Kojenci na svatbě, jak zabezpečit péči o ně?

Profilova fotka
Můžete nám prosím poradit, jak zabezpečit péči o kojence? Obřad i hostina budou venku (hostina ve stanu). Vše se bude odehrávat 10-15min. chůze lesem od ubytovacího zařízení. WC - toika s mytím rukou. Pro maminky extra převařená voda ve várnicích. Co všechno potřebují maminky i kojenci pro své pohodlí a hygienu? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud můžu mluvit za sebe, já bych nic extra nepotřebovala. Kojim, takže mě stačí moje prsa :-D a pokud bych si měla kde umít ruce, tak bych byla spokojená. Žáleží na tom, jestli kojí nebo ne. Jinak asi ta voda (i když myslim si, že si stejně ta mamina vezme svoji) a něco na ohřátí mlíka (což bude mít taky svoji ohřívačku-bude tedy stačit zásuvka kam ten ohřívač strčí). Pak s sebou bude mít svoje věci na přebalení, a to se dá přebalit taky všude (třeba v kočárku). Podle mě si každá mamina zařídí věci sama, jakoby jela s mimčem na výlet. Ale můžeš se zeptat, zda-li nepotřebují něco víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak já třeba nekojila, takže bych uvítala buď tu zásuvku a místečko, kam bych si mohla zapojit ohřívačku anebo aspoň mikrovlnku na ohřátí lahvičky. Jinak jak píše chocolatebal, přebalit se dá v podstatě kdekoliv, předpokládám, že tam maminky budou mít kočárky pro mrňousky a nebudou je celou dobu tahat v rukách. Ale určitě bych se zkusila zeptat.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se zeptala té maminky,protože každý maminka má systém jiný. Já třeba taky nekojila,ale zásuvku jsem nepotřebovala,když jsme jeli na celodenní výlet,tak jsem si převařila vodu do termosky,jako horkou a do petky jako studenou ,pak to namíchala a bylo hotovo:)) zeptej se maminky,co tam bude. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chocolatebal @usounek25 @verunkak Budeme tam mít tři maminky, ptala jsem se zatím jen jedné a ta měla za požadavek jen vodu a tu mi ji ještě převaříme, aby byla spokojená:-) Zásuvku mít určitě k dispozici budou. Myslím, že naše šikovná obsluha, co bude zajišťovat catering, by mohla zvládnout ohřát i papu pro miminka. Ale všechno by to měli být kojení kojenci:-) Spíš jsem si říkala, že protože jsou to všechno prvorodičky, nemusí vědět, co se balí na výlety a my protože zatím nemáme žádného potomka, tak vůbec nevíme, co je potřeba. Bude to na nás, až maminkám bude něco chybět, nebudou spokojené s hygienou nebo zázemím a můžou brzo odjet a to by nás mrzelo. Každopádně moc díky za tipy:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nekojila a všechny výlety jsem řešila převařenou a ohřátou vodou v termosce... Pak jen nalijete potřebné množství do lahvičky, přidáte sunar nebo co používáte a je to... POkud už je to větší mimčo, které je na příkrmech, tak postačí mikrovlnka...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luca16 tak určitě bych mimo jiných věcí, které si berou asi všude - tím myslím plínky, ubrousky apod. vzala přebalovací podložku, náhradní oblečení pro miminko - moje dcera zásadně prokadila dvě bodýčka denně a možná bych přemýšlela i o náhradním oblečení pro maminku, stát se může cokoliv - mimčo si ublinkne tak nešikovně, že ohodí třeba i záda. Pak také záleží jestli v místě budou spát nebo pojedou domů. Jinak si myslím, že to máte pro ně zajištěné dostatečně a budou mít perfektní servis :-) a víc si myslím nebudou potřebovat - hlavně maminku ;-) .
Odpovědět
já bych se zeptala na zkušenost. Pokud budu čerstvě po šestinedělí (cca 7. týden po porodu), svatba bude v noci (dítě přes noc v lese v kočáru) , i když v červnu, za každého počasí. Může být zima, pršet, já chodit do TOIky (1 pro všechny svatebčany) - takže hygiena spíše žádná, hrozí mi něco? Pro malou si na svatbu vše vezmu, to je samozřejmé, ale není to moc velká bojovka pro tak malé mimčo?
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka_11 No jsi trochu odvážná pionýrka :-) Není spíš někdo, kdo by ti mimi pohlídal? Mlíko můžeš odstříkat "do zásoby" a odsavačku si vzít i s sebou na svatbu a někde v koutku odstříknout, aby tě "netlačilo" mlíko. Já teda taky tahám dceru po všech čertech, ale tohle je trochu moc i na mě (a to jsem jinak tramp, vodák, motorkář - tudíž tvor nenáročný).
