Jak oznámit, že jsme se vzali, aby tchýni netrefilo

Přečetla jsem tu spoustu diskuzí, na hodně jsem odpovídala, ale čím víc se termín svatby blíží, tím víc to ve mě hlodá. Problém je ten, že já i budoucí manžel jsme oba z rozvedených rodin. Maminky se nám znovu vdaly za fajn chlápky, bohužel oba nevlastní tatínkové jsou po smrti, máme prostě s manželem stejný osud... A tak se chceme vzít jen se svědky. Moje mamka to chápe, nemá ráda žádné společenské akce, trochu sociální fobie, nebyla mi ani na maturáku a promoci mi totálně zkazila, asi to zní hnusně, ale na svatbě ji prostě nechci. Přítelovo maminka má zase společenské akce ráda, ale je to trochu "herečka". A opravdu se bojíme, že nám udělá na svatbě scénu. Nejprve jsme měli v plánu pozvat jí na obřad a na oběd, ale je zase nefér, že tam nebude moje mamka. A když už bych tam chtěla pozvat svého biologického otce se kterým se stýkám jen sporadicky, tak trefí zase mojí mamku. Pevné rozhodnutí tedy je, že si to chceme užít sami, bez scén, stresu a maminek. Ovšem, nevíme, jak to tchýni sdělit. Já jsem pro, jí to říci až po svatbě, aby nám před svatbou nedělala scény. Přítel jí zase nechce stavět před hotovou věc, což chápu. Ale jak to udělat, aby jí to co nejméně "bolelo"? Máte někdo zkušenosti? Potřebovala bych jen nápad a inspiraci, pokud jste někdo řešili podobný problém. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@harley23 kdyz ctu tvuj příběh tak mne nApada jedina věc najdi fotky kdy ona se vdavala jednou a nebo dvakrat par fotek kdyz byla stastna a udelal bych fotoroman s koncem tvoji svatby. A urcite by h to dal předem a trochu ji to vysvetlt
Odpovědět
Tak mě se zatím u všeho styl "rychlá smrt" osvědčil, postavit před hotovou věc, sice to trochu zabolí, ale nakonec se to ustálilo.. u svatby to tedy neplánuju. ALe každý rodič je jiný..
Odpovědět
Já bych si s ní na férovku sedla a řekla, že nechcete nějakou velkou akci, že tam ani tvoje maminka nebude, jen svědci, vy dva a hotovo, že si pak spolu posedíte a oslavíte to s každým z rodiny zvlášť. Je to vaše přání, vaše svatba, tak to snad pochopí. I když je pravda, že já jsem taky chtěla malou, jen svědci a max ty maminky, ale můj je jedináček a má jen tu mamku, takže ta jak se řeklo o svatbě, tak už zamlouvala kde co, takže my jsme se z toho nevykroutili :-|
Odpovědět
Já osobně bych zrovna v tomto případě za tchýní zašla až po svatbě, vše jí to řekla a vysvětlila, proč jste to chtěli takhle :) Možná bude chvíli naštvaná nebo zklamaná, ale určitě jí to přejde :)
Odpovědět
My jsme se brali taky jen se svědky, ale obě maminky to věděli dopředu, zato můj táta nic netušil (také jsem z rozvedené rodiny)....řekli jsme mu to tedy až po svatbě, ze stejného důvodu, aby nám to před svatbou nezkazil, ale spíš z toho důvodu, že by nás nutil do svatby velké, coz jsme nechtěli... a normálně jsme to na něj vybalili, že jsme se chtěli vzít jen se svědky, je to pro nás intimní záležitost a nechtěli jsme u toho nikoho jiného než svědky a měli jsme štěstí, že to pochopil a byl ještě možná rád, že ušetřil :-D takže radim spis po svatbě a vzít ji pak třeba někam do restaurace a udělat si posvatební mini hostinu :-)
Odpovědět
moc děkuji za názory, samozřejmě budeme pak dělat zahradní party, v červnu - až to manželství i my trochu rozdýcháme, pro rodinu a přátelé, tam přijdou obě maminky, s otcem to oslavím zvlášť, zajdeme někam spolu na véču. Podle mě "rychlá smrt" - ten termín se mi fakt líbí, je nejlepší řešení, bojím se, že by nám před svatbou dělala hrozné scény. Už jsem si to od ní zažila. Poldik - nápad s fotkami je dobrý, mě napadlo poslat jí krabici, kde budou naše svatební fotky s nějakýma dobrůtkama a lahví nějakého fakt dobrého vínka, aby to vstřebala než přijdeme :-D Ale přítel nesouhlasí a já to akceptuji, zná svou matku přeci víc než já. Ještě jednou moc děkuji.
Odpovědět
@harley23 souhlasím s většinou, volila bych oznámení až po, aby vám rozepře nezkazily radost z plánování. :-) se smutkem maminky počítat budete muset, řekla bych jí to osobně a rovnou i oznámila kdy se bude konat posvatební oslava pro rodinu a blízké a třeba jí i požádala o nějakou maličkost při přípravě, aby se necítila opomenutá. Držím palce, ať to proběhne hladce, já bych na to neměla "koule." =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@harley23 no tak bych to udelal asi ja ale sekuji ze se ti to libi
Odpovědět
@shigella Jo jo, plánuju, že jí zaúkoluji, ráda peče, tak chci, aby nám na oslavu upekla dort (miluje zdobení a vymýšlení různých tvarů) a nějaké koláčky. Chci, aby se cítila důležitá. Já vím, že by mi to zkazily, ať už jedna nebo druhá, proto chceme tuhle minimalistickou variantu. Nejvíc mě v tom podporuje moje babička. Vyprávěla mi, jak měla ona svou svatbu v režii maminek a že tam neměli žádné přátele. Prý si víc užila zlatou svatbu, měla s dědou loni. A já chci na svojí svatbu vzpomínat s úsměvem.
Odpovědět
@poldik Ona když se moje tchýňka vdávala podruhé, taky zvala jen nejbližší, ale v té době bohužel už svou maminku neměla. Vím, že jí to bude mrzet, můj budoucí manžel je její nejstarší syn, do kterého vkládala nejvíc nadějí, ale já bych to prostě chtěla mít podle svého. A pak přísahám budu držet pusu, až mi na oslavě bude vyprávět o všech ženských ve vsi a její rodinné historky, které už jsem slyšela minimálně 200x.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych ji nic nevysvetlovala. Je to vase vec, proste ji reknete, ze jste to tak chteli a hotovo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?