Doprava a rozdání myrty, jak to vyřešit - organizace

Ahoj lidi, jdu k vám pro dvě technické rady. :-D Jak na svatbě budete řešit nebo jste řešili dopravu hostů? Asi takto, obřad budeme mít na radnici. Poté se budeme přesouvat 5 km do vedlejší vesnice na hostinu a oslavu. Většina svatebčanů bydlí v okruhu 20 km, takže dálky žádné neřešíme. Jak technicky zajistit, abychom se všichni pohodlně přesunuli na oslavu? A jak se pak dopraví domů? Bylo mi navrženo zajistit pár řidičů, kteří by nebyli hosté, a rozváželi by poté hosty domů. Já si tedy myslím, že někteří si tam stejně dojedou sami a pojedou domů podle sebe, až uznají za vhodné. Nevím, nu. Chci, aby to bylo co nejlepší. Jak jste to řešili vy? Za druhé, kdy a kdo připne svatebčanům vývazky (obvykle myrta)? Neplánujeme "slez" před obřadem, protože naše rodiče jsou oba rozvedeni... Takže se chceme sejít až na radnici a samozřejmě tak, aby mě ženich viděl až při obřadu. :D Je vhodné, aby se vývazky rozdaly až při vstupu do radnice? Jak to máte vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Já ti napíšu, jak to budeme mít my :) My máme vše na jednom místě. Sraz bude až na penzionu. Žádná snídaně u nevěsty nebo ženicha. Občerstvení malé dostanou tam před obřadem. Takže pojede objednaný autobus, který nabere všechny svatebčany. Jasně někteří s dětmi pojedou autem, takže dostanou informace kde a kdy být. A vývazky dostanou až na penzionu od družiček nebo holek, co budou mít na starost svatebčany. Jinak ty co pojedou autobusem, tak budou kontrolovat dvě pověřené osoby (přítelovy sestřenky)- aby byly všichni. A ty všem zároveň v autobuse připnou vývazek, budou nalévat sliovčku, dávat koláčky. Všichni dostanou informace kdy a kde čekat, popřípadě kontakt na holky a holky na ně :) A večer budeme mít dva řidiče, kteří budou rozvážet. Všichni bydlí v okruhu max. 30 km od místa svatby. Takže pohoda :)
Odpovědět
Ahoj, My to mame naplanovane podobne, sraz bude az na miste obradu, kam se kazdy dopravi svym vozem, pripadne se domluvi kdo koho poveze, aby se naplnili auta. Na miste obradu budou zenichovy sestry, moje sestra a svedkyne rozdavat vyvazky, kolacky a slivovicku, ja budu taky utajena nevesta. Po obradu se vsichni presuneme opet jednotlivymi vozy na misto hostiny, kde si dame obed, rozkroji se dort a pak ti co budou chtit pit si odvezou auta domu a budeme mit dva ridice co je pak svezou zpatky na hostinu, pripadne nam vyzvednou kamarady co jsou pozvani na raut. Vecer nam pak hosty zase rozvezou domu. Premysleli jsme o nejakem autobuse, ale nakonec jsme to zavrhli prave z duvodu, ze se spousta lidi bude chtit dopravit sama, nez se trmacet na misto srazu na autobus a domu pak taky bude chtit jit kazdy jinak.
Odpovědět
My máme sraz na radnici. A tam, kdo bude chtit, dostane myrtu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj znovu :-), šla bych do řidičů, tak jak ti bylo navrženo - je to lepší, protože hosté mohou popít jak je libo (což by u vlastního rozvozu nešlo) a nejsou vázaní jednotným odvozem (např autobus). Přesun na hostinu je nejlepší logisticky vyřešit kdo s kým přímo na jednotlivá auta, aby byla plná a všichni dojeli na hostinu stejně, popř jít pěšky jako průvod a vézt jen babičky aj. Před obřadem většina lidí nebude ještě pít, tak se řidiči najdou. to mít vyřešený dopředu (např. aby každý bratranec vědět že veze tyhle 3 lidi a počítal s tím a nepil). Limitovat tím hosty potom na hostině už však není nic moc. Určitě je to vhodné při vstupu do radnice, asi i nejlepší aby tam svatebčany odchytávaly družičky/ svědci/sourozenci/kamarádi připli myrthu,, nasměrovali, popř dali nějaké občerstvení (koláčky, panáček atd.)
Odpovědět
@niky555 tak jit 5km pesky z jedne vesnice do druhe nekde po silnici po krajnici v podpatkach si popravde nedovedu predstavit at uz bude jakekoli pocasi :-D To muze clovek praktikovat kdyz to ma na hostinu tak 500m ne 5km.
Odpovědět
Profilova fotka
@kriss13 Kupodivu už jsem takovou svatbu viděla a bylo to v pohodě. Ale byli to vesničané jejichž svatbu prožívala celá vesnice, takže ten přesun byl zaprve pomalý, zadruhé doplněný o zvyky (vození nevěsty na trakači atd.), zatřetí se zastávkami u sousedů. Může to být povedená akce a nemusí...
Odpovědět
@niky555 tak je fakt ze ja jsem z mesta a takovou svatbu jsem nikdy nezazila ani jak host, ale stejne mi to prijde moc daleko na to jak se lide na svatbu oblekaji a obouvaji. V ramci jedne vesnice s tema zastavkama dejme tomu. Ale pokud to neni v ramci jedne vesnice, ale prechazi se mezi dvema, tak mi to prijde vylozene nestastne. Uskakovat nekde autum, trajdat ve sterku nebo hline, pokud bude prset tak riskovat ze me nekdo nahodi, pokud bude parak tak nez tam dojdu budu splavena a ulepena, nohy otekly a otlaceny, babicky chudery budou nekde hodinu sedet jak pecky nez tam dojdem. Asi jsem fajnovka, ale tohle by me teda vubec nelakalo. Na tury i prochazky chodime radi, ale musim byt na to vhodne oblecena a vedet ze me na konci ceka sprcha a ne slavnostni obed a tancovani do noci. :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?