Kolik stojí fotograf?

Ahoj všem, chci se zeptat, kolik reálně stojí fotograf na svatební den od rána až do pozdního odpoledne (aspoň pár fotek tance)? Nemám moc představu, jak se to pohybuje. Narazila jsem na ceny kolem 10 - 12.tis. Kolik stál/bude stát fotograf Vás? Děkuji :-)
Odpovědět
náš fotograf si bere 8-12 tis. podle náročnosti, ale to je tím, že je poměrně mladý a ještě si asi netroufá cenu výrazně zvedat. Jinak je 10-12 tis. za celodenní focení cena spíše nízká :-) alespoň za kvalitního fotografa.
Odpovědět
@lalkaamichal Díky za komentář. A jakého jste měli fotografa?
Odpovědět
Profilova fotka
@musilovaromana dobrý večer, v ČR se pohybuje celodenní focení zhruba od 5-50tis (seženete i za 3 ale i za 150;) Dá se říct, že taková záruka kvality je od 15-20tis nahoru.
Odpovědět
@musilovaromana píši soukromou zprávu :-)
Odpovědět
@photo_nejedli Děkuji za info :-) porozhlédnu se
Odpovědět
Profilova fotka
@musilovaromana Rozhodně doporučujeme pořádně gůglit. Ať se výběr podaří;)
Odpovědět
Profilova fotka
To záleží na mnoha faktorech. Já mám třeba cenu levnější, ale to hlavně proto, že to nedělám na hlavní pracovní poměr, ti, co to tak mají, mají mnohem vyšší náklady, tudíž vyšší ceny. Taky záleží, zda je v tom započítaná doprava, já se snažím upřednostňovat svatby v mém okolí, tudíž ji v tom nemám, ale kdo má svatbu dál, připlatí si. Jinak mám cenu celodenního focení (od rána do asi 17/18 hod) 6900,-. Pokud by Vás to zajímalo, dělala jsem na tohle téma i průzkum, tu průměrnou cenu fotografa je třeba brát asi s rezervou, protože hodně lidí má známé, tudíž vyplnili 0 :-) https://www.vyplnto.cz/realizovane-pr...
Odpovědět
Co já jsem se ptala před nějakou dobou, bylo mi řečeno, že u profesionála mám počítat 10-15 000 za obřad+ focení po něm (někdo fotí i přípravy nevěsty) a za celý den 15-20 000. Nakonec nám to snad bude fotit úžasná kamarádka-fotografka a za trochu míň :)
Odpovědět
my platili 8 tis. - Soňa Goldová
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes je v nabídce tolik fotografů, že si každý najde toho svého...
Odpovědět
Profilova fotka
Hezky den ceny jsou různé já mám ceny do 8tisic za cely den. Záleží zda fotograf to ma jako hlavni živnost nebo jako já jen vedlejší podnikání pro radost. Také jak moc je poptavany je mnoho fotografů s cenou kol20tisic a jsou rok a vice dopředu zabrání. Záleží kolik chcete investovat a jaký styl fotek se vám líbí a podle toho pak vybrat. Myslím ze kvalitní se seženou i pevný naopak třeba i nekvalitní si řekne hodně peněz. Jako v každém odvětví. Přejí šťastnou ruku pri výběru.
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik Zajímavé...
Odpovědět
Článek se načítá
Hlavně záleží, co od toho Ty sama čekáš. Jestli jenom fotozachycení Vašeho dne nebo tam chceš mít přidanou hodnotu v podobě uměleckého vyjádření fotografa (barvy, retuš, stylizace, neotřelé nápady,...). S partnerem jsme dlouho hledali "to pravé" a největší inspirací nám byly alba zde na beremese. Shodli jsme, že chceme mít fotografie odlišné od většiny, co jsme viděli, protože nám po čase začly jaksi splývat. Líbí se nám hra s barevností a filtry a zajímavé neprvoplánové úhly. Za fotografa jsme si rozhodli připlatit i klidně dvojnásobek toho, co je průměrná cena. Věříme, že budeme spokojení. Fotky a prsteny bude to jediné, co nám zůstane. Každý to má ale jinak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?