Konfliktní otec komplikuje svatbu. Jak to řešit?

Ahoj holky, ráda bych vás tímto poprosila o názor nebo radu jak bste řešily co se stalo mně. Můj otec byl vždycky konfliktní a nikdy se o mě moc nezajímal, spíš takový článek rodiny kterého se všichni bojí. S našima nebydlím už od maturity, ale bohužel u nich pracuju ve firmě. S přítelem máme necelé tři měsíce do svatby, kterou plánujeme kousek za Brnem a všichni se moc těší, hlavně jeho strana rodiny. Můj otec se doposud nijak nevyjadřoval, ale v pátek za mnou přišel s tím, že jak si představujeme dopravu na místo obřadu, že on jen tak něčím nedejbože škodovkou (má sám Superba) nepojede, že je člověk na úrovni a podle toho chce i jet takovým autem. Tak jsem zůstala stát s otevřenou pusou a on pokračoval, že si objedná taxíka a hotovo, tak říkám to je hezký, když pojedou ozdobený auta a on jako v taxíku??? Rodiče od mladýho ještě neviděl a nemá o ně vůbec zájem je znát stejně tak jeho rodinu celou, vyjádřil se o nich že je sice nezná, ale pochybuje že budou tak majetní jak on a že ten penzion ve kterém budeme mít hostinu je pro vybranou společnost, tudíž pochybuje že to tihle lidi ocení. A taky že teda nechápe kdo to bude platit (to si měli domluvit rodiče na setkání teď v červnu). Jsem z toho všeho tak znechucená, že jsme se s mladým rozhodli rodiče před svatbou neseznamovat, protože kdyby můj otec začal vypouštět z pusy ty svoje úžasný myšlenky, tak rodiče mladýho by to určitě moc mrzelo. Koho taky ne že. Můj otec ještě prohlásil, že si musím zaškatulkovat lidi podle finančních příjmů a chovat se tak podle toho k nim. Nejhorší je, že moje mamka seděla u téhle "diskuse" a nezastala se mně ani slovem. Nepřeju si, aby mě můj otec vedl a předával ženichovi a nejradši bych ho vyškrtla ze svatby, ale zas tolik hrotit to nemůžu, takže co si o tom myslíte vy a jak byste to řešily? Díky moc za rady a omlouvám se, že si takhle vylívám srdíčko a píšu sem tak dlouhý romány :)
Odpovědět
1
2
Ahoj Darinka.....ty asi svojho otca najlepsie poznas - co urobi ked ho nepozves? Alebo ked mu narovinu povies ze nechces aby ta viedol k oltaru? Strapni ta na svadbe? Ak ano - ja neviem, asi by som ho nepozyvala, ale to je tazke = na jednu stranu je to vasa svadba a ked sa rodicom nepaci, tak sa s tym musia zmierit - na druhej strane, je to tvoj otec.....ja asi otca pozyvat nebudem, tiez neviem, vzdy ma neznasal a nestaral sa i ked mama sa nerozviedla, ale neziju spolu - tiez riesim dilema, asi ho akoze pozvem a budem dufat ze nepride... ...u vas je to asi inak - mojho otca by ani nenapadlo starat sa do svadby (povazuje to za p**vinu s prepacenim, jeho slovami), no ak tvoj bude aj platit .... neviem... ak chce ist v taxiku si ide taxikom - to je to najmensie, nie? Skor ma udivuju tie jeho nazory.....zaskatulkuj si ludi podla majetku? To uz jako co je??? :-| ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
To ti teda opravdu nezávidím. Vím, že tam otce chceš mít, ale myslím, že vám leda tak pokazí náladu. On vám bude na tu svatbu něco dávat? Pokud ne, tak bych řekla: je to naše svatba a pojedeš v tomhle a tomhle a bude to takhle. Pokud platí :-| tak to asi radím jak se říká: držet hubu a krok. Protože by se pak mohlo stát, že nedá ani korunu. Ale radši ybch měla malou svatbu než řeči :-S
Odpovědět
Jojo zaškatulkuje si lidi podle majetku a pak je buď má rád (když jsou bohatí), anebo nemá. Byla jsem úplně paf. Nepozvat ho nemůžu, to by se především hluboce dotklo mamky a to vážně nechci. On snad ani neví, že otec musí vést dceru k oltáři, já si myslela, že tam naklušu sama, ale ono to prý nejde, matrikářka mě upozornila, že by mě měl vést muž. To asi netuší že by mě měl někam vést, ale i to se mi příčí, jít s ním byť ten kousek, když se takto chová. Jinak jsem si myslela, že naši na svatbu přispějí, když jsme u nich byli naposledy, tak jsem se ptala jestli nám budou chtít něco přispět otec mlčel a mamka hned že jasně. Tak mi mamka donesla 10 tisíc na zálohu do penzionu a on teď v pátek začal vyskakovat, že pokud něco bude platit, tak třetinu a hned začal rozhodovat co jak bude. Takže jim při nejbližší příležitosti chci říct, že si od nich ŽÁDNÉ peníze na svatební přípravy nevezmu a holt to s mladým a jeho rodičema nějak slepíme dohromady.
