Kdy se fotí? Po svatebním obřadě nebo po obědě?

Profilova fotka
:-o
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My se fotili po obřadu i po obědě...;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě po obřadu, u oběda by sis mohla už trochu rozmazat líčení a fotky by nebyly ok.. Hlavně ale mysli na program pro příbuzné, kteří na vás budou čekat.. Hlavně aby měli kde posedět a čeho se napít.. Focení trvá někdy i přes hodinu..
Odpovědět
Profilova fotka
No my se budeme fotit až po obědě,jelikož naši fotografové říkali,že lidi jsou klidnější,uvolnění a nejsou v křeči jako před obědem těsně po obřadu. Navíc všichni budou mít určitě hlad :-)
Odpovědět
nás fotograf fotil při obřadu a po obřadě.U oběda jsme už fotografa neměli.
Odpovědět
Profilova fotka
my bychom se rádi fotili před obřadem, připadá nám to tak nejlepší....ale z tvých variant bych brala spíš to focení po obědě
Odpovědět
Moje segra mela obrad az odpoledne, tak ty spolecne fotky zenich+nevesta udelali pred obradem a hoste tak nemuseli cekat, myslim ze to bylo opravdu dobre vymyslene, planujeme to taky tak udelat. Pak po obede udelame par skupinovych fotek se vsema.
Odpovědět
Profilova fotka
záleží asi kdy máte oběd a kdy obřad a taky na jak dlouho máte domluveného fotografa:-) jinak je to asi jedno podle mne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
skupinky bych fotila po obřadě - než se lidi rozutečou(to nam doporučil zas ten náš) a po obědě portrétovky. My budeme mít focení hlavní před obřadem, po obřadě skupinky a večer ještě nějaké fotečky z natáčení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se budeme fotit po obřadě,jak samy,tak skupinky teď jsme byli na svatbě,kdy byl obřad odpoledne všechno focení se dělalo po obřadu
Odpovědět
já to chci mít všechno po obřadě. A kdyby náhodou měli hosté hlad,žízeň, tak bude v pohotovosti "žrací" stolek s pitím, koláčky a jednohubkami...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se fotili hned po obrade. Nejprve jen my dva (hoste meli zajisteno obcerstveni a usporadali jsme pro ne svatebni kviz, aby se nenudili :)) a pak skupinky. Po obede jsme se fotili jen s zenichem dalsi 2 hodiny. Bylo to moc fajn...
Odpovědět
Profilova fotka
záleží i na tom, kde máš ten oběd - jestli kousek či daleko od místa obřadu a jestli jsou v místě obřadu podmínky na focení. Někdo se fotí až po obědě, protože v místě obřadu to nejde / není vhodné / zrovna leje jak z konve... My se fotili po obřadě.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My se fotili před obřadem v ateliéru i s našimi dětmi, po obřadu pak v přírodním arboretu, většinou samotní. Pak byl pozdní oběd. Fotografka říkala, že nejlepší světlo je kolem čtvrté hodiny odpoledne, ale jet na oběd a pak se všichni balit a jet se fotit (hosté byli v arboretu s námi, na závěr jsme se fotili všichni), nám přišlo dost komplikované. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Většinou se fotí hned po obřadě a pak je přesun na hostinu a pak třeba i tam se ještě fotí, pokud tam mají hezkou zahradu. My se ale budem fotit sami před obřadem, všichni na nás budou čekat na místě obřadu/hostiny a pak po o se udělájí ještě společné fotky. Prostě záleží v kolik je obřad, jestli chce být nevěsta spatřena ženichem až u "oltáře". My to třeba chcem být překvapením pro všechny ostatní a ne pro sebe. Takže sraz bude až na místě (my se spožděním dorazíme), nechcem žádné společné přesuny. Takže nám se to focení před vybízí a hlavně pak nebude hluché místo. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli obřad ve 14hod, takže jsme se fotili po obřadu, pak byl oběd a po něm bylo další focení.. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Já osobně vždy doporučuji fotit "pózovací" fotografie páru až PO obědě. Může se vám totiž snadno stát, že hosté na vás budou hladoví, žízniví a nervózní hodinu čekat-navíc pravděpodobně někde venku-protože před restaurací vás většinou čekají ještě svatební zvyky (přípitek, rozbíjení talíře, přenášení přes práh). A s tím se čeká, až dorazí novomanželé. Ale záleží na komplexní organizaci vašeho dne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Fotit lze kdykoli, vše záleží na celkové organizaci svatebního dne, počtu hostů, programu atd. Nelze paušálně říct, takto je to nejlepší. Nicméně, pokud to harmonogram umožňuje, za ideální považuji aranžované focení ještě před obřadem. Novomanželé jsou mírně nervózní, nevnímají moc fotografa, což je dobře a je to příjemný začátek svatebního dne. Je u toho spousta legrace, hosté nečekají, makeup není rozmazaný atd atd :).
