Svatební fotky na betonu, měli jste?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, jak jsem viděla v různých svatebních albech, většinou bývá zvykem fotit se v zámeckých parcích a romantických krajinách. Zajímalo by mě, jestli měl někdo čistě městské fotky, bez zeleně a romantiky. Svatbu máme v centru města na radnici, ta je sice hezká, ale kolem dokola je jen beton (náměstí, baráky...). Uvažuji, že by byla svatební hostina asi o 50 metrů dál v jedné hospodě, prostory i ceny tam jsou úplně skvělé, ale problém je, že je kolem zase jen beton. Cestou od radnice k hospodě (kterou zvládne pěšky i pětileté dítě) opět jen beton. Právě proto, že je vše velmi blízko u sebe v dosahu MHD a s parkováním v centru města jsou problémy, bych chtěla minimalizovat počet aut. Pak ale nebude technicky možné, aby všech 40 lidí nasedlo do aut a odjelo někam do lesa na focení, navíc mi přijde, že by to rušilo průběh dne. Takže by se fotilo buď kompletně na náměstí, nebo bychom se my dva s přítelem v průběhu odpoledne odjeli fotit někam do zeleně a fotky ostatních by byly zase jen z náměstí. Případně bych se snažila z jediné malinké travnaté plochy s jedním stromem, která v pěšky dosažitelném okolí je, vykřesat dojem parčíku. Nebo se mám poohlédnout po jiné hospodě? Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Opět otázka pro nevěsty a reaguje muž. To to schytám. :) Zdravím Vás. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že občas skutečně není zbytí a focení skupinových fotografií s rodiči a přáteli prostě proběhne v dané lokalitě, kterou jste popsala. Velmi mě to vždy netěší, abych se přiznal, neb není horšího místa, než fotit např na náměstí plném zaparkovaných aut.. Přesto si zkušený fotograf dokáže myslím poradit a nalezne v místě co nejvhodnější lokaci s co nejméně rušivými prvky. Pokud tedy nemá restaurace zadní travnatou zahrádku, či jinou otevřenou plochu a Vy tuto restauraci takto chcete, moc na tom nezměníte. Lépe řečeno - s hosty se nedá posouvat jako se krabicemi, aby se všichni kvůli focení přesouvali auty jinam. Tedy dá, ale na náladě jim to moc nepřidá (hlavně když mají hlad). :) Tj. celou situaci bych konzultoval s Vaším fotografem a hledal řešení společně s ním. A co se týče fotografování Vás, jako páru (nevěsta-ženich), to je myslím jednoznačné, že zmizíte nějak pryč - aby fotografie byly rozmanitější (to neznamená, že to musí být zeleň. I historické čtvrti měst jsou nadmíru fotogenické). Opět vše ideálně zvolit při konzultaci s fotografem. Časový plán a komunikace je základ. :) PS: Nevím, jaké jsou Vaše možnosti pro výběr místa hostiny. Leč obecně vzato - příjemné místo, které je situováno v klidnější části města/obce, je vždy výhodou. Nejen pro fotografa, ale i pro hosty. Lidé se chodí často ven projít. Což je při soukromé akci vždy příjemnější v klidném místě, než uprostřed náměstí.. (čistě můj názor :) ) Přeji pěkné Velikonoce, Honza
Odpovědět
Profilova fotka
@honzajezdik_photography Děkuju za odpověď. S fotografem se mám sejít, právě až budeme mít jasno v otázce místa hostiny a přesného harmonogramu dne. Momentálně se ještě rozmýšlím, jestli tu hospodu přes tyto problémy vezmu, nebo ne, takže to ještě nechci s fotografem konzultovat. Myslím si ale, že menší skupinky lidí by u kašny nebo u toho jednoho stromu nafotit šly. Historických budov v centru také pár máme a cca 10 minut pěší chůze by bylo i ideální fotogenické místečko, ale zase nechci, aby 40 lidí pochodovalo centrem města "ve štrůdlu" jen kvůli focení. Co se týče preferencí toho "klidného místa," v tom s Vámi bohužel nemůžu souhlasit. Už jsem zažila několik takových svateb jako host a z pohledu člověka, který nevlastní auto, to není o kochání se malebnou krajinkou, ale obrovských problémech se na takové místo vůbec dostat a hlavně se pak dostat zase zpátky. Takové to "ty jedeš s tímhle, ty se nacpeš k támhletomu a ty tady musíš čekat do dvou, až pojedou tihle," nemám ráda, proto vybírám hospodu, která je dosažitelná i pěšky nebo alespoň MHD.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Fotograf by si tam měl najít místo, kde vás bude fotit. Fotit v dokonalých podmínkách umí každý. Složité věci prokáží, kdo co umí. A když to umí, tak je to pak paráda. Přišlo mi, že litujete toho "betonu". Ale možná budete překvapena, co z toho lze dostat.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mne na betonu alespoň ženich s nevěstou vyniknou :) nebála bych se toho. Dobrý fotograf určitě najde "úhel", jak focení pojmout a fotky budou zajímavé.