Odpovědět
Profilova fotka
No ja bych ho nepozvala ani nahodou, aby si nahodou nezkazil uroven, treba sezenim u stolu s nekym, kdo ma nedejboze blbou skodovku nebo nema praci. 8-( Ale chapu, ze kdyz pro nej pracujes, tak asi nechces riskovat... nicmene Ti preju hodne trpelivost, verim, ze mit v rodine takovyho arogatniho blbce neni jednoduchy :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Darinka: tak podle toho co píšeš bych řekla, že tvůj tata je pěknej snob (nezlob se na mě za upřímnost, ale z tvého příspěvku to je cítit). Píšeš, že si nepřeješ, aby tě vedl k oltáři, máš třeba bratra nebo přítel má bratra nebo kamaráda, bratrance, se kterým dobře vycházíš? Nebo třeba dědu? Mohla bys to vyřešit takhle. Pokud si myslíš, že kdybys otce nepozvala, přišli by ostatní členové tvé rodiny a nevyčítali ti to a hlavně ty si to sama později nevyčítala, tak ho nezvi. Ale pokud ano, tak ho pozvi a zkus pořešit, ať tě k oltáři vede někdo jiný. S tím autem / taxim to je celkem drsné. Tak ať si jede ve vlastním autě, když mu to dělá takový hrozný problém, sednout si do něčeho jiného, než co má. Každopádně bych asi připravila přítelovi rodiče na to, jaký je tvůj otec, aby si z toho nic nedělali, kdyby měl na svatbě nějaké nejapné poznámky.
Odpovědět
ahoj darinko, nejdriv mi dovol, abych se ze srdce zasmala, ze se tvuj tatinek se superbem povazuje za majetneho.. doufam, ze mas rozum a jeho radu o skatulkovani lidi podle penez jsi rovnou zapomnela. To je takova blbost, ze se nestydi ve svem veku tohle vubec vypustit z ust.. pokud to nechces hrotit a rict mu na rovinu, co si o nem myslis..predpokladam, ze u cloveka jeho typu by to stejne bylo marne..vysvetli svemu "mlademu" a jeho rodine, jaky tvuj otec je, at jsou na nej pripraveni. Jsem si jista, ze jsou rozumni a pochopi, ze ho nemuzou brat vazne..
Odpovědět
Já jsem taková: nepozvala bych ho! Nechci mít pokažený svatební den a proto eventuelní kazící element předem vyloučím z programu. Ale každý takový není, pokud na to nemáš žaludek a nervy, pozvi ho, ale ukliď ho trošku bokem ...... a přítelovy rodiče bych na něj raději připravila předem.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak už čtu, že ho musíš pozvat. Tak to zkus vyřešit, jak jsem psala nebo jinak :-)
Odpovědět
Rubi tak to fakt není jednoduchý kór když je to tvůj otec že. Příjde mi, že nám to prostě chce pokazit nebo zkazit náladu nebo co. Vymýšlí, že je to blbý mimo Brno (10 km) a že je to hrozně drahý tam jet taxíkem a kdesi cosi. Prostě mu nabídneme na odvoz Fabii, anebo ať si jinak jede buď svým, anebo taxikem, ale platit taxika mu teda nebudu - ono by se mu taky mohlo stát, že mu přijede taxík felicia nebo favorit, pod jeho úroveň 8-( Panda - platit nebude nic, nevezmu ani korunu. Kdybysme dopředu věděli, že takhle otočí, tak bysme se vzali za ruce a šli na matriku se svědkama a pak na oběd s tím, kdo by chtěl a ne takhle. Nemáme nic okázalýho a honosnýho, prostě normálka pro 30 lidí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja vim, ze ho asi vyloucit nemuzes... ale bala bych se, ze se treba bude takhle snobsky chovat k ostatnim a treba partnerovi rodice to muze dost zranit... ze nepovazuje jejich rodinu za dostatecnou pro tu vasi... Mela bys mu dat najevo, ze sef je ve firme, ale svatba je ve vasem rizeni a on je zvan jako host a nema zadny extra privilegia vam do toho kecat jen proto, ze vydelava vic
Odpovědět
darinka, to co je za blbost ze nejde aby si sla sama, samozrejme ze to ide, mozete sa doviest k oltaru navzajom so svojim "mladym". Kludne ta moze viest aj maminka. Hocikto. :-) Inak ja by som tiez radsej mala svadbu mensiu bez jeho penazi a pokoj.
