím to asi tak,že mu vezmu do restaurace papání,donesu tam ohrádku ve které si hraje. Kdykoliv si tam může lehnout a kdyby tam byl hluk tak může spinkat v kočáru před restaurací či na chodbě.Pít stejně nebudu,musím být použitelná na jedno noční krmení a také se vzbudit,kdyby v noci kníkal ;-) A myslím si že jeden den v roce to dítě snad snese,být do půlnoci mimo domov,když od cca 10 večer bude spát :-N
Odpovědět
@lindsay15 Držet ho určitě můžeš Ty, nebo manžel. Naopak to bude vypadat moc hezky. Pro takové mimčo určitě seženeš krásné oblečení, takže to bude hezké i na fotkách. Co se týká svatebního dne, tak to je mi Tě líto, moc si ho neužiješ, nedělej si naděje, že jo, ale to je Ti asi jasné. Ohrádka je dobrý nápad, případně nějaké klidné místo na spinkání - kočárek a el. chůvičky na stole a budeš mít "klid".
Odpovědět
Profilova fotka
Tak snést to určitě snese.. :-) Já to chci ulehčit nám všem.. Když tam bude, nebudu dělat nic jiného, než ho kontrolovat a lítat za ním.. ale jak říkám.. dořešíme operativně až podle situace.. S mimčem se to těžko plánuje.. Ty máš malého menšího, náš by rozhodně nevydržel v ohrádce déle než půl hodiny, natož aby šel spát.. Jediné co teď opravdu chce je chodit.. a ono to tam až tak dobře a dlouho nepůjde.. ;-)
Odpovědět
naše dcera bude mít při svatbě 9,5 měsíce, na starost ji bude mít převážně moje mamča, to samé i náš 3,5 letý syn, babička si užije :-D
Odpovědět
@lindsay15 nebude to neslušné....a vše je na tobě...mě držela dceru mamka, ale jinak jsme se starala sama.-..doporučuji sehnat nějakou kámošku na celý den na hlídání...4m mimi je v pohodě, celkem hodně spí a pokud je zvyklé na kočárek, super....nekoho si sežen.. .) a užijete si svatbu všichni....
Odpovědět
Profilova fotka
@Isvit V plánu máme kvádro pro malého, bude vypadat k nakousnutí :-p Určitě je mi jasné že si to neužiju,ale já nikdy nebyla takový ten bavící se typ.Já tam budu mít max. 3 kamarádky a s nima se pak můžu přesunout klidně domů a popíjet,zatímco přítel (budoucí manžel :-D ) bude bavit své hosty na oslavě ;-) @tarra27 Asi to vidím také tak,že syna bude držet moje mamka,pak se budu zbytek dne starat sama,dokud nebude moc unavený,pak bych s ním šla spát. No ten náš 3,5 měsíční pokud se nezmění,tak nějak extra spát nebude,ale věřím že to nebude na škodu ;)
Odpovědět
@lindsay15 :)) uvidíš...ale hlídání si sežen, lepší je ho mít než nemít .)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já budu mít v době svatby 6 měsíčního prcka a druhého skoro tříleťáka. Na oba si seženu hlídání. Na prcka po celý den, abych věděla, že je o něj postaráno. Doufám, že budu ještě kojit, takže na kojení bude u mě + kdyby plakal. Stejně bude kolovat mezi hosty, tomu se asi nevyhnu, ale chci aby byl někdo, kdo ho bude mít pod drobnohledem po celou dobu. Plánuju udělat si zásobu mlíka, kdyby měl hlad třeba během obřadu, zamrazim a vezmu s sebou ohřívačku lahví. Na obřad vůbec neřeším, když bude spinkat, nechám ho spát v kočárku, když bude chtít být u nás, tak bude u nás, to samé s druhým, ať ho má klíďo chlap za krkem, vždyť se berem celá rodinka :-) A pokud budeš chtít odejít z oslavy dříve tak odejdi, naopak, novomanželé mohou odejít z hostiny dříve. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?