Je hloupé zrušit pozvání na svatbu pro kamarády??

Ahoj holky, jdu si k vám pro radu... Na začátek: svatba je až v dubnu a oznámení jsme ještě neposílali, jen už je obecně známo, že se bereme a každý ví, jestli pozvaný je, či není.. Máme pozvanou rodinu (cca 25 lidí) + kamarády (cca 12-16 lidí)... A čím dál tím více si s mužem uvědmoujeme, že bychom to chtěli opravdu jen skromné a malé a rodinné... Ani jeden nejsme na mejdany a párty a řádění až do noci... těšíme se vlastně jen na obřad... (jinak, jen ve dvou to udělat nemůžeme, to bylo rodinou zamítnuto a to bych zas až tak ani nechtěla). ALE: bojím se docela toho, že když tam budou kamarádi, kteří musí jet do hodinu vzdálené dědiny na obřad, pak budou zvaní až na raut (takže budou mít 3,4 hodiny "volno"), nechají si zařídit (námi samozřejmě) ubytování a pak v 8 večer zjistí, že je tam vlastně nuda a radši půjdou pryč... Tak jsme si říkali, že by na "mejdanu" byla jen rodina a my, jako novomanželé bychom se klidně v těch 8 mohli zvednout a jít - a nikomu by nemohlo vadit, že netrsáme do 4 do rána.... Ráda bych totiž, aby si všichni pamatovali naši svatbu jako "no nevěsta byla taaak krásná, a ženich vypadal taaak šťastně" a ne jen "no...jo, žádná pařba, hrozná nuda, v 8 jsme radši zdrhli"... Tak bych znala ráda váš názor, jestli je blbé, říct kamarádům, že to nakonec uděláme jen v rodinném kruhu, at se nezlobí.... Jestli by jste se třeba vy, jako kamarádi neurazili? (Samozřejmě na obřad je zvaný každý....) Díky moc, pokud jste přečetli a poradíte :) :)
Odpovědět
Asi takhle- rušit pozvání na svatbu blbé je, a to hodně. Obzvlášť, když už jsou někteří lidé pozvaní. Ovšem, pokud to jsou vaši přátelé a vy to rozumně zdůvodníte, tak to pochopí. V takovém případě by bylo dobré pro ně uspořádat někdy později vlastní společnou oslavu. Je fakt, že jak to popisuješ, tak to z pozice hosta žádné terno nebude. Hodina cesty, obřad, 4hodiny proluka a v osm odejde nevěsta i s ženichem, to by asi neudělalo radost nikomu. Což je na jednu stranu hodně blbé, ale to, jak si představuješ, že se budou chovat kamarádi, mi na dobré přátele taky moc nesedí. Otázka ovšem je, jestli se takového chování bojíš oprávněně nebo neoprávněně :-D Takže, být to já, tak si ještě jednou projdu seznam hostů, abych zvala jenom ty nejbližší, které mám ráda, se kterými se cítím dobře a kteří respektují, jaká jsem. Pro ty pak upravím program svatebního dne tak, aby se cítili příjemně i oni. Proč prostě neuspořádat jenom svatební oběd pro všechny bez afterparty? Můžete tam být do osmi, nebudete muset řešit ubytování, asi i ušetříte a bude to pro všechny mnohem příjemnější. Vždyť o to jde především - abyste se vy, a v ideálním případě i hosté, cítili co nejlépe a celý den si užili.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi to příjde hodně zvláštní. Nehledě na to, že už při předávání oznámení ti lidé ví, zda půjdou ke stolu či ne...tím chci říct, že vy dva jste museli vědět, jakou svatbu chcete. A zda tam kamarády chcete. Já byla na svatbě, kde se netančilo a opravdu jen sedělo. Byl tam dj, mladí lidi, ale nevěsta se ženichem si nezatančili ani spolu. Ve 23,00 jsem byla doma střízlivá :).Ale nikde není napsané, že musíte tančit do 4 do rána. Ona i ta desátá se dá zvládnout a pokud ani tohle nechcete, rozumně bych jim to vysvětlila a udělala si to podle sebe, aby se všichni cítili dobře.
