Jak oznámit rozvedeným rodičům, že jsem se zasnoubila?

Profilova fotka
Po vice nez 11 letech vztahu me pritel pozadal o ruku. Ale az po chvilkovem rozchodu (cca 1 mesic jsme byli od sebe). Jsem oba z rozvedenych rodin a vsichni nasi rodice si mysli, ze spolu nejsme (zijeme v Praze a rodice v Havirove). Pritele maji sice oba mi rodice radi, ale tak uplne nesouhlasi s nasim vztahem (je to 1 vztah pro nas pro oba). Rozhodla jsem se, ze pozveme me i jeho rodice na Stedry den na snidani a tam jim to oznamime vsem dohromady. Aby nebyl nekdo urazeny, ze se to nekomu reklo driv.... Musim ale rict, ze jsem z toho dost ve stresu. Jak jste dopadly vy? Jak rodice reagovali? A jak jste se citili, kdyz jste treba videli, ze nemaji radost?.... :-(
Odpovědět
No a musíte oznamovat, že jste se zasnoubili? Až budete vědět datum, jen je pozvěte, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
U nás, jsme oznámili, že se máme rádi a budeme se brát, no a maminka řekla že takhle to nebude, že má nejdřív přijít ženich požádat o mou ruku:D Ženich byl hodně nervózní. Naši jsou právě v rozvodovém řízení, tak jsem se bála reakcí , ale nakonec to bylo vše v pořádku a byli rádi , že se bereme z lásky a nenecháme se ovlivnit tím, že se lidé rozvedou
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda nevím, ale přijde mi zbytečné se z toho nějak stresovat a dělat z toho nějaké velké haló. Pokud se obáváte reakce, tak tím spíš. Přítelovým rodičům jsme to řekli večer, když seděli u televize stylem "máme novinku, budeme se brát" a mým rodičům to vyzvonila malá ségra stylem "mami viděli jsme v lese rybu a Ondra dal Lucce prstýnek, ta měla snad metr, ta ryba" :-D Já jsem velký stresátor, takže kdybych to měla oznamovat nějak víc oficiálně, tak bych se u toho strašně nastresovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@marteenka30 No to by samozrejme byla taky moznost, ale tak nejak mam pocit, ze bych jim to mela oznamit - neptejte se proc, vazne nevim.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lynxlynxx No, mozna stresuju vazne zbytecne, ale mam pocit, ze mi rodice budou proste zklamani... :-( Taky spolu chodili od 16 a po 17 letech manzelstvi se osklive rozvedli, tak v manzelstvi moc neveri a myslim si, ze budou mit pocit, ze opakuju jejich chyby. Samozrejme jestli je to chyba, tak ja ji udelam i tak, protoze v to ted proste verim a miluji sveho "nastavajiciho":-) Jo a oznameni na ty vanoce to neni na efekt, nebo tak, ale driv nebudu v Havirove a kdyz uz s nimi budu osobne a oni se me zeptaji "co noveho?" tak je mi blbe rikat, ze nic... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wyxi28 no však já bych jim to určitě řekla, jen ta forma společné snídaně na které budou 2 rozvedené páry mě trošku děsí, nevím samozřejmě jaké tam panují vztahy mezi těmi rozvedenými a jak se znají tvoji a jeho rodiče, ale aby tam nebylo trošku "dusno". K té reakci rodičů...no to víš, že asi nějaká ta zmínka padne, rodiče rádi dávají rady vycházející ze zkušenosti, tak se na to nějak připrav. Já osobně si myslím, že v generaci našich rodičů byl problém spíš v tom, že se lidi brali např. po 2 letech chození, než v tom, že to byl první vážný vztah. Pokud spolu tedy tvoji rodiče nechodili 11 let jako ty a tvůj přítel, tak určitě neopakuješ jejich chyby. Nějak tak bych jim to řekla, kdyby ti to chtěli rozmlouvat, ale na to snad nedojde :-) . Určitě budou mít radost.
