Nepomer hostů

Profilova fotka
Ahojte, viem, že tu je už jedna takáto diskusia, ale rada by som ju obnovila. Mám obrovský problém s počtom hostí na svadbu. Keď som počítala iba necelú rodinu z mojej strany, tak som sa dostala k číslu 48, ale priateľ má iba 3 hostí. Keby to bolo ešte 48 a 20, tak ok, ale 48 a 3 je veľký nepomer a priateľovi to príde trápne. Napadla ma teda varianta svadby o dvoch svedkov na pláži, ale mňa by hrozne mrzelo, keby som tam nemala rodinu, tak by som nerada s tým súhlasila. :-) A ja by som nerada niekoho nepozývala, nechcela by som znižovať počet hostí, rada by som tam mala celú blízku rodinu a vyhla sa vysvetľovaniu, že teba sme nepozvali pre toto a toto. Poradíte mi?
Odpovědět
@rencik_a Já bych to vůbec neřešila, my máme 60 hostů a z toho je většina od přítele. Vím, že tři je málo, ale tak rodinu si nikdo nevybírá. A nikdo tam přece nebude vyzvídat kdo je od nevěsty a kdo od ženicha..
Odpovědět
Musím říct, že nevím, co je na tom trapného. Svatba přece není o vyrovnaných počtech, ale o blízkých lidech a je jedno, kolik jich je. Buď bych to neresila nebo si pozvete kamarády, tím se to srovná. Ale pokud nemáte rozmyšlenou formu svatby, tak to chce určitě nějaký kompromis, prostě si promluvit.
Odpovědět
nás bude cca 60 a z toho je jen 10 z mojí strany (a to už v tom mám dvě kamarádky) :) Tak si dělám srandu, že všichni kamarádi, co pak přijdou na večer, jdou jako moji hosté-i když jsou to třeba spoluhráči ženicha :) tím se počty trochu srovnají... U budoucího manžela se všichni stýkají a dělají velké oslavy a mně se to líbí, tak je ráda budu mít i na svatbě, nic trapného na tom nevidím a dělám si z toho srandu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to taky neřešila. U nás bude cca 100 hostů, z toho 35 dětí. Z přítelovi strany bude přes 70 hostů, z mé rodiny tam bude jen 5 lidí včetně mé dcery a zbytek do 24 hostů jsou přátelé a vlastně jsou naši společní přátelé, i když já se s nimi znám déle. Nijak extra mě to netrápí.
Odpovědět
Profilova fotka
Zas tak zle bych to neviděla, co je na tom trapného? Večer nás bude asi 60, z toho z mojí strany taky tak těch 10. Všechny přítelovy hosty znám, takže v tom problém nevidím. Svatbu si platíme sami, tak se přítel akorát rozhodl dát do rozpočtu víc ze svého s tím, že jeho hosti "víc prožerou" :-) Pokud se ale přece jen chceš vyhnout trapnosti, tak před obřadem nějak decentně upozorněte, že "strana nevěsty" a "strana ženicha" tentokrát neplatí - v duchu posedejte si, kde je volno.
Odpovědět
Také jsme měli trochu nepoměr. Přítel má velkou rodinu, já to zase dorovnala blízkými kamarády (které známe oba). Věřím, že se přítel může cítit hloupě nebo smutně, ale zase svatbou zároveň získává novou velkou - Tvoji - rodinu a to je radostná událost: myslím, že by tam měli být ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych tohle vůbec neřešila,jde o to,koho chceš na svatbě mít a že tam máš lidi,které máš ráda,nebudeš zvát víc lidí třeba ze své strany,i když s nimi nevycházíš a jen proto,abyste to měli vyrovnané?jen takový příklad. My jsme to měli podobně,větší část hostů na naší svatbě byla ze strany přítele,protože jeho rodina drží víc spolu a schází se a ty vztahy jsou tam dobré,kdežto v naší rodině končí dobré vztahy mojí babičkou nebo maximálně tátovou sestřenicí a jinak se nestýkáme
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to měli zrovna tak. Celkem 58 hostů, z toho 5 bylo vyloženě mých. Zbytek společní přátelé (ale manžel je znal dřív) a manželova rodina. Mně to divné nebylo, manžel se ale kvůli tomu cítil blbě. Já mám obrovskou rodinu, kdybych je pozvala, rázem by nás bylo tak 120. Ale já s nimi nejsem v kontaktu, jsou to pro mě skoro cizí lidé....tak proč bych je zvala..?! Vůbec se netrapte, pozvěte jen ty, které máte rádi....a je jedno, v jakém poměru :)
Odpovědět
Profilova fotka
@rencik_a My mame 50hostu a z toho je mych 8.. A ani by me nenapadlo to nejak resit..:) myslim ze o tom to neni..