Odpovědět
@ceriii díky za reakci :) No zatím jsou pozvaní jen bez oznámení, jen jim to bylo řečeno.. :) Říkali jsme si, že s kamarády si to užijeme každý zvlášť na rozlučce a pak taky (asi každý se svými) po svatbě "posvatební (třeba) oběd" - ted já s holkama bych to udělala...myslím, že chlapi zajdou na pivo a to jim stačí :D No, právě, plus kamarádka říkala, že když se k tomu předem stavíme tak, že to bude nuda, nuda to prostě bude.... Jo a kdybychom nakonec mejdan měli - v 8 bychom neodešli, to bychom neudělali, museli bychom se zdržet, samozřejmě... No, neznám vlastně kamarády přítele, takže netuším, jak by se zachovali a jestli by to třeba takhle "pomluvili" no :( A k poslednímu bodu, máš pravdu :) Ale právě, my máme každý své kamarády (bohužel) - moje holky to pochopí, protože mě znají, že jsem vlastně vždy chtěla jen malou svatbu (samy mi to připomněly, aniž bych si já pamatovala) a že je to moje svatba, a že tak i tak budou při obřadu brečet :D A přítelovy kamarády...znám velmi zběžně...nevím, jestli by jim něco vadilo nebo ne....jen ty jedny - těm jsme byli na svatbě - a ti mejdanovali a pařili do rána - z čehož usuzuju, že naše svatba by se jim nelíbila... A jedni jediní společní známí na náš termín rodí, tak ti jsou "vyřešení" :D
Odpovědět
@mallorka123 oznámení ještě nejsou ani hotové, takže nikdo oficiálně zvaný není :) "Jen" se o tom mluví a ví, že půjdou na svatbu... Děkuju za reakci :)
Odpovědět
Profilova fotka
aha...tak to je pak jiná. My měli udělané dvoje pozvání...jste zváni ke svatebnímu stolu a jste zváni na raut. Tak to udělejte stejně, jen s tím rozdílem, že bych pro kamarády udělala nějakou gril párty, nebo něco takového. Těžko radit v takové chvíli. Já byla ráda že mám všechny pod jednou střechou a že se ti lidé radují z naší svatby. Nebojte se toho. A pokud svatba skončí v 8, je to jen a jen vaše věc. Vaše holky to pochopí a jeho kamarádi to přežijou :))
Odpovědět
Trochu se v tom nějak ztrácím. Jakože kamarády jste napřed pozvali na raut a pak to chcete zrušit, protože vlastně chcete jen oběd a další zábavu nechcete, nebo se bojíte, že by byla nuda a proto to nechcete.? No v každém případě něco rušit není dobré.To se nedělá. A o nudu bych se nebála, protože ve finále se každý zabaví sám i bez vás. ;-)
Odpovědět
@aechmea No, jakože kamarádi jsou pozvaní jen tak neoficiálně, u piva.... žádné oznámení... A ano, byli by jen na rautu (plus obřad pokud by chtěli) a vlastně i protože, se já osobně se bojím nudy a i proto, že bychom oba chtěli nejradši jen obřad (ale rodina nedovolí)... právě si nemyslím, že se zabaví sami...jsou tam dost věkově různí, plus moje a přítelova strana se neznají... Díky moc za reakci :)
Odpovědět
@inah91 Tak jestli je to takhle, tak mi z toho vychází, že tvé kamarádky tě pochopí ať to bude, jak to bude a kamarádi snoubence zase asi příliš spokojení nebudou (podle tvého odhadu, ale můžeš se mýlit), ať to bude, jak to bude :-D Takže si to udělejte podle sebe. Jakkoliv :-) Všem se stejně nikdy nezavděčíš, a když se o to budeš snažit, snadno se v tom ztratí to, co chceš ty. Pozvání bych asi nerušila (nemrzelo by to tvé kamarádky?) a myslela bych na pohodlí pro všechny. Jinak se fantazii meze nekladou :-) A strach z toho, že se nebudou bavit bych úplně vypustila. Dej jim dostatek jídla a pití, hudbu, sem tam nějakou zábavu (fotokoutek, stůl s deskovými hrami, doplňovací přání...) a pak už to nech na nich, možná se budeš divit :-D Teoreticky můžeš i před svatbou obě strany seznámit, ale upřímně - pokud bude tvá půlka spíš holčičí a partnerova klučičí, tak si k sobě najdou cestu velmi rychle sami :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Přidám svou zkušenost.. my se zasnoubili loni v listopadu s tím, že jsme ale se svatbou počítali tak za rok a půl. Všeobecne se to vědělo, že se chceme brát, ale o tom, kdo by měl nebo neměl na svatbě být, jsme nemluvili. V partě manzelovych přátel se tak nějak automaticky počítalo, že půjdou všichni, ode mě s tím nepočítal nikdo, bydlím teď 200 km od svého rodiště. Nakonec jsme se rozhodli, že se vezmeme už v únoru, pozvali jsme rodiče, sourozence, každý svého svědka. Jinak jsme to nikde nevykladali, že se budeme brát tehdy a tehdy...no po svatbě ta skupina manzelovych přátel byla velmi překvapena, že jsme je nepozvali, doslechli jsme se, že jsme měli tajnou svatbu :) někdo to přešel, někoho to udivilo, jedna dvojice nám to ma asi za zle dodnes... je to jejich problém, nikdy jsme ani slůvkem nenaznacili, že bychom je chtěli zvát... takže pokud s tím vaši přátelé počítají, opravdu dukladne bych jim to vysvětlila, co se změnilo...anebo změňte koncept svatby, jak už nekdo navrhoval. na oběd jděte všichni, odpoledne posezeni, v osm to rozpusťte, obejdete se bez ubytování a nemusíte nikoho odříkat...
