Kam večer s dětmi?

Profilova fotka
Krásný den holky, Jak pak jste to dělali s dětmi večer když už byli unavené? Mám dceru 3m v době obřadu jí bude půl roku a 14m syna bude mu 17m , svědkyně bude mít sebou 7m chlapečka a vůbec nevím jak to bude s hlildáním. Obřad máme až v 16h a ve 20:00 mi chodí děti spinkat, počítám s tím že by se to protáhlo do 22h ale dýl určitě nevydrží. Je mi blbé aby hlídala nějaká tetička, nebo maminky, když jsou pozvané jako hosté, nic méně nevím jestli chci svůj den odfláknout a odbít si to vše za 4-6h a odejít.. A svěřit dítě někomu cizímu neumím :( jak jste to řešili vy? Vůbec si nevím rady a jsem s toho skleslá, už jsem přemýšlela i to celé odložit.až děti budou větší.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u nás to vyřešila cestovní postýlka důsledně obložená plyšáky v místnosti mimo konání svatby. Ale naše dítě položíš a usne. a je na podobné věci zvyklé :-) Takto malým dětem se musí vždycky někdo věnovat. Co jsme byli na svatbách, tak to každý pochopí a myslím, že z toho nemusíš mít výčitky, že bys něco "odflákla" . Zařizovali jsme svatbu, kde se třeba čekalo dvě hodiny s hudbou až se malé dítě vzbudí nebo jsme byli na svatbě, kde se novomanželé s malými dětmi poděkovali svatebčanům, popřáli zábavu a ve 21:00 šli spát a nikdo jim to neměl za zlé. Záleží jak to máš ty. Pokud to chceš s ostatními táhnout do rána, asi ti nezbyde než někoho zaúkolovat. Myslím ale, že většinou i ty babičky to pochopí a neberou to jako obtěžování, když je požádáš o pomoc. A věř mi, že pomoc na svatbě s dětmi uvítáš, zvlášť pokud jsi nevěsta :-)
Odpovědět
Buď musíš svatbu zařídit v místě, kde je i spaní -aspoň jeden, dva pokoje pro vás novomanžele - v dosahu chůvičky a dát děti spát a hlídat přes chůvičku. Nebo teda aspoň jiná vedlejší místnost, děti uložit - kočárek, cestovní postýlka apod. a v noci přemístit až budete odjíždět spát. Já jsem osobně vždy razila heslo - těhotná a kojící se nevdávám :-D, takže mé děti měly na svatbě necelé 3 a přes 5 let, takže to už byla úplná pohoda. Ale to má každý jinak, já si chtěla svatbu v klidu užít, někdo na to večírkování úplně není a chce být hlavně už kompletní rodina a nevadí mu v 8 večer zalehnout :-)
Odpovědět
No a co třeba starší dcera nějaké kamarádky, která by k Vám už teď občas došla a pohlídala, aby si děti zvykly. A pak je svěřit na svatbu jí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?