Odpovědět
Zakladatelko, jestli chceš připravit "full servise", tak udělej nějaký přebalovací kouteček, kde bude stoleček, na něm podložka (stačí deka), aby si tam mohly maminky děti pohodlně přebalit, k tomu odpadkový koš na plenky a ideálně nějaké pohodlné křesílko na kojení (kojit na tvrdé židli, kde si není kam opřít ruce je dost naprd) s polštářkem a budou tě všichni milovat :-) Když přidáš nějakou hračku a vlhčené ubrousky, tak s tím co píšeš, tak to bude pohodička. Pokud je dětem půl roku a víc, tak bych přidala i nějakou deku na zem na nějaké klidné místečko, kde se budou moct děti "protáhnout", aby nemusely být pořád jen v kočárku.
Odpovědět
Profilova fotka
@lsvit Mooooc děkuji za rady. Proberu to s druhou polovičkou a pokusíme se zařídit, co bude v našich silách. Jedno mimčo bude půlroční, druhé 4měsíční a třetí jen měsíční. Koutek pro maminky není problém zařídit, když člověk ví jak na to:-) A co ta hygiena? Nějaký nápad?
Odpovědět
Jsou takové ty hygienické roztoky (mají třeba v DM, nebo v lékárnách), to můžeš dát i na TOIjku, a pak je to myslím v pohodě.
Odpovědět
@jenny.kay jsem právě jedna z těch matek na výše uvedenou svatbu:) proto se ptám:) ono to vypadá jako obyč svatba venku, ale bude to trošku divočejší:)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lenka_11 Tak ono jde i o to, jaké bude to "ubytovací zařízení" z úvodního příspěvku. Pokud by to byla nějaká chata, kde je třeba aspoň elektřina, tak je možné vzít si s sebou cestovní postýlku, zapojit chůvičku a dítko uložit do nějakého klidného koutku. Abych je nechávala v kočárku v lese za všeho počasí, to mi moc nepasuje. Zažila jsem v červnu i 12 stupňů a přívalové deště, tak by to pro děti přeci jenom chtělo nějaký bezpečný "azyl", kam neprší a nefouká. Ono se s dětmi dá zvládnout ledacos, a to i s malými, ale někdy je to možná zbytečný stres pro mámu i dítě. Čímž tě samozřejmě neodrazuju! Jen je třeba počítat s tím, že svatba se může zvrhnout v pořádnou kalbu, kde se ostatní hosté řádně společensky upraví a pak je otázka, jak se tomu dítěti v hluku bude spát, případně když mu o kočárek zakopne nějaký host v opilecké pýše :-)Přiznám se, že jsem nedávno byla kamarádům na obyčejné svépomocí připravené venkovské svatbě, kde ale nebylo dítě taky moc kam odložit (konec září, tráva studená, uvnitř v domě mraky hostů v různém rozpoložení), takže jsem ji raději dala na hlídání tchýni - a to už bylo malé 9 měsíců.
Odpovědět
Profilova fotka
Ubytování bude chatka, kde budou postele s povlečením, sociálním zařízením i vlastní zařízenou kuchyňkou. Dobře, v chatce, která je na patro, bude bydlet 7 lidí, ale která z nevěst je ochotná zaplatit hostům takové ubytování.... Pokud tu musím říct opravdu tak hnusně, přeci neodložím svatbu kvůli 1 miminku (i když člena rodiny), které bude opravdu tak maličké, že to bude těžko s ním zvládat. Nemůžu za to, že se narodí v dobu, kdy se narodí. Snažím se zařídit, co se dá, abych vytvořila co nejpřijatelnější podmínky pro to, aby byli maminky spokojené. Ale nejsem bůh...
Odpovědět
Profilova fotka
@luca16 Já myslím, že se snažíš hodně, pár dek navíc nic nezkazí. Hold se ty maminky budou muset rozhodnout jak to udělají. Ale ze zkušenosti, většinou jsou lidi kolem miminka hrozně vystresovaní, coby kdyby, a mimi si spokojeně brouká a kromě maminky vlastně nic nepotřebuje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja nevim, ale ja bych to asi s mimi udelala tak, ze kdyz budu videt, ze to nema cenu, tak sednu do auta a vyspime se doma. Predpokladam, ze maminka mimca stejne pit nebude, tak muzou kdykoli odjet.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Má zkušenost zde : http://blog.ijacek007.cz/Blog/je-dobr...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?