Koho zvát na svatbu?

Ahoj všechny budoucí nevěsty, přijde Vám v pořádku, aby budoucí tchýně zvala na nasi svatbu rodiče od zetě a snachy? Díky za všechny názory! :)
Odpovědět
Pokud jste i vy s nimi pratele tak proc ne ... pokud ne tak at se kouknou na obrad a muzou jit 😶
Odpovědět
@joanhappy Jsem stejného názoru ale tak nějak jsme byli postaveni před hotovou věc, nemáme pro ně ani oznámení. Budoucí tchýně si to zdůvodňuje tím, že oni takto byli pozváni od nich, takže jim to chtějí vrátit. Na jednu stranu to chápu, ale na druhou se mi to hodně příčí, přeci je jenom jiná doba, svatbu sice platí ale všechno si zařizujeme sami. A tak si říkám, že je to naše svatba a měli bychom rozhodnout my, kdo bude pozvaný... (Nijak s nimi nejsme v kontaktu, nikdy jsem je neviděla)
Odpovědět
To je furt dokola, je to svatba vás dvou nebo tchýně? Nikomu do toho nic není, koho vy chcete na SVÉ svatbě, ne?
Odpovědět
@simsamsim také si to myslím, ale vzhledem k tomu,že svatbu platí, přijde mi blbé říct, že je tam nechci... :-.
Odpovědět
Profilova fotka
Zas pokud svatbu platí, asi má co mluvit i do toho, kdo se svatby zúčastní.. bohužel.
Odpovědět
Nechat se takto vydírat v dnešní době jen proto že to platí, to bych si radši zaplatila vse sama a udělala si to jak chci já, koho tam chci já atd. Hrůza, přijde mi to od ní nefér
Odpovědět
Na zvaní ze slušnosti a kvůli vrácení jejich pozvání rozhodně nepřistupuj. Pokud tam ty lidi nechceš sama a nenapadlo by tě je pozvat, budeš tam koukat na cizí znuděné obličeje, kteří ti to ještě nakonec zkritizují. To by mi za to nestálo. Osobně budu mít jen malou svatbu, do 20 lidí, nezveme ani druhou část rodiny, tedy od tety dál. Sice se na rodinných oslavách vídáme, ale tolik se o sebe nezajímáme a myslím si, že je příliš nezajímá ani koho si vlastně beru... ;-) A pozor na příliš akční tchýni. Koukni tu do podobných témat a zaraž ji včas, jinak to budeš mít celé podle jejích představ... Je sice fajn, že vám to platí, ale pořád je to vaše svatba, ne její, kde jí budete hrát chvíli při obřadu divadýlko.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje mamka se taky neustale snazi prosadit si, abych pozvala jeji kamaradku....dvakrat jsme se kvuli tomu pohadaly, ale nehodlala jsem o tom vubec diskutovat. My si svatbu platime samy a zveme tam nase kamarady...
Odpovědět
Profilova fotka
Kdybyste si ji platili sami, řekla bych, ať s ní vyběhnete, takhle asi úplně nemůžete Holt je to daň za to, že to netáhnete sami.
Odpovědět
@schpetra nás tchýně taky poprosila, jestli bychom mohli pozvat tetu a strýce, že byli nedávno na svatbě jejich dceři.Nemela jsem důvod ji nevyhovět.Ano, v životě jsem je neviděla, manžel párkrát v životě... ale mam ji ráda a věděla jsem, že pro ni je to důležité. Asi záleží jaké máte vztahy, jak to tchýně podala a jaký máte rozpočet.
Odpovědět
Taky zveme na svatbu tetu a strýce, především kvůli tchýni, ale přijde mi to naprosto v pořádku i přestože je neznám. Pokud Vám svatbu platí a je to to jediné v čem ji máte vyhovět nevidím problém. Je to fér když ušetříte díky ní 100 000, na druhou stranu pořád je to Vaše svatba. Za sebe pokud máte se zetem a snachou dobré vztahy je predpoklad, že i jejich rodiče budou normální 😉 já bych tchýni vyhověla už jen protože mám tu svou ráda a vím, že svatbu by nám špatnými lidmi zkazit nechtěla.