Odpovědět
souhlasím s avernia....navíc fotky, kde bude ten beton jakoby přiznaný, takový syrový....to může být celkem pěkné...jen to pan/í fotograf/ka musí umět ;-)
Odpovědět
jen pro inspiraci, tady je pár hezkých "betonových" fotek: https://www.facebook.com/media/set/?s...
Odpovědět
Já planuji fotky mimo jiné z autovrakoviště a nebo pískovny, ještě uvidíme.. Určitě bych se toho nebála páč i z betonu mužou být hezké fotky.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, taky bych se toho nebál, pokud se to dobře pojme a zpacuje, bude to netradiční a může z toho být výborný výsledek :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb: Pěkně zdravím, budete mít svatbu v Liberci? Před radnicí jsou široké schody jako dělané pro skupinovou fotografii. Nemusíte hosty na společné fotografování vodit daleko. Co se týče Vás a budoucího manžela, tak město jako takové je pro fotografa velká výzva! Vyžaduje to přípravu. Projít si místa, zapojit více svojí fotofantazii, mít chuť odtrhnout se od "pohodlí" zámeckých parků a najít zajímavé městské kompozice, kontrasty. Jen obyčejný, vhodně zakomponovaný záběr Vás dvou mezi ostatními lidmi, kteří v civilu někam spěchají nebo se zaujetím Vás pozorují, může mít své kouzlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Už jsem ti odpověděla do jiné diskuze :) Ale ještě k tomu betonu, fakt se toho neboj. Kamarádka měla svatbu v Pelhřimově a všechny svatební fotky společné jsou z náměstí kolem kašny...takže všude kolem kostky :D Fotky nejsou ošklivé, fakt záleží na fotografovi, jak ti tu už ostatní psali. Koho budete mít? Je divné, tedy alespoň myslím, že si s vámi chce dát schůzku až budeš vědět harmonogram a místo.. My se s fotografem sešli, ale také jsme ještě nevěděli, kde bude raut.. Teprve mu to budu psát. Říkal, že si s rodinkou udělá výlet na místo konání obřadu, protože v těch místech ještě on nefotil a pojede se podívat i k místu hostiny, až mu ho dám.. a pak si sám udělá nějakou představu a doladíme spolu i harmonogram. Záleží na fotografovi a jeho přístupu a na co je zvyklý. Původně jsme taky měli mít svatbu na liberecké radnici. Společné focení jsem si představovala na schodech a u kašny a pak tedy někde v blízkosti penzionku (páč my jsme hledali penzion někde v přírodě), ale myslím si, že by mohlo být pěkné zachytit pár fotek v ulicích Pražská a ta druhá, co vedou dolu k obchodnímu domu. To podloubí je taky pěkné - tam bych viděla společnou fotku nevěsty, ženicha a svědků, někde v těch výklencích.. :D Zapoj fantazii a třeba napiš nebo zavolej svému fotografovi, že přemýšlíš o tomto místě a jestli nemá zkušenost s tamním focením.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinsasek Dobrý den, ano, v Liberci. Holt tu těch zámeckých parčíků a romantických zřícenin moc nemáme, pokud člověk nechce vyjet někam dál, ale jak říkáte, i tohle bude třeba mít své kouzlo. @luca_lucky Máme Jirouše. Někdo ho tu vychvaloval, tak jsem ho hned oslovila:-). To bylo někdy v lednu - ptal se mě, jakou mám představu a jak to bude vypadat a já musela říct, že ještě nic nevím. Tak jsme se dohodli, že se sejdeme, až budu vědět. Právě proto chci také tu hospodu co nejříve rozseknout. Jinak v Pražské mě focení nenapadlo, ale fotky by tam byly úplně stylové, protože tam bydlíme:-). Asi mu teda teďka napíšu, jestli by byl