Odpovědět
Asi budem muset všem dopředu říct, že je takovej a makovej ať se snaží to ignorovat, ale proč by se měli kvůli němu na druhou stranu všichni uskromňovat? Jemu po chuti nejde nic, prohlásil že jsme si to měli udělat v hotelu Internacional (smrtelně vážně), ale jako 200 tisíc na svatbu nemáme a příjde mi to praštěný. Prostě to chceme takhle, je to náš den a všichni se těší jen on má hloupý řeči. Pozvu ho prostě s tím, že tam bude host (nikoli platící divák :-D )a musí se přizpůsobit, pakliže mu to nebude dobré, ať jde po obřadě a hostině domů. Považuje nás všechny za neschopné blbce a mě to docela vytáčí, sám se narodil s holým zadkem, tak nechápu o co mu jde. CATF: buď si jistá, že tuhle větu nezapomenu do smrti, příjde mi to jako jeho vstupenka k doktoru Chocholouškovi, tohle nemůže snad ani vyslovit normální člověk!!!
Odpovědět
Článek se načítá
darinka_x: otce poslouchej stylem jedním uchem tam, druhým zase ven. Co nejméně ho zapojujte do příprav a přítelovi rodiče připravte na jeho majetnickou povahu ;-) Nenechte si to zkazit ;-) U nás podobně nepříjemnou roli hrála/hraje tchýně - den před svatbou zavolala a začala diktovat, kdo má s kým jet a co chce k jídlu, tak jsem si jí vyslechla, odkývala a udělali jsme si to, jak jsme my chtěli. V den svatby se tedy hodně snažila být středem pozornosti, ale má strana rodiny na to byla připravená a tchýně ostrouhala mrkvičku, vůbec nikdo si jejích "keců" nevšímal, nikdo si nenechal nic zkazit ;-)
Odpovědět
Teraz ma to zacala vytacat, takze momentalne by som mu asi povedala, ked ma take reci, ze vsetci sme blbi, ze tam vobec nemusi byt a kukat na nase neschopne ksichty. Boze to on sa vobec netesi ze sa mu vydava dcera ci co??? Ked chce international nech ho zaplati. Boze! Som sa vytocila! ]-( ]-( ]-( ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Presne! Taky nechapu, proc by ho meli vsichni omlouvat a nechat se ponizovat... kdyz si hraje na neco extra, tak by se mel aspon umet chovat
Odpovědět
darinko, jindri ma pravdu...i kdyby vas oddaval Donuld Trump stejne by nebyl spokojen., takze je uplne jedno, co udelate..kdyz na to budete pripraveni a nebudete jeho reci resit, v pohode si to uzijete.
Odpovědět
Profilova fotka
darinka: co ti řekla matrikářka je pěkná blbost, nemusí tě vést muž a už vůbec né otec!!!!!!!!!! byla jsem na několika svatbách a kamarádku vedla maminka (v kostele), jiný pár šel k oltáři ruku v ruce ženich nevěsta a další kamarádku dokonce odvedl budoucí tchán ;-) (obřadní síň)
Odpovědět
Přesně jak píše Miriko, může Tě vést naprosto kdokoliv, nebo můžeš jít sama. Mě taky povede kamarád ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
darinko, to je mi lito. Nejlepsi asi bude vsechny pripravit na otce a jeho zpusob chovani a vsechny pozadat, aby ho jeho vyjevy ignorovali. Tak jak pises, nevzit od nej zadne penize a nechat to tak byt. Zeptej se ho, jestli te chce vest k oltari, kdyz rekne, ze ne, tak se domluv treba s tchanemnebo pokud mas bratra nebo nejakeho kamarada. Pokud chce jet taxikem, tak mu rekni, ze at si jede, ale at si ho laskave zaplati, ze ty mu nabizis odvoz autem - mimochodem, proc nejede v tom svem Superbu a neveze te jim? Pokud bude mit nejake pripominky k tve svatbe, tak mu klidne (beze vzteku) oznam, ze jestli se mu to nezda, tak at tam nechodi, ze je to tva svatba a ty ji takovou chces, at si sve oslavy zarizuje podle sebe a tohle, ze je tvoje, tak at do toho nemluvi - a bud se prizpusobi nebo tam nechodi.
