Platíte ubytování přespolním svatebním hostům?

Profilova fotka
Platíte ubytování pro přespolní hosty? nebo jaký na to máte názor? Přespolních mám sice jenom pár a ve většině případů do 30 km od místa hostiny, takže mi přijde asi vhodnější najmout nějakýho kamaráda, kterej mi ty lidi odveze domů... (starší lidé). I já když jsem byla pozvaná na svatbu tak jsem nečekala, že mi někdo bude ubytování platit a odvoz jsem si zajistila.. Díky za názory :-)
Odpovědět
Tak pokud jde o starší lidi, tak ti obvykle stejně radši domů, takže bych zajistila odvoz. Radši bych se poptala, jestli budou chtít odvést. Ale vím, že my budem pro rodinu a kamarády, kteří to budou mít právě až okolo 110km, bydlení určitě zajišťovat. Jak je to zvykem, to nevím :-)
Odpovědět
@katablata my jsme meli dost hostu z me strany, kteri meli domu velmi velmi daleko (100km a vice), plus pro rodinu z obou stran a nektere kamarady jsme zajistili ubytovani. Pro ostatni, kteri byli z okoli (a pritelovy babicky, ktere jsou z okoli), jsme zajistili rozvoz, ktere je dovezlo domu, kdyz se jim chtelo. vsechno, ubytovani i dopravu, jsme hradili my. Byli to nasi hoste a chteli jsme je pohostit. ale zaroven jsme meli obavu, aby se tem z daleka chtelo dorazit, pokud by nemeli zajistene ubytovani. osobne nevim, jak jim rict, ze sice jsou zvani, ale ubytovani si musi platit sami..
Odpovědět
Profilova fotka
@katablata My platime ubytovani jen nejblizsimu pribuzenstvu, ty co bydli v okoli neresime a kamarady uz vubec ne :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme ubytování zajistili pro toho,kdo chtěl a dal nám vědět, odvoz jsme nezajišťovali, to musel každý sám. Ubytování jsme sice jakože zaplatili my,ale od ubytovaných jsme dostali ještě peníze navíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat vim, že je to asi trapný a blbý, ale těm co jsem to řekla, že se budeme brát a že jsou pozvaný, tak jsem jim na rovinu řekla, že bohužel náš rozpočet neni tak naditej, abychom jim mohli platit ubytování, takže s tim musí počítat, ale jak říkám, já mám výhodu v tom, že všichni jsou z blízkého okolí, takže to neni tak hrozný, pokud by byl někdo z daleka, tak se o to asi taky postarám :-)
Odpovědět
My naštěstí moc přespolních mít nebudeme, všechno je to z okolí, takže tohle řešit nemusíme. Ale je to na vás, jestli jim to zaplatit chcete, proč ne, jestli máte omezený finance, tak to musej pochopit a ubytování si zaplatit sami. Přesně jak říkáš, když pojedu na svatbu, jsem ráda, že mě pozvali a nebudu ještě čekat, že mi někdo bude platit ubytování. Už by mi to i přišlo blbý. Každej přece dneska ví, jak je svatba drahá sranda :-D Měli by to pochopit.
Odpovědět
@katablata me to bylo blby jim to rikat a prave, ze museli ujet takovou dalku tak jsme si rikali, jestli by vubec prijeli. vedeli jsme, ze to bude drahe, setrili jsme na to, ale je to jednou (snad!) za zivot, tak jsme to holt investovali. na druhou stranu se vybralo hodne penez jako svatebni dar, takze to pokrylo 1/3 nakladu na celou svatbu, coz ubytovani bylo cca 20% z rozpoctu.
Odpovědět
@katablata starší lidé se necítí moc dobře v cizím prostředí, proto bych taky raději zajistila někoho na odvoz. A ve finále vás to vyjde i levněji, než platit ubytování. My jsme tohle řešili taky a nakonec jsme udělali kompromis. Bereme se v místě, kde žije partnerova rodina. Mé rodině a kamarádům jsme dali na výběr : buď budou spát po jeho příbuzných ve spacácích, nebo si sami zaplatí ubytování. Samozřejmě babičkám a dědečkům jsme zajistili, aby měli samostatnou ložnici s postelí. Nikdo s tím nemá problém. Nakonec se spí i po sousedech za mírný poplatek nebo na faře a pak dáme milodar kostelu.
