Oplatit pozvani?

Ahoj holky, musim se sverit a take vyslyset nazor nekoho jineho. Zacalo to asi tak... V praci jsem mela kolegyni, se kterou jsem si moc rozumela. Tedy staly se z nas kamaradky. Pomahala jsem ji s jejimi zivotnimi problemy a stala za ni. Po case se ukazalo, ze vsechno nebylo tak jak rikala, ale trochu jinak. Dobra, smirila jsem se s tim. Asi ji to nebylo prijemne. Byla jsem na materske, ona za mnou jezdila na navstevy a vzdycky jsme dobre pokecaly. Po mem navratu zpet do prace bylo vse ok... Asi po 2letech se vztahy nejak ochladily a komunikace vazla na obou stranach. Jednou jsem napsala, jestli nechce zajit treba na kafe, tak pry nema cas. Pochopila jsem... Po nejakem case jsem byla doma na neschopence. Vsichni jsme vedeli, ze se bude vdavat... Ostatni kolegove take vedeli, ze jsou zvani na svatbu. Ja nic a ani jsem pozvani necekala. Najednou zazvonil telefon a ona vola, ze by me rada pozvala... Byla jsem zaskocena, ale bohuzel pozvani prijala. Pozdeji jsem se dozvedela, ze den pred mym pozvanim ji nekdo odrekl 3mista, tedy pravdepodobne jsem ja s moji rodinou meli slouzit, jako nahrada u stolu. Rozlezelo se mi to v hlave a pozvani chtela odmitnout, jenomze ona brecela, ze tam jit musim a ze by ji to bylo moc lito... Nechapu. Celou dobu spolu nemluvime, jedinkrat mi neukazala saty, neprisla s nicim. Proste jsme se opravdu nebavili. Na rozlucce jsem take nebyla... Nyni se vdavam ja, ale pozvat ji nechci... Ja vim, je to neslusne, ale co byste delali vy? Tyto veci samozrejme nebyli nikdy nahlas receny... Nyni je na materske ona, od jeji svatby uplynul rok. Ani jednou se neozvala, ani me nepozvala na kukandu na mimino, proste nic. Nejhorsi ale je, ze kdyz ji nepozvu, bude urazena.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud nejste v kontaktu a nemate uz ten dobry vztah asi bych ji nezvala ..
Odpovědět
Profilova fotka
Když nejste v kontaktu, tak není o čem. A měla by jsi důvod, když jste se už rok neviděli a ani nejeví zájem se s tebou vidět. Sama si rozhodneš, koho na svatbě chceš a koho ne. A pozvat ji jenom ze slušnosti, no nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Prd na ni. Usetris cas, penize a kupu nervu s nejakou dylinou ;)
Odpovědět
Profilova fotka
nezvala bych. Není to povinnost, je to čest být někomu na svatbě a ne každý na tu listinu patří.
Odpovědět
Určitě není povinnost zvát na oplátku. Pokud ti na ní ale jako na kamarádce pořád ještě záleží (asi ano, pokud nechceš, aby byla uražená), tak jí to na rovinu vysvětli. Taky jsme měli na seznamu spoustu potenciálních hostů, které máme rádi, ale protože by nás s takovou bylo zhruba 150 a náš úplně maximální strop byl 90 (z finančních důvodů i z hlediska možné kapacity místa), tak jsme se rozhodli, že pozveme jen ty, se kterými se vídáme pravidelně. S další skupinkou přátel děláme samostatnou afterparty a se zbytkem kamarádů, kterým jsme i byli na svatbě, ale dlouho je neviděli, to oslavíme při jiné příležitosti - těm jsme ještě o svatbě ani neříkali a jsme si jistí, že to pochopí, protože je dobře známe. Pokud je ten člověk přítel, popřeje ti štěstí a důvody pochopí. A ještě abych se "zastala" kamarádky - nemuselo to být vůbec tak, že jste byli s rodinou náhradníci ke stolu (samozřejmě ale konkrétní situaci neznám). Nám také pár lidí z pracovních nebo zdravotních důvodů odřeklo (věděli jsme to ale asi 2 měsíce předem), maximální počet jsme měli daný a nebylo potřeba jej snižovat, tak jsme s radostí pozvali přátele, pro které jsme původně už neměli místo, ale moc jsme je tam chtěli. Netrap se tím tedy a pokud ti na kamarádce záleží, tak si s ní o tom promluv. Od toho ty papule máme :-)
Odpovědět
@janicka1234 tak pokud uz ti na ni tolik nezáleží, tak ti může být jedno, ze je uražená, ne?
Odpovědět
@janicka1234 :nezvat,bude ti na svatbe spis vadit,sice bude urazena,ale takovy je zivot.
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1234 Jestli nejste v kontaktu, tak ji nezvi. Netrap se tím a užij si váš den.
Odpovědět
Dekuji za rady... Ani jsem necekala, ze Vas tolik napise.
Odpovědět
Souhlasím s holkama, taky bych ji nezvala.
Odpovědět
Uctivé pozdravení, nezval bych někoho, koho nerad vidím. Pokud to takto cítíte, není důvod ji zvát. Riziko zkaženého svatebního dnu za jednu pozvánku opravdu nestojí. Stačí si říct, raději si zkazíte svatební den nebo jí nepozvete? A pro dokreslení situace, jak jste se bavila na její svatbě? Bylo vše v pořádku, bavily jste se mezi sebou? Pěkný den
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?