Podle čeho jste vybírali fotografa?

Ahoj, dotaz je jasný, prohlédla jsem spousty fotek, mnoho z nich se mi líbí, proto mě zajímá podle čeho jste se rozhodli pro konkrétního fotografa? Podle fotek, ceny, doporučení, osobní předchozí zkušenosti, jednání, nějakých nadstandardních služeb? Děkuji :D
Odpovědět
Ahoj, my jsme si vybírali podle doporučení :-) A protože jsme dost velká rodina a všechny se vdáváme :-) tak začala moje maminka, dostala doporučení a protože byla spokojená, tak si fotografy nakonec bereme i my. Na cenu jsme úplně nekoukali, ale je pravda, že nakonec by roli hrála...rozpočet musíme dodržet :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vybírali jsme podle hodnocení, doporučení a samozřejmě výsledných fotek. Našli jsme mnoho fotografů, jejichž práce je skvělá, ale když jsme četli, že několika párům fotky nedodali, tak jsme je zavrhli. Každý fotograf má svůj styl focení a ten by Vám měl sednout – je špatné, když si někdo řekne, že chce toho a toho fotografa, protože nejsou z daleka a jsou levní, ale fotky chtějí takové, jaké fotí někdo jiný. Nám se nejvíce líbí styl Verči a Petra Mlýnkových. Cena byla také kritériem, ale cenový strop pro fotografa, kameramana a prstýnky jsme si dali vyšší (narozdíl třeba od dortu) – přeci jen to budou jediné hmotné věci, které nám zůstanou celý život. (Odpovídám Vám jako nevěsta, ale možná je má odpověď ovlivněna tím, že jsem fotografka. :D)
Odpovědět
Moc děkuji za reakce :)
Odpovědět
Profilova fotka
Na doporučení :-) „náš“ fotograf fotil svatbu spolužačce, ta jej taky měla takto na doporučení, a taky dle jeho práce, jsme nadšeni a těšíme se :-)
Odpovědět
ahoj, jsem ve stejné situaci, taky hledám a upřímně nenacházím... děvčata, která máte na doporučení, můžete jmenovat? díky moc
Odpovědět
Dívala jsem se na portfolia... Našla jsem spoustu fotografů, jejichž práce se mi líbila, měli "hezké fotky," ale neuměla jsem vybrat. Pak jsem našla jednu fotografku, u které mi fotky přišly pocitově jiné, nevšední, s atmosférou a řekla jsem si - jo, to je ono! Odrazovala mě cena, ale od té doby jsem na její fotky nemohla přestat myslet, takže bylo jasno. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle portfolia, doporučení a nakonec i sympatie :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim, ze az najdes toho "praveho" uz si tuhle otazku nepolozis, proste budes vedet, ze jineho nechces ;-)
Odpovědět
U nás zvolil manžel, který fotí, svého kamaráda (nejen kvůli sympatiím, ale i po zhodnocení fotografií :-) ) A vyšlo to :-) Jinak bych určitě hledala kompromis hezké fotky + doporučení + cena. @pomidorek David Růžička
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme koukali na portfolio. Zajímali mě nejen portrétové fotky, ale i "momentky", jestli jsou od něho i ty hezké, jestli dokáže zachytit tu správnou atmosféru, správně se "postavit", a podle toho jsem vybrala. Ještě jsem se vlastně zeptala jedny holky na doporučení, která ho měla na svatbě, protože není to vysloveně svatební fotograf. Proto byla i cena nakonec nižší.
Odpovědět
Fotografa jsem vybírala sama, na finální výběr dvou se pak kouknul i přítel a vybrali jsme spolu. Cenu jsme až tak neřešili, protože jsme chtěli kvalitní a krásné fotky. Je to fotograf, kterého už delší dobu sleduji na facebooku a zatím nebyly fotky, které by se mi od něj nelíbily, i komunikace ohledně domlouvání termínu a nějaké věci ohledně podoby smlouvy nebyly pro fotografa problém, vyšel nám absolutně vstříc, takže rozhodlo všechno dohromady :)
Odpovědět
Moc děkuji všem :)
Odpovědět
Článek se načítá
my jsme se dívali na fotky, když se nám líbily, udělali jsme užší výběr - cca 5 adeptů. Těm jsme napsali, dva se vyautovali cenou nad naše možnosti ( nebo spíš jsem to prostě nebyla ochotná dát :) ). A z těch tří vyhrály osobní sympatie a styl komunikace... Tak snad jsme vybrali dobře :)
Odpovědět
Profilova fotka
najdolezitejsie je prehliadnut si dokladne cele svadby fotografov. takmer vsetci totiz ukazuju iba tie najkrajsie a najvydarenejsie portrety a podla nich sa nedozviete, ci ten fotograf vie fotit. svadobny portret a svadobna reportaz su totiz dve uplne rozne profesie a zvladnut 14 hodin v plnom nasadeni na dostatocnej kvalitativnej urovni je narocna uloha aj pre fotografa, ktory svoje remeslo naozaj ovlada. p.s.: nestava sa vam, ze hladate fotografa a uz na tretom webe mate pocit, ze stale pozerate na rovnake fotky?
Odpovědět
Profilova fotka
@pomidorek Záleží co hledáte, v dnešní době je taková nabídka, že snad ani není možné nenacházet :). Určitě by nás zajímal systém vaší klasifikace při hledání, protože to co nelze najít, tak může být zajímavé :-). Hezký den
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?