z jeho strany problém, když by to bylo všechno takhle v centru, díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Jé, tak to ti určitě Honza Jirouš poradí. Schválně mu napiš tvoje nápady. Nám dělal ty předsvatební fotky a je s ním dobrá komunikace. Je fakt, že musíš trošku mít představu co a jak, ale já mu budu taky teprve psát harmonogram a místo, kde bude hostina. Udělali jsme si svatební web, tak mu budeme posílat odkaz. No a jestli v Pražské bydlíš, tak si myslím, že ty fotky by opravdu mohly být stylové :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@luca_lucky A vy ho tedy máte taky, jestli to chápu dobře? Taky plánuju svatební web, bohužel jsem ve všem tak deset kroků pozadu, jak tak koukám:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb Jojo, máme ho :) A myslím si, že vám taky udělá předsvatební fotky (v ceně), takže neváhejte si s ním pak někdy dát osobní schůzku - oba a trošku si promyslete, kde by se vám líbilo se na nich vyfotit :D Že jste pozadu? Vůbec ne. My jsme dost napřed :D V květnu a červnu se moc svatbě totiž věnovat nechci, dokonce i teď bych měla dělat úplně něco jiného - a to do školy. Tak proto vše řešíme hodně s předstihem a do toho budeme v červenci dodělávat nějaké věci kolem domu, tak chci mít kolem svatby dořešeno co nejdřív.
Odpovědět
Profilova fotka
Z pohledu fotografky mohu rici, ze se nemate ceho bat. Mestska veduta muze byt zajimavejsi... nez se na prvni pohled zda ;) ...a kontrast svatebnich satu a mesta... to ma rozhodne neco do sebe. Hanka
Odpovědět
Profilova fotka
a já si myslím, že dobře zabrané a vystylované fotky a la městský industriál (beton, trubky, elektrické dráty, trafostanice a tak) můžou kolikrát vypadat stokrát líp, než kašírovaná pseudoromantika s kanýry, parkem, jezírkem a rododendrony. Kontrast luxusních šatů a šedivomodrozeleného průmyslového okolí používají ostatně i fotografové haute couture. Podívej se na fotky Patricka Demarcheliera, Maria Testina, Stevena Meisela. Takový Dior nikde nevynikne lépe, než mezi trubkami. A to myslím vážně. Žádný strach, sedněte si s fotografem, všechno proberte a uvidíš, jak hezké fotky nakonec vzniknout.
Odpovědět
Profilova fotka
Fotil jsem přímo na nejrušnější ulici v Brně - na České a taky na nejšpinavější ulici - v Bratislavské :-) A vylo to výborné. Nejsou to sice typické romantické fotky, ale mají také svoji atmosféru a často jsou právě proto unikátní. Bohužel teď nejsem na svém počítači, takže nemůžu poslat přesně ty fotky, co myslím, ale pro inspiraci se můžete podívat sem. Pokud budete chtít, pošlu vám do mailu nebo do interní pošty to, co hledáte :-). Jinak hospodu bych určitě neměnil. Dobrý fotograf si poradí s jakýmkoli prostředím a stačí mu jakýkoli zajímavý prvek. http://salikslama.rajce.idnes.cz/Svat... nebo http://salikslama.rajce.idnes.cz/Svat... taky http://salikslama.rajce.idnes.cz/Svat... , salikslama.rajce.idnes.cz/Svatby_by_Salik_Slama_II/#C_portrety_68_.jpg
Odpovědět
Profilova fotka
Pro dobrého fotografa není městské prostředí problém. Všude se dají udělat hezké fotky, zvláště pak s nevěstou. Nechci nikoho strašit, ale daleko větší problém je celodenní déšť. ;-( Pak jdou všechny plány stranou a musí se totálně improvizovat. Několikrát se mi to stalo a taky jsem to zvládl. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?