Odpovědět
Asi se nedá předem odhadnout, jak budou reagovat, a připravit se na to. Asi nezbývá, než do toho prostě jít.:) Ale taky bych zvážila, jestli to opravdu říkat oběma rodinám zároveň, přijde mi to o to rizikovější, nejen že budou muset reagovat na vaši novinu, ale ještě na sebe navzájem. My jsme to nejdříve řekli jedněm rodičům a pak druhým, prostě u společného oběda, nechystali jsme žádnou zvláštní příležitost. A musím říct, že já jsem byla z reakcí obou rodin docela zklamaná. Jsme s přítelem 6,5 let, máme krásný vztah, naše rodiny se navzájem vcelku berou a stejně nikdo nereagoval moc pozitivně, naši byli zaražení a přítelův tatínek reagoval něco ve smyslu "to už slyším potřetí a hlavně nedělejte moc velkou svatbu" (přítelův bratr se totiž dvakrát zasnoubil pokaždé s jinou a ani s jednou už není). Ale co, tak nějak jsem to překousla a jdu dál. A moje mamka teď už nadšeně plánuje svatbu se mnou. Takže je dobré nenechat se odradit prvotními reakcemi, někdo na to potřebuje prostě čas.;)
Odpovědět
Ještě mě napadá, bavila jsem se o těch reakcích rodičů s mými staršími kolegyněmi v práci, které už mají odrostlejší děti a ty mi daly docela dobrou odpověď. Říkaly, že taky ještě vůbec nejsou připravené na to, že jejich děti by se měli vdávat/ženit, že to vnímají trochu jako ztrátu, že už jejich děti budou definitivně odcházet z jejich rodiny, péče, tvořit svou vlastní rodinu. Takže ty reakce nemusí být úplně o vás (co si myslí o vašem vztahu a budoucím manželství), ale taky dost o nich samých (reakce na pocit ztráty). Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.:)
Odpovědět
Profilova fotka
@petiks Moc dekuji!!! :-) U nas jsou vztahy vubec trochu slozitejsi, tak jsem proste nervozni :-( Tak nejak ocekavam jejich negativni reakci, ale uz dopredu vim, ze at se na to budu pripravovat jakkoliv, tak me to zklame :-( Ale s tim tak nejak nic nenadelam. Jen doufam, ze treba casem se zapoji, stejne jako vase maminka :-) Navic, abych pravdu rekla, pro me je to oznamovani, docela trapne - nikdy jsem se nechtela vdavat, tak ted si pripadam hloupe, ze se vdavat budu (a vlastne chci:-) ). Proto jsem vymyslela to oznameni vsem ve stejnou chvili, abych to nemusela podstupovat vicekrat..... Navic, oba moji rodice maji nove rodiny, ale ja nepatrim ani do jedne z nich, tak u nich asi ten pocit ztraty nebude. No ale co ja vim, treba prekvapi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc Vam vsem dekuji za Vase reakce!!! Jsem z tohoto opravdu strasne nervozni a tak mi trochu pomaha to ventilovat a slyset ruzne nazory! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já spíš řeším jiný problém. Naši jsou rozvedeni, mamka bez přítel a taťka už přítelkyni má. A mamka si nepřeje, aby tam přítelkyně byla a já nevím co s tím dělat, protože chci, aby tam byli všichni 3 a táta už z toho taky začíná couvat, že bez ní nepůjde. Nechápu, proč nedokáží zatnout zuby a vydržet to a po obřadu může klidně někdo z nich odjet. Chci je tam mít všechny . . . :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@speabee to je orisek, no!:-( U nas je neco obdobneho - sice uz maji oba rodice jine partnery a s nimi i deti, ale rozvedli se hlavne tatovi pritelkyne a mama je na ni alergicka ( kdysi se i porvaly!!!:-( ) Tak mam strach, aby na svatbe ( po nejake te sklenicce nedoslo na "souboj"!:-) Kazdopadne u tebe je to vazne smutne, ze to rodice takhle komplikuji- chapu, ze to pro mamu muze byt tezke, ale jd e preci o tvuj den a to by pro ne melo byt na 1. Miste:-/ Ale neboj, do srpna je jeste dost casu, urcite to jeste prehodnoti, jak se bude svatba blizit!:-)))
