Je zvykem platit ubytování také svatebnímu fotografovi?

Máme rezervované 2 fotogravy, jelikož jsou z větší dálky, tak bych jim chtěla nabídnout i možnost ubytování, ať nemusí jezdit v 9 - 10h. večer unavení domů. Jen nevím, zda je zvykem jim ubyotování také platit nebo jim jen nabídnout možnost ubytování a uvést cenu za noc? Počítají třeba fotografové s tím, že mají uhrazeno také ubytování? S jídlem pro ně samozřejmě počítáme, to je to nejmenší .... Děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, v zahraničí kde jsem dlouho působil to bylo docela běžné ale i zde v ČR mi byla již několikrát tato možnost nabídnuta ale zatím jsem ji nevyužil .... i když jsem končil pozdě večer tak jsem ty 3-4 hodiny vždy zvládnul v pohodě přijet domů .... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@packaf Dobrý den, neváhejte jim poslat odkaz, že ta možnost je. Nikoho tím neurazíte. Záleží jaká to dálka je a když jsou dva, tak se o sebe určitě dokážou postarat:) Když budou potřebovat přespat, určitě dají vědět. Já jedu v dubnu do Zlína a asi bych to po 12 hodinách nezvládla se ještě sama vrátit domů. 12 hodin focení, 5 hodin v autě a celkem 600 km. Přání od nevěsty bylo, jestli nemohu přijet den před svatbou, abych byla v plné polní od časného rána. Takže proč né. Záleží na vašem harmonogramu. Hezký den, ZeZu
Odpovědět
@zezufoto Děkuji za názor a očekávala jste třeba, že to budete mít uhrazeno nebo jste snoubencům řekla, že si to sama zaplatíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Také záleží, kdo řídí :-) Já jezdím s manželem, dělá mi asistenta, takže vše odřídí a i když fotím na svatbě do noci, sedneme do auta, manžel odřídí, já cestou spím :-) Ale nabídnutý nocleh nám byl dvakrát, pokaždé jsme odmítli. Osobně bych fotografům tu možnost nabídla, ale myslím, že ji stejně nevyužijí...
Odpovědět
Ahoj, my měli fotografa taky z větší dálky a v pohodě po svatbě odjel domů. Myslím, že fotografové nepočítají s ubytováním, ale pokud byste z nějakého důvodu chtěli, aby zůstal přes noc (např. kvůli focení druhý den apod.), rozhodně byste jim měli ubytování zaplatit. Pro ně jsou to výdaje navíc, o které by se jim zkrátil výdělek :) Pokud jejich přítomnost přes noc nevyžadujete, ale chcete jim dát možnost přespání, pak jim to nabídněte. Zda jim budete chtít ubytování platit je na vás, ale určitě bych jim to sdělila, aby nedošlo k nedorozumění, kdy by si třeba mysleli, že mají ubytování zaplacené a nakonec by si ho museli platit sami.
Odpovědět
Profilova fotka
@packaf nic bych neočekávala. Vy si najímáte fotografa a dál máte svých starostí s plánováním a zařizováním až, až. Takže kdyby něco fotograf potřeboval, sám se zeptá. Je to přeci jen samostatná jednotka :-)
Odpovědět
Fotografovi bych ubytování určitě neplatila, jídlo, pití, to je samozřejmě, ale ubytování ne. Pokud by přijel z druhého konce republiky na tvé přání, tak by si asi již dopravu nebo ubytování zahrnul do ceny. Dál bych to neřešila.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud fotograf začíná/končí s focením tak, aby neusnul na svatbě, respektive při cestě domů při řízení, tak mi to přijde zbytečné. Občas podobná nabídka padne, ale většinou jí nevyužiji, tedy pokud nezačínám např. fotit v 6h ráno po tříhodinové cestě a obdobně s koncem focení...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den :) Tato možnost mi byla již vícekrát nabídnuta ale vždy jsem zatím odmítla. Jsem po celodenním focení unavená ale raději jedu domů(stalo se mi totiž že lidé očekávají že bych sice byla večer již mimo práci) ale přeci jenom by očekávali že bych někdy foťák v nočních hodinách ještě vyfotila a mě by to bylo trapné. Takže raději jedu i dlouhou cestu domu a nemusím jako žena s sebou táhnout plno hygieny, náhradního oblečení apod :D. Přeci jenom jsem po 11h focení velmi unavená a chci si lehnout doma a ne být na párty s lidma do noci.
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem fotila svatbu v cizině tak jsem měla samozřejmě zajištěné i ubytování, jídlo včetně následujícího dne. Záleží vždy na dané situaci.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud fotografuji celý den a daleko od domova, zařizuji si ubytování. Často o tom ani zákazník neví. Sednout utahaný po xx hodinách do auta a jet pozdě večer domu je velmi náročné a riskantní. Raději si zaplatím penzion, v klidu přespím a ráno jedu domu. Přespával jsem i u novomanželů doma. Nabídli mi to. Fotografoval jsem do dvou do rána :-) Pokud vím, že na místě přespávám, fotografuje se mi mnohem lépe a nečiní mi sebemenší problém zůstat i déle na hostině a fotografovat. Mimochodem, mohou tak vzniknout i zajímavé snímky :-) S pozdravem Martin Šašek
Odpovědět
Dobrá, děkuji za rady přímo od profisionálů :-) možnost ubytování jim nabidnu, jelikož budeme ubytovávat téměř všechny hosty, tak nebude problém zajistit ho i fotografům. díky
Odpovědět
Článek se načítá
U určení ceny bych se zeptala zda do toho již započítal i cenu za ubytování :) někteří to takto dělají, a pokud ne, ubytování bych zaplatila :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vše je na domluvě. Buď si to přihodí k ceně i s cestou, nebo když fotím mimo čr zeptám se, zda je pro ně problém mi zajistit ubytování. Většinou bydlím u nich, nebo jejich kamarádů a vše je ok:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?