Odpovědět
Fotí se kdy budeš chtít, někdo se nechává po obřadu, někdo před obřadem a někdo po jídle.My to máme po obřadu. Nechceme riskovat, že při obědě něco kápne na šaty a pak se jít fotit s fleky. Nene :-) Pro hosty jsme zajistili občerstvení, ať během našeho focení nepadnou, půjdou se během toho ubytovat a pak mohou strávit chvilky i v nádherném zámeckém parku.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji směrovat hlavní focení po hostině, nejen proto, aby hosté nečekali někde před restaurací žízniví a hladoví, ale také kvůli světlu - pokud je obřad v poledne, praží sluníčko z vrchu, což není úplně ideální světlo - naopak tříhodinovka před západem slunce dodá fotkám nádhernou atmosféru. Místo obřadu však bývá často na atraktivním místě a ne vždy je časově možné se tam vracet na focení, takže běžně fotím společnou fotografii a skupinové fotky po obřadu (né všichni musí být pak na hostině), pak chvilku focení ženicha a nevěsty kvůli místu, a hlavní focení při krásném světle po hostině navečer, kdy jsou již za Vámi ty hlavní "povinnosti" a stresy, takže se i lépe uvolníte. Po hostině už není problém zaměstnat hosty nějakým programem a hlavně mají dostupné občerstvení ;) Jinak je tu také možnost fotit před obřadem, ale je mnohdy třeba počítat s časem na úpravu k obřadu - hodinka focení např. za vedra dá zabrat jak makeupu, tak účesu... Obecně dobrý foťák může fotit téměř kdykoliv - se světlem si poradí, ale není na škodu využít specifické atmosféry..
Odpovědět
Profilova fotka
My meli po obradu foceni skupinek a po obede foceni jen s manzelem a dopadlo to perfektne. Ono nejenom kvuli hladovym hostum, pro ty je vetsinou pripraveno nejake pohosteni pred obradem, ale nevesta by behem toho nekolikahodinoveho foceni uz taky mohla omdlevat hladem, protoze pri priprave vetsinou zadna nic nesni a nevypije a mit tudiz prvni jidlo az obed nekdy pozde odopoledne, no to vazne nedoporucuji...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se domluvili s fotografkou na focení po obědě.Hlavně prý kvůli světla. :-) A taky si myslím,že pro hosty to bude přijatelnější než na nás někde dvě hodiny čekat.
Odpovědět
Profilova fotka
My sme se fotili hned po obřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
zalezi na vas. Protoze kdyz budou mit vsichni hlad a cekat na vas, az se hodinu budete fotit, budou vsichni strasne nervni (vlastni zkusenost z 1. svatby ;-) takze na druhe jsme se fotili az po obede - je treba se dopredu domluvit s fotografem, aby to vedel casove, a pak je to na pohodu ;-) uzijou si to vsichni. A propos, udelali jsme par foto tesne po obradu - hromadnou, skupinky, novomanzele s oddavajicim apod a po obede sami s manzelem a dcerkou.... drzim palce at mate krasnou svatbu dle tvych predstav a spokojene manzelstvi!
Odpovědět
Každý to má jinak, ale jelikož jsem sama byla na svatbě, kde jsme na ženicha a nevěstu čekali 2 hodiny v malém městěčku před radnicí bez jediného občerstvení a pořádného místa k sezení, byli jsme všichni dost otrávení a starší generace byly rády, že se mohou posadit alespoň na obrubník. Novomanželé to pojali formou, že to mají jednou za život a my prostě počkáme, ale je to opravdu hloupé, když se lidé nemají jak zabavit ani občerstvit. Tudíž se budeme chtít určitě fotit až po obědě, až bude klid a nebudu se muset nervovat. Navíc mi odpolední fotky a ty při západu slunce připadají mnohem hezčí.
Odpovědět
A my se fotili před obřadem a byla to ta nejlepší varianta :-) je to na každém...
Odpovědět
Fotí se, kdy si to novomanželé s fotografem domluví. Myslím, že tradičně je to tak, že se vyfotí skupinky hned po obřadě, pak si hosté dávají dobrůtky před obědem, zatímco se novomanželé fotí.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je to jednoduchý, máme večerní obřad, takže většina focení proběhne před obřadem za světla. Pak chci ještě krátké focení po obřadu, při soukromé prohlídce hradu a pár fotek za tmy. Jsem zvědavá, jak všechno nakonec vyjde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My chceme společný fotky po obřadu a pak po obědě teprve jen nás, zkušenosti ze sestřenčiný svatby, kdy se na ně hodnu a půl čekalo, všichni byli nervozní a měli hlad a hlavně malým dětem se to těžko vysvětlovalo že musí čekat. Jen teda nevím jak zabavit hosty po obědě kdy na hodinku utečeme pryč..nemáte někdo ňákej nápad? A nebo co se mezi tím dělo na hostině, když jste se byli vy fotit? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se budeme fotit po obřadě..
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží v kolik hodin je obřad, protože focení za přímého poledního sluníčka není úplně nejlepší. Nejlepší je udělat skupinové fotky hned po obřadu, pak se jít najíst a občerstvit, následně ukradnou nevěstu a ženicha a jít fotit, hosté se zatím můžou bavit a novomanželé se k nim pak přidají. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?