Odpovědět
Profilova fotka
My platíme ubytování hostům z větší dálky, těm co jsou z blízka zajistím rozvoz domů. pro mě je nepřijatelná představa nechat hosty platit si ubytování nebo případně, aby se domů dostali, jak umí. Jsou to naši hosté a my se o ně postaráme se vším všudy. Pokud bychom neměli rozpočet na ubytování, asi bychom pozvali méně lidí nebo se svatbou chvíli počkali.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje první myšlenka byla taky platit ubytování všem, ale to jsem nevěděla o organizování svatby ještě nic :-D Rodina mi to rychle rozmluvila, i podle etikety je to myslím tak, že ubytování je vhodné platit jen nejbližší rodině. Ale určitě nabídneme všem možnost cenově přijatelného ubytování v blízkém okolí :-)
Odpovědět
@minina naprosto souhlasim, meli jsme to stejne.
Odpovědět
Profilova fotka
@minina My jsme to měli také stejně, těm, kteří nebyli z místa a chtěli tu přespat, jsme ubytování zaplatili. Myslím, že to automaticky nečekali a výsledně byli příjemně překvapeni. Ostatní se dopravili domů, bývali bychom to také zajistili, ale vždy se našel někdo, kdo nemohl pít (těhotná švagrová vzala Radkovu maminku, tedy svou a mou tchyni domů), jeden kamarád nepije, takže postupně pár hostů po městě rozvezl. Brali jsme to, že hosty pohostím se vším všudy. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bolekat @leiladelly Jj, přesně holky. Nějak si ani nedokážu představit, jakým způsobem bch těm lidem řekla, aby si sami zaplatili ubytování. Přišlo by mi to takové trapné. Stejně jako když se na svatbě třeba paltí jen nealko... My taky nebudeme paltit pití jako je nějaká luxusní whisky, ale všechny běžné panáky a pití rozhodně ano.
Odpovědět
@leiladelly nam se akorat stalo, ze jeden kamarad od pritele, v okoli ma rodice, napred, ze prespi u nich a prijede sam. pak nahlasil, kdyz jsme davali dohromady definitivni pocet hostu, ze prijede se slecnou (musim podotknout, ze se behem roka rozesli a dali dohromady asi 3x), a ze teda chce to ubytovani. ten si o to vylozene rekl a samozrejme, ze zpusobil u nas doma dusno.. i kdyz bydli v praze, tak v okoli svatby ma rodice, a nechapu, proc kdyz bere JI, tak najednou si rekl o ubytovani. a pak, kdyz uz jsem rejpava, tak nam dali dar, ktery pokryl financne jen hostinu pro jednoho z nich, natoz ubytovani.
Odpovědět
@minina my jsme stran piti udelali seznam vseho, co ne na nas. veskere nealko, pivo, vybrali jsme z vinneho listku 2 druhy bileho a 2 cerveneho vina a cca 3-4 "panaky", tzn. typu becher, vodka atd. kdyz se z techto dopila lahev, tak se nas ptali lide z hotelu, zda nacit dalsi. a hoste si mohli objednat cokoliv jineho mimo tento seznam, ale na jejich naklady. pohostili jsme je stedre, myslim, meli hostinu (vsichni, nemeli jsme obed jen pro rodinu a pak oslavu s ostatnimi), rozvoz domu nebo od nas ubytovani.. proste se vsim vsudy. bylo by mi blbe jim rikat, ze si maji hradit ubytovani sami. a na recepci jsme rekli, ze kdyby si ubytovani chtel nekdo hradit sam, tak at je nenechaji, ze to platime my.
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat No to je pěkné teda:( Já sjem zvědavá, co se vydaří u nás. My zajiš´tujeme ubytování ve vedlejším ěmstě, kde je ubytování o polovinu levnější než v místě hostiny. hosty tam pochopitelně dovezeme a kdo vyloženě trval na ubytování v místě hostiny, tak ti řekli, že si to zaplatí sami:)
Odpovědět
@minina my cilene hledali hotel s takovou kapacitou, abychom tam mohli mit hostinu a i ubytovat tech cca 33 lidi. abychom nemuseli myslet na rozvoz.
