Optimální délka profi svatebního focení ve svatební den (25.6.2016)

Ahoj / Dobrý den všem, nevěstám i pánům a dámám z řad fotografů, ráda bych se zeptala na váš názor týkající se optimální délky svatebního focení ve svatební den. Mám tu nabídky od plno šikovných fotografů a už se nám rýsuje i užší výběr ze kterého pak padne naše rozhodnutí 8-) Jen mě ještě napadlo, má své opodstatnění focení např. 14 hodin profi focení, není to zbytečně moc dlouhé ? Máme obřad od 13:00, tak počítám, že s přípravami se nezačne dříve jak v 7-8:00 hod., což by znamenalo profi fotky až do cca 20:00 hod. večer. Není to moc ? Váháme, zda-li se rozhodnout pro nabídku na celodenní focení nebo ne.....
Odpovědět
Profilova fotka
za sebe doporučuji 10h focení - naprosto ideální čas
Odpovědět
Profilova fotka
Ideální na focení je rozsah 10-12 hodin. Máte pak naprostý klid, nemusíte se stresovat a věci uměle urychlovat, abyste stihli vše nafotit. Hlavně pokud máte svatbu v červnu, tak dělat párové focení mezi 14-15 hodinou by byla vysloveně škoda kvůli světla.
Odpovědět
My máme obřad take ve 13:00 a fotograf přijíždí na 10:00 na přípravy a odjíždí ve 20:00 myslim, ze to úplně stačí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@serehe Ahoj, tohle je otázka, která si říká o odpovědi 100 lidí, 100 chutí. Záleží, jakého si vyberete fotografa, kolik chcete obětovat focení času, jak ho chcete rozprostřít do celého dne. Nám se v letním období nejvíc osvědčilo 16 hodin a více. Zákazníci nažínají brzo, někdy i kolem šesté hodiny ráno a pokud chtějí i noční fotky nebo se západem slunce, tak to je hold docela pozdě. Plus pak ještě vyfotit pořádně celou tu taneční párty, kdy se to všechno v noci rozjede.... Ale pokud jsou pro vás důležité jenom přípravy, obřad a pak vaše fotky přes den, tak je 14 hodin zbytečně moc. Vyloženě záleží, co všechno chcete zachytit. Můžete se mrknout třeba k nám do nejnovějšího alba, máme tam odkaz na svatbu, kde jsme fotili i po tmě a ve výsledku jsou to fotky, které patří mezi nejoblíbenější pro oba novomanžele. A ještě jedna výhoda toho celodenního focení - můžete roztáhnout vaše focení do celého dne, pár minut dopoledne, pár minut po obřadu, chvilku třeba v průběhu odpoledne, pak noční fotky a nemusíte zmizet ze svatby na hodinu a půl v kuse;)
Odpovědět
@photo_nejedli moc díky za názor ! Jj, uvědomuju si, že odpovědí na můj dotaz je opravdu nespočet :-D Pravdou je, že v červnu jsou nejdelší dny a byla by škoda toho nevyužít ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde taky optimální délka asi 10-12 hodin. Když fotím déle, už tolik akcí není - ano, třeba bývají hry, ale už to není takové jako ve 4 odpoledne, v noci už nejsou všichni střízliví a občas se na mě snaží věšet opilí stýčkové :-D Pak si občas připadám, že je tam moje přítomnost trochu kontraproduktivní. Ale záleží od kdy máte přípravy, já měla letos hodně odpoledních svateb, čili přípravy od 9 atp. pokud máte přípravy v 6 nebo 7, tak se těch 14 hodin celkem zužitkuje :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@serehe Je to tak. My si kolikrát říkáme, že je škoda, že u nás není moc začité to noční focení. Když sledujeme zahraniční tvorbu, tak drtivá většina našich top světových fotografů fotí až do pozdní noci a ty fotky stojí za to:)
Odpovědět
@photo_nejedli jojo, něco na tom bude... pravda, že když se dívám na fotografie, tak i svatební noční mají neuvěřitelné kouzlo... a těch nočních opravdu moc není...
Odpovědět
Profilova fotka
Původně jsme měli domluveného fotografa na 8 hodin, od 10h (obřad ve 12) do prvního tance, který jsme plánovali na 18h. No trošku se nám to posunulo, navíc svědkyně mi připravila překvapení v podobě tanečního vystoupení mojí bývalé taneční skupiny a pak nás čekalo ještě další překvapení od zámku, takže fotograf se nakonec zdržel asi do 22h, čili nějakých 12 hodin. A fakt jsme za to rádi, za mě celodenní focení určitě ano :-)
Odpovědět
@moncia moc díky !
Odpovědět
Profilova fotka
@serehe Ještě jedna věc - čím delší focení, tím je důležitější, abyste si s fotografem rozumněli;) Není nic horšího, než když kolem vás celý den pobíhá někdo, s kým si (slušně řečeno) tak úplně nerozumíte.
Odpovědět
Náš fotograf s námi byl cca od 9:00 do 19:00. Za sebe mohu říct, že už bych si třeba podruhé nenechala nafotit přípravy. Je hezké mít jednu dvě fotky, kde mě strojí svědkyně, ale co budete dělat s deseti fotkami čerstvě nalíčeného obličeje (ještě než si make-up "sedne") nebo účesu? Ani jednu z těch fotek jsem si nevybrala k tisku a ani je nebudu nikomu ukazovat...po obřadě jsme vyfotili jen jednu velkou společnou fotku, naše samostatné focení probíhalo po hostině. Tam je naopak dobré mít časový prostor, protože se pravděpodobně vše protáhne a odjedete se fotit později, než bylo v plánu. Poté jsme ale fotografa propustili a první tanec a zábavu už vyfocenou nemáme. Ačkoliv jsem se před svatbou na focení moc těšila, přímo v den D jsem na něj vůbec neměla chuť, raději jsem chtěla být s hosty. V době našeho samostatného focení jsme zase už byli dost unavení, za celý den jsem si ještě nestihla odskočit na toaletu...tudíž jsme fotili o dost méně, než bylo původně v plánu. Ale i tak máme fotek dost a jsou nádherné, víc bych jich ani nechtěla. Fotky ze zábavy už mi přijdou zbytečné, pokud nemá někdo večer opravdu "nabitý program", nic moc foceníhodného se tam neděje. Navíc náš první tanec proběhl až asi v 21h. Takže za mě je nejdůležitější volba dobrého fotografa, to je pak méně někdy ve skutečnosti více :-) Snad jsem svým pohledem pomohla :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@serehe Dobrý večer, ono to bude i souviset s tím, jaký styl fotografií preferujete. Pokud ty víc organizované, tak ty se dají nafotit v nějakém vyhrazeném čase. Pokud chcete spontánní tak doporučuji do večera. Myslím si, že je lepší 14 hodin focení. Fotograf má i více času se rozkoukat a odhadnout co si kde může dovolit a vymyslí spoustu situací pro focení. Moc se mi líbí komentář @photo_nejedli, jak je důležité si rozumět s fotografem. Protože to se projeví na výsledných fotkách. A v příjemné atmosféře se zase fotograf nebojí říct co by kdo mohl udělat pro lepší fotografii. Nakonec na tom vyděláte vy, protože dostanete super fotky. Pavel
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?