Výběr fotografa

Ahoj holky, mám dilema ohledně fotografa. Hledám, vybírám, porovnávám a teď stojím před rozhodnutím a nějak se nemůžu rozhoupat. Můj přítel to nechává zcela na mě :-). Jde o to, že mám na fotografa nějaký rozpočet, respektive strop a teď mám dvě různé nabídky. Do jednoho fotografa jsem se fakt zamilovala (do jeho fotek, samozřejmě :-)), má jiné fotky, než všichni ostatní, neni tuctový bych řekla... Ale je dražší a tak si ho muzu dovolit až od obřadu a jen do krájení dortu. Chtěla jsem mít fotografa na celý den, aby se o to nemusel starat nikdo jiný a já měla komplexní fotoreportáž z celého dne. A ten druhý je na celý den, do kolika chceme plus předsvatební focení, ale jeho fotky mě prostě tolik nenadchly. Fotí dobře, to jako jo, ale není to ono. Obecně jsem dost nerozhodný člověk a na tomhle si chci dát vážně záležet, a teď nevím, jestli zvolit "kvalitu jen na část dne" nebo "jen dobrého fotografa", ale se vším všudy. Budu ráda za každý názor ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučila bych spíš kvalitu na půl dne než průměrného fotografa na celý den. A navíc ještě máte jednu možnost. Letos jsem měla klientku, která svatebního fotografa neměla vůbec (rozpočet atd.) a tak se 2 její švagrové domluvily, že jí fotografa najdou a zaplatí - složily se ve 2 lidech. Třeba by se to dalo domluvit takto. Navíc lidé dneska dávají často ke svatbě finanční dary, pokud byste fotografa platili až zpětně při předání fotek, je dost dobře možné, že si budete moct dovolit i toho dražšího.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlas s kolegyní :-) Lépe méně krásných fotek než plné album průměrných výcvaků :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@waiska určitě zvol toho, co Tě "chytl za srdce" ikdyž na kratší dobu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
S penězi je to někdy těžké. Často i rozpočet se může různě přesunou a pak budete mít toho, koho chcete. Jako že člověk někdy šetří třeba 3tis a nakonec je utratí v obchoďáku za blbinu. Takže asi bych také brala toho, koho fotky se mi líbí... Hezký den a ať to klapne na 1
Odpovědět
Já nevím. Obecně platí méně krásných fotek je lepší, než mnoho průměrných, jenže práce svatebního fotografa se v součastnosti ze všeho nejvíc podobá reportáži - vypráví příběh. Záleží na tom, co se bude dít před a po přítomnosti fotografa, jestli je to pro váš příběh důležité nebo ne. Jestli v období "od obřadu do krájení" nebude chybět začátek a konec. U nás by to tak třeba bylo.
Odpovědět
Ze zkušenosti bych brala lepšího fotografa na kratší dobu. Myslím, že nakonec stejně budete mít pár krásných fotek, které si někde vystavíte, rozdáte po rodině a ten zbytek bude zastrčený v albu a už nikoho nebude zajímat. Navíc po hostině se stejně všichni začnou hemžit po okolí (včetně novomanželů) a už se nic zásadního neděje.... navíc vždycky můžete mít někoho z rodiny, kdo večerní zábavu nafotí.
Odpovědět
Určitě bych brala toho lepšího, i kdyby měl být jen na kratší dobu :-) My měli fotografa dražšího, ale nelituji toho a pár ušetřených tisícovek by mi rozhodně nestálo za to, že nebudu s fotkami naprosto spokojená. Pro mě byl výběr fotografa to nejdůležitější a šetřit se zrovna na tomhle fakt nevyplatí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Často se setkávám s tím, že se svatebčané, místo nakupování darů mnohdy nevhodně vybraných, složí na svatebního fotografa. To by řešilo dražšího zamilovaného vyvoleného třeba i na celý den... =)
Odpovědět
Profilova fotka
Co Vám zůstane ze svatby...fotky a prstýnky. Nic víc...tedy ještě krom manžela:) Takže...pokud to tak cítíte, berte toho, který Vám více sedí. Pak si budete jen "nadávat" a říkat že jste si neměla vybrat toho druhého, ale toho dražšího.... Jinak souhlas s fotohemala. Nechte si dát fotografa jako svatební dar máte to. Každý přispěje a bude;)
Odpovědět
Profilova fotka
Berte toho co milujete - at uz jde o manzela nebo fotografa:) Taky se neoženíte jen tak s nějakým:)) co se týče párty apod.. přeci jen ty fotky už nebudou tak duležité jako mít dokonale nafocený obřad a párovky:)
Odpovědět
Děkuju moc za názory :-). Máte pravdu, je lepší mít pár hezkých, než hodně průměrných. Takže je vybráno ;-)
Odpovědět
Stopro vzít toho, jehož foto se vám líbí! A s penězmi? Mi fotografku platíme až při předání fotek a tím je to vyřešeno - dojde mezitím výplata, navíc máme peníze od hostů - žádali jsme o finance ;-) Já zas chtěla kvůli úspoře fotografku jen od obřadu po dort, ale nakonec jsme měli celý den a ještě přetáhli čas.limit, takže budem doplácet, ale nelituju! Nic víc ze svatby nemám, jen to foto a prstýnek, takže na těchle dvou věcech jsem nešetřila, kdežto třeba na kytici ANO. Měla jsem z gerber a dohromady s 10 kytičkama na stůl plus s korsáží a kytkami pro maminky tak něco málo přes 1000! Znám lidi, co měli růže a za toto platili 3-4 000 :-) Takže asi tak...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?