Kdy se fotit s manželem?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty! Jak to budete mít s focením? Slyšela jsem názor, že je lepší se vyfotit s rodinou a přáteli hned po obřadu, a fotky ve dvou dělat až po obědě/večeři, protože jinak budou hosti nervózní a hladoví... My budeme mít svatbu a hostinu od sebe cca. 25 kilometrů, takže v mém případě je to nejspíš neproveditelné. Budeme mít obřad v klášteře, takže jsem myslela, že domluvím prohlídku pro všechny, aby se během našeho focení neotravovali...
Odpovědět
My jsme se fotili ještě před obřadem. Měli jsme na to vyhrazené cca 2 hodinky a po obřadě už jsme se fotili jen s rodinou. Vím, že pro mnohé nevěsty je to nezkousnutelné - že je uvidí ženich ještě před obřadem, ale já mohu jen doporučit. Nikdo nebyl nervózní, hladový, ale především to byla neskutečná romantika... jen my dva a fotograf. A fotografa časem člověk přestane vnímat,. Ani jeden na focení nejsme, ale přesto jsme si to neskutečně užili. A bylo to úžasné. S celým příbuzenstvem si to neumím představit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, mohu poradit z pohledu nevěsty i z pohledu profíka :o). Doporučuji minimálně hromadnou fotografii udělat hned po obřadě. Spousta lidí se hned po gratulacích rozprchne, tak abyste i na tyto lidi měla památku. Někteří ještě dělají fotku nevěsta + všechny ženy a ženich + všichni muži. Pokud chcete mít potom ještě fotky jen s rodinou či se svědky, tak pokud budou i na obědě, je lepší je fotit spíš po obědě. Obřady jsou bohužel většinou kolem doby, kdy lidi normálně obědvají a hlad se na všem podepíše, hlavně na výrazu tváře :-D. Pokud máte navíc svatbu v létě a kolem poledne, starší lidi špatně snášejí horko a mohou při dlouhém stání na sluníčku dokonce i omdlít. Ohledně portrétu Vás s manželem, prohlídka kláštera by mohla hosty trochu upokojit, předpokládám, že chcete pár fotek v tom klášteře? Ale i přesto bych doporučila 2. část focení odložit na odpoledne nebo k večeru (kdy mimochodem vznikají ty nejkrásnější svatební fotky, protože bývá skvělé světlo, pokud teda neprší.)
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik Dobrý den, děkuju za odpověď a za tip :-). Máme obřad až ve tři hodiny odpoledne, na konci sprna, takže myslím, že hlad by neměl být problém. Ale s tím světlem máte určitě pravdu - pokud vyjde počasí, je (pod)večerní světlo k nezaplacení :-) :-). Takže asi to focení ve dvou asi rozdělíme - pár fotek v klášteře, zbytek ve městě po večeři. Naštěstí máme restauraci hned vedle městských sadů, které jsou naprosto úžasné, takže by to mohlo klapnout x-).
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkak88 No jo, to jsem přesně já - utajená nevěsta. Takže focení před obřadem odpadá... Ale nápad určitě zajímavý :-). Děkuju!!
Odpovědět
Profilova fotka
@fochina @zdenkak88 mimochodem, my jsme měli noční svatbu, takže focení před obřadem bylo vlastně jediné řešení. Bylo to prima, určitě doporučuju, pokud o tom některá nevěsta uvažuje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik Tak to chcem my,uzit si foceni bez nervu zda hosti necekaj moc dlouho atd :-)
Odpovědět
Já doporučuju spíš focení po obědě. Tedy, skupinky udělat po obřadu, to zabere chvilku a pak oběd, zahájit zábavu a pak focení. Ale pokud třeba víš, že hosté přijedou už najedení, můžete se fotit po obřadu a svatebčanům udělat nějaký program. Nebo udělat pár fotek po obřadu a zbytek potom v klidu po hostině. Co se týká světla, v létě bych navrhovala focení při hezkém počasí klidně kolem šesté odpoledne.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavní focení Vás dvou doporučuji umístit blíže k večeru, kdy je atraktivnější přirozené světlo - zlatá hodinka před západem slunce pak dodá fotografiím specifickou atmosféru ;-). Samozřejmě pokud je atraktivní místo i na obřadu, je škoda něco nenafotit i tam a skupinky i hlavní společná fotka určitě ihned po obřadu, ať tam máte všechny..
Odpovědět
Profilova fotka
Z vlastní zkušenosti je nejlepší varianta: po obřadu skupinové fotky, protože takhle pohromadě svatebčany už nikdy mít nebudete a fotky novomanželů až v pozdním odpoledni...a to že máte hostinu 25 km od místa obřadu nevidím jako extra problém. Spíše je to jen o domluvě s fotografem a zda bude ochotný Vás tam odvézt. Pokud chcete pěkné fotky, tak to chce tomu věnovat více času. Jde hlavně o Vás a jestliže na focení budete mít půl hodiny a v kapse Vám bude vibrovat mobil jak Vás pořád někdo nahání, tak ani sebelepší fotograf s Vámi pěknou fotku neudělá. Za to když budete uvolněná a klidná (hosté už jsou po obědě, dávají si kafíčko, dort, pivečko a zábava jede)...tak na fotkách to bude sakra znát a budou mnohem lepší;) Co se týká focení před obřadem nebo před svatbou....vždy se to snažím klientům vymluvit, protože je obrovský problém udělat nějakou odvážnější fotku nebo jen fotku v trávě. 99% procent nevěst se bojí o šaty a 70% ženichů o oblek a odmítají prakticky cokoliv, při čem by mohl být jen náznak na ušpinění šatů. Po obřadu již tohle moc neřeší....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?