Odpovědět
Profilova fotka
U nás také - přítel má velkou rodinu, já malou. Sice budu mít vce kamarádů, ale v celkovém počtu určitě vtěšinu hostů bude o něj. A neřešíme to ;)...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja by som to tiež nejak extra neřešila, keby všetky stoly neboli obsadené iba mojou rodinou. A hlavně keby to nevadilo priateľovi, lenže jemu to vadí a príde mu to trapné.
Odpovědět
@rencik_a A tech 48 hostu je jenom tvoje rodina? Co treba pozvat vice pratel, tvych, jeho, vasich spolecnych? My jsme meli na svatbe 75 hostu a z toho bylo taky nejakych 60-65 mych, ale prave tim, ze tam bylo fakt hodne lidi, se dost lidi ani neznalo a nikdo neresil kdo je ''od zenicha'' a kdo je ''od nevesty''.. tak nemuzete pocet hostu jeste zvysit? :)
Odpovědět
Článek se načítá
Mám kamaráda, který si bral holku z dětského domova. Ta měla taky do 5. lidí, kamarádku a "tety" z domova. I kdyby se rozkrájela, tak jich víc nedá a nikomu to nevadilo. Prostě některé věci nejde řešit 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Je to jenom moje blízká rodina, keby som mala pozvať úplne celú moju rodinu, tak by ich bolo 86 :-D Ja mám veľkú rodinu. To ma napadlo, ale trochu mi je blbé nasilu navyšovať rozpočet. @weka Skúsim sa s ním o tom ešte porozprávať, nech myslí na to, že nechcem prísť o to mať tam svoju rodinu len preto, že on rodinu nemá.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme nepoměr, spíše řeším jak je usadím. :-D
Odpovědět
@rencik_a Já si taky myslím, že to ničemu nevadí. Holt každý to má s počtem rodinných příslušníků a vztahy mezi nimi jinak..Akorát je blbé že to vadí příteli, já osobně si myslím, že nemá proč ;-) Zkuste si o tom ještě promluvit
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my měli na svatbě přes 100 hostů. Já tam měla z rodiny asi 40 lidí a manžel 2 (mámu a tátu - víc jich prostě není, on i rodiče jsou jedináčci a prarodiče už nežijí). Měla jsme kulatý stoly - teda jenom pro rodinu z mojí strany - celá manželova rodina seděla v čele s námi :D Smáli jsme se, že to co mu chybí na rodině dohnal na počtu kamarádů. Trapný to určitě není! :)
Odpovědět
Doporucila bych udelat kulaty stoly a pro vas jeden maly stul, kde budete sedet jenom vy a svedkove. Hlavne se nenechej ukecat do toho, abys udelala uplne jinou svatbu nez takovou, jakou bys chtela. Moje teta tohle udelala - kvuli nepomeru hostu nepozvala polovinu svych kamaradu a dodnes toho lituje... svatba je jednou za zivot a pokud tam chces mit vsechny svoje blizke tak je hodne dulezite abys na tom trvala a neustoupila od toho. Pritel by mel pochopit, ze presne vyvazeny pocet hostu na obou stranach nema vubec nikdo. Mymu manzelovi to bylo jedno, ze tam byla hlavne moje rodina, stejne se tam vsichni pak promichali, tancovalo se, nikdo to neresil.. Muzete vymyslet napr.kompromis, ze on pak naplanuje libanky svych snu? Dej mu treba precist tohle vlakno, aby si uvedomil, ze tohle je hodne casta vec a ze to vubec nikdo neresi.. Muj manzel rikal na proslovu pak, jak je rad, ze se prizenil do tak velke rodiny, ktera ho hned prijala za sveho.. vubec se za svoji malou rodinu nestydel, a tak to ma byt.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?