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, já se taky podělím s názory i se zkušenostmi... Rodičům jsme to oznámili ve stejný den, ale každým zvlášť (našim u oběda, u přítelových - když jsme se stavili na kafe), a řekli jsme to prostě normálně, že máme novinku, že bude svatba. Naši to vzali v klidu (prý už to stejně očekávali pomalu - jsme s přítelem totiž cca 10let), a přítelovi taky tak nějak podobně, takže to bylo v klidu. @wyxi28 - tobě držím pěsti, abyste to zvládli a bylo to v klidu na ten Štědrý den (jen jak už to tu někdo psal - zvažte, jestli je fakt dobrý nápad, zvát obojí rodiče k jednomu stolu a zároven jim to oznámit, radši bych se překonala a řekla to za ten den dvakrát, než najednou).... @speabee - to není moc příjemná situace. Kamarádka, která se vdávala loni ale řešila naprosto to samé.... rodiče rozvedení, otec podruhé ženatý a tak nejak automaticky se bralo, že na svatbu pujde otec s novou manželkou i mamka (bez doprovodu, protože nikoho nemá). Jenže pak kámošce začala mamka dělat "problémy a scény" že na svatbu teda nepůjde radši vůbec, než aby se tam potkala s otcem a tou jeho novou paní, atd. atd..... nakonec to dopadlo tak, že tatťka kámošky ji odvedl i k oltáři, na obřadu byla i jeho nová manželka a její mamka to hold musela zkousnout.. Ale po obřadu otec s manželkou odjeli a na hostině byla pouze mamka... je to dost svízelná situace, taky nechápu proč se rodiče aspon ten jeden jediný den nezkusí překonat kvůli svému dítěti, které se vdává/žení a dělají ještě takové problémy.. :-( vždyť přece v ten den nejde o ně, ale o nevěstu a ženicha.... no, hodně štěstí, snad to dopadne, jak si budeš přát ty.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatba28 Děkuji moc, ale moc v to nedoufám, protože jsou už delší dobu rozvedeni a mamka si jen tak partnera nesežene a navíc má pocit, že bez chlape, je nicka a strašně mi trhá srdce. Spíš to dopadne tak, že tam nebudeme ani otec, ani matka a ani přítelkyně . . . a odvede mě ségra :)
Odpovědět
Profilova fotka
@speabee To snad ne :-( Ono se to urcite jeste vylepsi, neboj! Asi to bude chtit ted podporovat mamku, aby se trochu vzchopila - kdyz bude klidnejsi a cas od casu se dostane i nekam do spolecnosti, tak i toho pritele si najde. A tata by bez sve pritelkyne vazne nesel? Jde preci o tebe a kdybys jim vysvetlila, jak je to pro tebe dulezite, treba by jim to doslo a udelali by nejaky ten ustupek i oni... :-( Drzim moc palecky, aby ti to vyslo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wyxi28 Děkuji moc, taky doufám, že se to nějak hezky vyřeší. Byla bych strašně moc ráda, kdyby tam byla i taťkova přítelkyně, protože ji mám moc ráda a je to pro mě moc těžký někomu říct, že tam nemůže být. . . |-|
Odpovědět
My jsme to s přítelem chtěli oznámit taky všem najednou, pro hrál i fakt, že naši pozvali jeho rodiče na oslavu narozenin k nim domů (naši bydlí v Ostravě a přítelovi rodiče v Jizerkách) :-) Akorát den před oslavou to přítelovi rodiče museli zrušit, protože jeho maminka musela kvůli nějaké havárce narychlo do práce 8-( Tak jsme hrozně řešili, jestli to jeho rodičům nebude líto, že bychom to nejdřív řekli našim... přítel koupil náááádhernou kytku a lahvinku vína a večer, když jsme všichni seděli a povídali, je rovnou požádal o moji ruku :-D Mamka začala brečet, jak byla dojatá, takže jsem měla co dělat, abych se nerozbrečela taky :-D Táta byl taky naměko, ale bylo vidět, že je moc rád :-) Líp to vážně dopadnout nemohlo, a to jsem z toho byla příšerně vystresovaná 8-) Teď o víkendu nás čeká druhé kolo, budeme to oznamovat přítelovým rodičům, tak držte palce, snad to vezmou taky dobře... Takže se toho moc neboj, na Vánoce je každý o trochu víc milý a tolerantnější, tak by to mohlo dopadnout nad očekávání ;-) Strach z nějaké situace často bývá mnohem horší než ta situace samotná, zbytečně se nestresuj, budu držet palce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsme oznamili rodicum nase zasnoubeni dle puvodniho planu - vsem 4 najednou, jen uz 23.12. odpoledne. Byli dost prekvapeni, ale dopadlo to velmi dobre! Takze ty z vas, ktere planuji neco podobneho - nebojte se a jdete do toho ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?