Odpovědět
Profilova fotka
Ber to tak, ona se tam chce tchýně taky s někým bavit..mě se mamka zeptala jestli bych nepozvala tetu - kterou jsme poznali teprve pred pár roky - je to jinak fajn ženská, spíš jsem si ani neuvědomila že by tam mohla být, a ničím mi nevadí tak proc ne. Ale když se babi ptala jestli pozvu jeji cosi, tak to fakt ne, za celych sedm let přítele ani neviděla naživo, já ji viděla tak 2x na nějaké oslavě, a je to naše svatba ne nějaký gulášfest kam muže každej 😀😀 takže záleží jak kdo 😀
Odpovědět
Článek se načítá
@veruko24 A maminka tam jde s partnerem? Protože pokud tam má jít sama, pak naprosto chápu, že si chce s sebou někoho vzít. Ostatně pozvánka automaticky platí pro dvě osoby, takže si s sebou kamarádku klidně vzít může. Já jsem takhle byla s kamarádkou na svatbě jejích známých, protože tam prostě nechtěla jít sama. A to jsem ty lidi vůbec neznala a byla to malá svatba.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana Pozvánka neplatí automaticky dvě osoby. Platí, pokud to tak snoubenci chtějí, ale rozhodně ne automaticky.
Odpovědět
Neprijde mi v poradku, aby kdokoli jiny nez ry a tvuj nastavajici nekoho zval na svatbu.
Odpovědět
@bitterbajju @sophi11 Je to základní pravidlo etikety, kterým se mají hosté řídit, dokud jim není výslovně řečeno, že mají přijít sami. Když už někdo pořádá společenskou akci, kterou svatba nepochybně je (zvlášť pokud si na ni nevěsta obléká dlouhé šaty), stálo by za to si aspoň vygooglit základní pravidla svatební etikety, než se donekonečna hádat na téma "je to moje svatba, já si budu dělat co chci, a komfort hostů mě nezajímá, protože je je to jen publikum, která mě má v ten den obdivovat, já na něm potřebuju co nejvíc ušetřit, a když jim platím jídlo, budou skákat podle mě". Jestli je někomu za těžko dodržovat nějaká základní pravidla, ať se vezme v pracovní den na úřadě, to ho určitě nezruinuje. ;-) Nejlepší je totiž pouštět se jen do toho, na co člověk má peníze i úroveň, ne si hrát na hogo fogo princeznu, a přitom půlce lidí nezaplatit oběd, nebo je zvát bez partnera. Ano, jistě si to každý udělá diletantnsky a buransky jak chce, ale to neznamená, že to takto má být a že je to takhle správné a slušné.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana Roztomilý výlev, ale na tom faktu to nic nemění ;-). Neplatí to automaticky.
Odpovědět
@sophi11 Ano platí, zkus odbornou literaturu takhle při neděli.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana No jo, to víš že jo 8-(
Odpovědět
Já teda taky považuju za slušnost zvát vždy ve dvou. Na druhou stranu úplně automaticky to jako samozřejmost taky neberu, zatím jsem vždy dostala pozvánku s výslovným pokynem, že je pro dva, kdyby ne asi se zeptám než si přivedu partnera :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vivk Slušnost to bezpochyby je. Taky už jsem se setkala s pozvánkou jen pro mě a ne bývalého, protože ho svatebčani neznali nebo řešili každou osobu, a přišlo mi to trochu divné.
Odpovědět
Slušnost je jedna věc a respektovat vaše přání je důležitější. Pozvěte si koho chcete, nezvete koho nechcete. Nám tchyně taky zvala má svatbu lidi a já jsem se striktně postavila proti tomu!!! Prostě NE, je to naše svatba, v naší režii...
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana samozrejme, ze tam jde se svym partnerem!
Odpovědět
No mě třeba překvapilo že si známej pozval na oslavu jen svoje bratry a rodiče, ale už nepozval jejich děti a tak podobně, bylo jim to líto, ale na druhou sttranu chápu že takhle by je svatba vyšla na draho, takže ono je to v podstatě na tobě koho si pozveš. Na obřad může jít kdokoliv a na hostinu už jenom pozvaní to přece taky jde
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?