Měla bych pozvat na svatbu "bývalé" kamarádky?

Mám 3 spolužačky ze střední, s kterýma jsme za školních let tvořily celkem dobrou partu. Dneska se už vídáme málokdy, tak třikrát do roka se sejdeme, popovídáme co je nového a zavzpomínáme na školu. Ale už to není takové jako dřív, v podstatě jsme se všechny i celkem změnily, máme odlišné názory a pohledy na život, ani už nevím, jestli bych je mohla nazvat kamarákami. Jsou ale pořád jediné, s kterými si takhle někam vyrazím. Napadlo mě, až se budu vdávat, jestli je mám pozvat na svatbu nebo ne. O svatbách se taky bavíme a holky tak nějak samozřejmě počítají s tím, že na svých svatbách všechny budeme. Jenže mně se moc nechce je zvát na svoji, až někdy bude. Jenom proto, že dříve jsme byly parta, no já nevím. V podstatě sice nemám ani žádné bližší přátelé, než je, ale stejně se mi to tak nějak příčí a nedovedu si je na své veselce představit. Kdyby mě ony na svou nepozvaly, tak to vezmu uplně normálně v pohodě, pochopím to a celkem mě to ani nepřekvapí, ale cítím, že když je já nepozvu, tak se mnou už nikdy nepromluví ani slovo. Tak vážně nevím. Další co mě trápí je to, že vůbec nevím, kdo by mi měl jít za svědka. Z nich nikdo, to je jasné uplně, když ani nevím, jestli je na svatbu pozvat nebo ne. Ale nevím vůbec, kdo by to měl být, jak jsem psala, nemám žádnou blízkou kamarádku, ani sourozence...napadla mě jedině moje maminka, ale není to takové divné?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no těžko radit... ale pokud nemáš žádné další kamarádky, tak bych to asi zvážila - jestli je pozvat nebo ne... zase jsou to 3 osoby navíc, což není taková hruza. Popravdě podobný případ mám i já... mám kamarádku, se kterou jsme byly nejlepší kamarádky hodně dlouho, jenže po střední jsme se rozdělily a obe sly jinam na školu... ted se vídáme taky tak 4-5x do roka, na nějaké akci, chodím zapařit, .... na svatbu ji ale zvát budu, jelikož ona když se vdávala pred rokem tak jsem na svatbe byla, a popravdě by mě mrzelo, kdybych tam nebyla. V tom mám tedy jasno. Pak mam dalsi kamaradky, se kterymi jsme tvorili v mladi dobrou partu, tak to zvazuju zda je pozvat či ne... svatbu máme v září, tak je jeste dost času si to promyslet, ale zřejmě to udelam tak, že tyto holky a známé pozveme pak na odpolední zábavu...jakoze na obřad přijdou, a pak prijdou na odpolední zábavu (třeba od 17hod) - myslim ze to je super reseni... tak treba ti to trochu pomůže v rozhodování :-) Co se týká svědka - já budu mít ségru, ale v tvém případě bych zkusila jeste popřemýšlet, aby ti šla maminka je opravdu dle mého názoru zvláštní, nemáš třeba nějakou tetu, bratrance, sestřenku.... kdo ti je aspon trochu blízký, aby ti to odsvědčil? :)
Odpovědět
@lamiaaa Pokud jiné blízké kamarády nemáš,tak bych je pozvala.Bez kamarádů by to možná bylo jinak takové moc konzervativní.Ale záleží kolik máte mladých v rodině..Maminka svědek je opravdu netradiční ..
Odpovědět
Já vím, že je to divný s tím svědkem, ale opravdu nemám žádného jiného natolik blízkého člověka...bratrance mám, tety, strejdy taky, ale vzhledem k tomu, že se s nima nestýkáme, to nepřichází v úvahu...opravdu nikoho, kdo mi to odsvědčil, nemám ;-(
Odpovědět
Ahoj, pokud jsem to dobře pochopila, tak v brzké době svatbu neplánuješ, je to tak? V tom případě totiž nechápu, proč to vlastně řešíš? :) Nic ve zlém, jen jde o to, že třeba do té doby potkáš nějakou novou kamarádku nebo se s těmi stávajícími nakonec přeci jen sblížíš (třeba chystáním jejich svateb) a řešení této otázky je možná předčasné, ne? Jinak souhlasím s ostatními, můžeš ty kamarádky pozvat například jen na obřad nebo obřad a pak party. A co se týče mamky jako svědkyně, mně to třeba zase tak nemyslitelné nepřijde ;) Pokud je ti nejbližším člověkem, tak měj klidně ji.
Odpovědět
ahoj to same mam taky :D 3 spoluzacky ze stredni a na svatbu je zvu vsechny..predloni jsme byli na svatbe jedne z nas a ani sem neuvazovala o tom ze bych je nezvala..jedna z nich bydli 5 minut ode me a je to zaroven nejlepsi kamaradka tudizu muj svedek a ty dve zvu tez i kdyz se vidime 2-3x do roka pokecame ale jinak si moc ani nenapisem..spis nevim zda mam zvat kamaradku ktera pro me byla nejlepsi a meli sme opravdu krasny kamaradsky vztah ale pak sem si nasla pritele odstehovala se (ne daleko)a uz 5 let sme se nevideli a napisem si jen na vanoce a k narozkam..proto nevim
Odpovědět
Profilova fotka
Já to s holkama ze střední mám podobné - asi jako všechny tady. Klasicky jsme si slibovaly, jak se pozveme na svatbu atd. Nakonec jsem pozvala jen 1 z nich, ostatní byly uražený, ale když si vzpomenu, kdo mi kdy jak pomohl něco zařídit, tak nejvíc ta jedna. A jako co? Na svatbu jde rád každej, napapat se, opít se, užít si, ale platíš to ty, takže z koho nejsi "odvázaná", na toho se vykašli.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych zvážila to, jak by tě mrzelo, kdyby se na tebe naštvaly a už s tebou nemluvili. Pokud takto zvažuješ, tak je to určitě znamení, že když tam nebudou, mrzet tě to nebude, ale je otázka, zda by tě pak nemrzelo to, že už bys je třeba neměla nikdy vidět. Dle toho bych se rozhodla. A za svědka si pozvi někoho, u koho tě to potěší. Třeba sourozence, oblíbenou tetu... Případně radím najít si nějaké další kamarády třeba přes koníčky, protože nevím jak to mají ostatní, ale mě by bez kamarádů v životě bylo smutno. Dobrý muž totiž vždycky nestačí a kamarádi sou většinou pohlazení pro duši
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?