Odpovědět
Holky díky za podporu :) bylo mi řečeno, že prostě nemůžu jít sama, že to nejde a že jednu slečnu vedla kamarádka svědkyně a na to se pan oddávající taky vůbec netvářil. My teď pojedeme za matrikářkou zítra, takže se jí na to ještě jednou zeptám jestli jsem to třeba nepochopila špatně. Původně jsem vůbec nechtěla vyjíždět na obřad od našich, ale od tchýně a když se na to moje mamka netvářila, tak jsem si řekla že prostě pojedu od nás z domu. Nakonec mě mamka uprosila ať jedu od nich, ale teď vidím, že od našich nepojedu, protože bych si kazila jeho přihlouplými poznámkami celý den. Stania a miriko: to jste mě hrozně potěšily, já bych byla nejradši, kdyby mě vedl budoucí tchán, ale na naše by to byla extra silný kafe :-S Josefka: mně je to taky líto, ale svatbu si zkazit nenechám. Spíš mě štve jak trpí přítel, protože je z toho nešťastnej, u nich mají moc hezký rodinný vztahy a on nedokáže pochopit jak se otec o jeho rodičích může takhle vyjádřit když je ani neviděl. Svým superbem mě nepoveze ani omylem, protože já bych z toho auta asi vyskočila za jízdy poslouchat ty řeči :-D poveze mě můj kamarád a to se těším, protože on mě aspoň trošku uklidní a rozesměje ;-) Jako říct, že když nechce, nemusí chodit - i když slušně - tak si nedovedete představit co by dělal. Jemu se nesmí říct nic, on hned začne řvát a nadávat. Třeba v ten pátek mu říkám prosímtě uklidni se a on na mě hned spustil jak si to dovoluju s ním mluvit. aaaachjo 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
Darinko, my to mám etak, že jdeme s ženichem k oltáři ruku v ruce spolu a taky si myslím, že sama jít můžeš ( šla tak i moje kamarádka, tatínek jí umřel a ona nikoho jinýho nechtěla a šla prostě sama, to je jen Tvá veě a matrikář do toho nemá co kecat.Platíte jim 1000 kč za pár vět, ale jinak zasahovat nemůže!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Chjo, Darinko, to je fakt na palici. K tvému otci se vyjadřovat nebudu, je mi blbý mluvit sprostě o něčích rodičích ;-) Nešlo by udělat nějakou tajnou dohodu s mamkou, aby ho zpracovala, aby se zklidnil? Co jsem pochopila, tak aspoň tvoje mamka je normální. A teoreticky by měla být tím krkem, který otáčí tou hlavou rodiny. Nevim, asi bych začala tím, že bych si našla jinou práci, ale to není to, co bys chtěla slyšet... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Dari, ale k tomu oltáři bych s ním nešla, když si to nepřeješ, já to svému otci vůbec neřekla, že se vdávám! Ale on bydlí jinde, tak to mám jednodušší
Odpovědět
Elitera: s tou prací je to taky komplikace jak blázen, já bych třeba chtěla jít dělat jinam, něco si zkusit, ale můj otec se tehdy když jsem skončila školu vyjádřil, že pakliže nenastoupím do jejich firmy, tak mě vydědí. A jak se asi lekne osmnáctiletá holka? Hodně ]-( Dneska je to tak, že bydlíme s přítelem v bytě, který je psaný na moje rodiče - teď to vidím tak, že jsme tam neměli vůbe c jít bydlet, měli jsme státní 3+1, takže jsme měli zůstat tam a časem něco hledat, ale na to je už pozdě. Dále mám firemní auto, platí mi dálkovou vysokou školu, kterou příští rok končím. Co řekneš na toto? Dneska bych si už nevzala ani korunu, ale jako náctiletá jsem v tom nic neviděla a třeba mamka ta to nebere tak, že teď ti dám a ty se mi za to odvděčíš poslušností, kdežto on asi jo. Zatím to mám naplánované tak, že se s mladým vezmem a do dvou let bychom mohli mít první mimčo, to bych šla na mateřskou a pak by se vidělo no. Jasněže se to nezlepší s otcem, ale nějaký řešení se najít musí přece. Mamka ta ho zná a ví jakej je, ale většinou chce mít doma klid, což docela chápu, i když bych asi měla na prvním místě spokojenost dítěte. Poslední dobou ho mamka dost zkrotila, že neměl takový řeči, spíš si mě nevšímal, ale v ten pátek nevím co do něj vjelo. S mamkou teď máme mít rozhovor o tom pátku a dalších věcech okolo jeho působení na svatbě, tak jsem zvědavá jak se mi k tomu vyjádří.