Odpovědět
@cerii asi tak, no :D :D Kamarádky by to asi mrzelo - ALE budou hrát při obřadu a budou se mnou ráno....takže to nejdůležitější si užijou... Jinak díky za tipy ;) :) A k tomu seznamování: sice píšu moje holky a kamaradi přítele - ale všichni by šli s partnery/ partnerkami, takže o to tam nejde, že by se klusi rádi seznámili s holkama :D Ale díky! :)
Odpovědět
@inah91 Tak záleží na tom, co jste jim vlastně u toho "piva" řekli. Na obřad v podstatě může přijít kdokoliv, komu to jen oznámíte , nebo dáte oznámení, je to veřejné. Pokud ale řeknete (napíšete) "zveme vás ke stolu", nebo na hostinu, případně na raut, tak už je to pozvání na svatbu a v tomto případě bych to opravdu nerušila a promyslela si, jak by to bylo nejlepší zorganizovat. Myslím, že hudba a tanec je něco, co je většině lidí společně blízké a baví se u toho a padají i zábrany. Můžu vás ujistit, že vám to tak rychle všechno uteče, že se ani nestihnete nudit.Vždyť můžete otřeba obejít hosty, s každým prohodit pár slov a nudy bych se fakt nebála.Kdo se chce bavit, tak se bavit bude a kdo nechce, tak s tím stejně nic neuděláte. :-)
Odpovědět
@elinkasebudevdavat díky moc :) To jste udělali dobře a chytře :) Mě teď mrzí, že jsme jim vůbec o termínu nebo všeoběcně něco říkali.... :( :( Nejradši bych upřímně zašla klidně teď v sobotu na úřad, podepsala papír a hotovo....
Odpovědět
Článek se načítá
@aechmea máš pravdu, no, je to asi hloupé...já jen přemýšlím, jak se z toho vyvléct.... :( Jak jsem psala výše, nejlépe podepsat papír jednu sobotu a hotovo... začínám z toho mít trauma...a přitom se jako každá holka na svatbu těším odmalička, že... :-.
Odpovědět
@inah91 Možná to máte v povaze. Možná jste introvert, nebo máte mírnou soc.fobii ;-) I takoví lidé jsou a není na tom nic divného, takže z toho nemějte trauma. Podívejte se na to z tochu jiného pohledu. Berete si toho nejlepšího muže svého života a to samo o sobě je úžasná a velká věc, která stojí za trochu oslavy a nejlépe s těmi, které máte ráda a jsou vám blízcí. Tak o tohle jde, nebo ne? ;-) . A vše kolem jsou nepodstatné věci. Čili naplánujte, pozvěte a pak si užívejte jeden druhého a ostatnímu nechejte volný průběh a nebo opačná rada, najděte si dobrou koordinátorku, která vás zbaví těchto starostí. Já bych si ji po svých zkušenostech tak najala.Záleží na vašich možnostech a představách.
Odpovědět
Profilova fotka
1) My původně chtěli pozvat jen nejbližší rodinu, ale pak jsme pozvali i sousedy-kamarády, aby tam právě náhodou nebyla nuda, i když i tak jsem se toho moc bála. Aby se hosté bavili pro mě byla priorita. Byly tam různé věkové skupiny, s manželi i bez. Všechno se zon nakonec tak pomíchalo, i mi poté říkali, jak to bylo super, že se všichni bavili se všemi. Hrozně rychle to uteklo a najednou byly dvě ráno. 2) oznámení jsme dávali až 14 dní před svatbou, všichni to věděli jen ústně, bylo by mi trapné, jim říkat, že je nakonec nezvu - toť můj názor 3) bála jsem se nudy, propadáku, stačilo ale dobré místo, pozvat lidi co nezkazí náladu, hudbu a dopadlo to nad naše očekávání. Během připrav jsem si taky říkala, proč jsme se nevzali jen na úřadě, nebavilo mě nic chystat, tak jsem zaplatila jedné známé, ať mi pomáhá organizovat a zkoordinuje mi den... 4) když už bych musela, líbí se mi ta změna konceptu, pozvat všechny po obřadu a pak to rozpustit...vlk by se nažral a koza zůstala celá ;-) 5) myslím, že i tak by to kamarádky mrzelo, že to s vámi ne oslaví, jen vám to neřeknou
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj-a proto jsme pozvali jen rodinu :-) ;-) a kamarády měsíc po na "zahradní posvatební párty"-všichni to chápou ;-)
Odpovědět
Já to taky zažila, oznámení ještě nebyla poslaná, ale my kamarádi už jsme věděli, kdo je zván. Pak se Nevěsta ozvala, že si to rozmysleli, že z podobných důvodů jako vy a taky z finančních preferují vlastně jen malou rodinnou svatbu. Mě osobně to neurazilo vůbec, ani by pro mne žádná párty po svatbě pro kamarády být nemusela, ale oni hned dávali vědět, že bude pro kámoše náhradní večírek pár týdnů po svatbě, na který nás při oznámení zrušení pozvání hned zvali. Nevím jak ostatní kamarádi, ale já to beru v pohodě, at si svatbu udělá každý jakou chce a hlavně, aby se nevěst a ženich cítili spokojeně!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?