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat Jinak nám se teď stalo, že lidé, které zveme jen na večenrí párty (lidé z místa svatby), tak to považujou za urážku a vyčetli mi, že jsme je měli pozvat i na hostinu....
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat My máme rozvoz stejně pro ty místní a ty poveze mikrobus do stejného místa, kde je ubytovaný i zbytek.
Odpovědět
@minina to je taky dobre reseni, ale to musi jezdit celou noc jenom pro vas, ne?
Odpovědět
@minina to je taky husty.. ja zase mela obavy, ze ti, co by nesli na obed s rodinou, budou nekde bloumat mestem, kde to neznaji, aby pak mohli prijit na vecerni oslavu. tak jsem si prosadila, ze rovnou bude vsechno pro vsechny, vc. obedu a vecerni oslavy.
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat No objednáme ho na 23 hod. a bude na telefonu, pokud by někdo chtěl odjet dřív. konec v restauraci je naplánovaný na 02 hod. Jinak já jsem taky nechtěla, aby někdo bloumal v míctech, kde to nezná, takže všichni přespolní jsou na celý den a místní na večerní část zábavy. Navíc všichni místní nás na svatbu nezvali vůbec nebo jen taky na večerní část. Ale stejně je to koukám špatně, jak jsme to vyřešili :-D
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě dodám, že zatím se scházejí pozitivní reakce od lidí, co rádi zůstanou přes noc v hotelu a neremcají, že to bude dražší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cibetka_veronika No, ono lidí, kterým by to vadilo ti to asi neřeknou...
Odpovědět
@cibetka_veronika ono cenove prijatelne ubytovani je relativni.. a dali nam cenu, takze dvouluzak vychazel 650/osobu a jednoluzak 750/osobu, coz pro nas bylo prijatelne s ohledem na atmosferu a kvalitu hotelu.. ale je to relativni. zijeme v praze, mame prazske prijmy, tzn pro nekoho z periferie se to muze za noc se snidani zdat az moc.. a tohle jsme taky brali v potaz. to, co je pro nas akorat, muze byt pro ostatni prilis drahe.
Odpovědět
Profilova fotka
@minina Tak mně se právě letos vdává sestřenice, která mě zásobí podrobnostmi z plánování a vypadá to, že každý nespokojený se ozve hned :-D Původně jsme ubytování platit chtěli, jak už jsem psala, ale prý stejně budou hosti chtít jet domů, tak už se soustředíme spíš na to, co chceme my ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bolekat no, s tímto mám také zkušenost, od muže svěděk řešil od jara nějaké osobní trable a my do poslední chvíle nevěděli, zda přijede sám , nebo s partnerkou. Když už se to změnilo podruhé, rozchod - návrat, udělali jsme to šalamounsky, objednali dvoulůžkový pokoj s tím, že pokud bude sám, zaplatíme za jednoho, pokud budou dva, tak za dva. Ale je pravda, že ho i jeho partnerku známe dlouho, jsou to naši přátelé a tak nakonec jsme byli rádi, že dorazili ve dvou a možná jim půjdeme tentokrát na svatbu my. :-)
Odpovědět
@leiladelly me ta holka stve i sama o sobe, natoz to jejich vecne rozchazeni se a davani se znovu dohromady.. takova slepice to je. ale samozrejme jsem doma nemohla rict, ze jim to neposkytneme, to bych byla za tu spatnou. tak jsem rekla svuj nazor, jak to vidim, co me stve a at definitivni rozhodnuti udela manzel, kdyz je to host z jeho strany. ale stve me to i ted kort kdyz jsem pak rozbalila obalku s pranim/darem od nich :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cibetka_veronika No my třeba byli na jedné svatbě, kde jsme si ubytování platili sami. Nelíbilo se mi to, ale nikdy bych to nějak nekomentovala. Je to jejich rozhodnutí a pokud by mi to fakt hodně vadilo, tak jsem mohla taky zůstat doma, že jo :-D Ale kritizovat jim to, to bych neudělala.
Odpovědět
Na všech svatbách co jsem byla, pokud to bylo někde dál, si hosté platili ubytování sami a nikomu to nikdy nevadilo.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?