Odpovědět
Profilova fotka
Dari, přikoval si tě pořádně :-| Nicméně, pro vydědění musí být pořádnej důvod, ne nástup do "nerodinného" podniku. Jestli máš známýho právníka (a je tu spousta právniček, třeba se vyjádří ony), zeptej se na to. A i kdyby, je mi jasný, že jde asi o velkou sumu peněz, ale nebyli byste šťastní i bez nich? Krom toho, pokud jsi jedináček, komu by ty peníze odkázal? Charitě asi ne, aspoň z něj mám takovej dojem. Bez auta se dá fungovat docela dobře. Jsem toho zářným příkladem. VŠ - pokud si na ni nevyděláš sama, počkala bych s "operacema" až po ukončení. Hlavní problém bych viděla s tím bydlením. Nemáte s přítelem nic našetřeno, abyste si koupili vlastní (třeba na hypotéku)? Mimochodem, jaký řešení chceš hledat na mateřský? Myslíš, že ho vnouče rozněžní? Možná to zní strašně tvrdě, ale myslím, že spíš potřebuješ poradit, než politovat.
Odpovědět
Elitera: já naprosto souhlasím, jako teenager jsem z něj byla úplně vyřízená. Teď už si víceméně řeknu, že ať si kecá co chce, že doma mám klid. Nevím jak to s tím vyděděním je, ale on to viděl u jednoho pána, kterej je pro něj vzor, že ten pán dceru vydědil, jeho manželka je z toho nešťastná a potají se s dcerou stýká, tak jestli chce toto já nevím. Každopádně jsem cosi zaslechla, že vydědění v pravým slova smyslu je u nás nezákonný. Jasněže dokážu žít bez nějakých supr peněz, teď je stejně nemám. Tím svým autem jezdím akorát do práce a z práce, jinak jezdíme s mladým jeho autem. A dneska se dá auto pořídit za pár desítek tisíc, nějaký obyčejný menší ojetý. S tím bytem je to už horší jak říkám, měli jsme kde bydlet, ale ten byt jsme pustili no, to byla největší chyba. S mladým jsme o tom mluvili stokrát a sám říkal že rozhádat se definitivně s rodinou a nestýkat se s nima není dobrý, že to jednou zažil a ví jak toho všichni litovali. Takže to by v tomhle případě znamenalo vzít všechno co mi dal a vrátit mu to (resp. jim rodičům), což by znamenalo právě ten rozchod s rodinou a to taky nechci. Absolutně nevím jak by se zachovala mamka, on ji dokáže taky hezky zpacifikovat. Nemyslím že ho vnouče rozněžní, ale že bych měla na tři roky klid.
Odpovědět
Profilova fotka
Dari,s tím vyděděním je to dost komplikovaný, ale jde to. Mrkni do zákoníku
Odpovědět
Profilova fotka
No, klid... aby ses nedivila, až by ti dul do dítka, že peníze jsou nejdůležitější na světě :-| Jinak je vidět, že tvůj přítel je rozumnej - nerozhádat se s rodinou. Nenapadá mě, jak líp ti poradit, takže ti můžu asi jen popřát hodně štěstí a pevný nervy... :-N Strašně ráda bych ti nějak pomohla, ale fakt nevim jak :-(
Odpovědět
darinka, zamyslela ses nekdy nad tim, ze zije spousta lidi, kteri nemaji majetne rodice a taky jsou schopni vystudovat skolu , najit si bydleni a neresi uz ted dedictvi, protoze stejne zadne neni? Jestli se chces oprostit od vlivu sveho otce, tak toho docilis pouze tim, ze se osamostatnis...bydlet muzete v pronajmu, praci si muzes najit v jine firme... Otazka je, jestli pro tebe neni dulezitejsi nebo mozna jednodussi komfort, ktery diky rodicum mas, i za cenu, ze za to tvuj otec ocekava vdek a poslusnost.
Odpovědět
Profilova fotka
Catf, napsala jsi to moc dobře!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?