Je focení netradiční svatby pro fotografy zajímavé?

Profilova fotka
Dobrý den, vážení fotografové. Chtěla jsem se zeptat na pohled profesionála na focení netradiční svatby. Tím samozřejmě nechci rozvířit diskuzi o tom, zda je lepší tradiční svatba nebo ne, takových diskuzí je tu dost. Spíš by mě zajímalo, jaké je to pro vás. Děláte to rádi, ale je to nezajímavé pro vaše portfolio? Nebo nemáte netradiční svatby rádi? Je jednodušší fotit nevěstu v bílém, protože se tento hlavní motiv opakuje a je nejvíce žádaný? Nebo protože nevěsty v bílém vypadají na fotkách lépe - drží se tradice, bílá má význam, vapadá to honosně, čistě. Sama mám netradiční svatbu a ze tří zdrojů jsem si vyslechla (od nikoho tady :) ), že fotit ji by byla víceméně zajímavá nutnost, protože při prohlídce portfolia většina nevěst stejně kouká na to, co je jim nejbližší - tedy bílé svatby. Děkuji všem za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
@astracreek tak to jsem taky zvědavá na odpovědi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych fotila hned :-) A sakra si to užila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně miluju netradiční svatby :-) člověk může většinou popustit uzdu fantazii a focení si pořádně užít ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já netradiční svatby miluju - nejvíc mě asi dostala svatba na koupališti (ve vodě!!) v Čakovicích - prvních pár fotek mám i tady na profilu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem dostavala nabidky od fotografu, prave z duvodu, ze se jim netradicni svatba libila, tak mi chteli dat velkou slevu nebo nekteri i zadarmo:) Takze verim, ze fotografove nafoti semtam neco jineho radi, nez fotit 500 milionkrat dokola to stejny...
Odpovědět
Profilova fotka
Netradiční svatba je určitě velmi zajímavá, jak už uvedly kolegyně výše :) Osobně si užívám každou svatbu, ale pokud je ještě něčím jiná, o to je to lepší :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dámy fotografky, jsem zvědavej, co byste dělali a jak byste si svatbu užili, když by se jednalo o svatbu zapřísáhlých nudistů :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Mně právě přišlo, že to nadšení není nijak veliké. Teď nemyslím, že by pánové a dámy fotografové měli dělat psí kusy, :) Ale že to pak už není ani bráno jako "svatba", jestli mi rozumíte :)
Odpovědět
@71ahmed :-D Noo, myslím, že by se asi nezaměřovali na detaily! :-D
Odpovědět
My měli netradiční svatbu i netradiční focení a myslím, že jsme si to s fotografkou užili na obou frontách :-D Byla užasná a moc se jí mé přiblblé nápady líbili, si myslím teda aspon :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@71ahmed :-D :-D :-N
Odpovědět
Co myslite tim netradicni svatba?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@71ahmed Uz zase ty nudisti? :)) Kdo je nakonec foti?
Odpovědět
Profilova fotka
osobně si myslím, že každá netradiční svatba je pro fotografa zajímavá. Ale nejde říci, že "klasická svatba" by nebyla. Je to spíše o povaze fotografa, jestli už fotí fotky, o kterých ví, že 100% fungují a nebo hledá a hledá nové úhly. A co se týče portfolia fotografů, tady bych řekla, že jde spíše o to, koho chtějí fotografové zaujmout :) Jestli například ty, kteří mají radši určitou barevnou úpravu... nebo ty kteří mají radši "klasičtější" styl focení svatby.... a nebo ty, kteří něčím vybočují z řady..ale v dobrém slova smyslu! :-N :-N minulý rok jsme fotili nevěstu, které jsme pracovně začali říkat free nevěsta... neuvěřitelná pohodářka, neustále vysmátá a prstýnky měli z červeného korálu a při focení se jim rozlomili :) dneska už mají asi desatou verzi prstýnků :)...a všichni tam byli takoví "free" a nebyla to rozhodně tradiční svatba. Teď nás čekají motorkáři a taky to nebude úplně tradiční svatba :-) :-) ale ať je to tak či onak - focení by si měli užít všichni - nevěsta, ženich a fotograf... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Netradiční svatba je super, pár jich mám v portfoliu, ale slovo netradiční je hodně obecné, takže je třeba specifikovat o co se ve Vašem případě jedná :).
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbě mě baví lidi :-) Pozorovat dění a zachycovat atmosféru napříč celým dnem. Patřím k těm fotografům, jejichž nejhezčí snímky vznikají spontálně, neplánovaně. Mohou vzniknout na zcela klasické svatbě nebo na palubě parníku Marie :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Každá svatba je originální, ať už je nevěsta v bílém a dodržují se tradice, nebo má barevné šaty a svatba se odehrává na zajímavém netradičním místě. Pro fotografa kterého baví fotit by měla být radost fotit jakoukoliv svatbu. :-) Když je fotograf dost kreativní a focení si užívá tak udělá stejně krásné fotky z tradiční svatby jako z netradiční. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Netradiční svatby jsou fajn. Pod "netradiční" se ovšem skrývá mnoho variant. Někdo tím myslí třeba středověkou, trampskou, motorkářskou svatbu..., kdy mají všichni stylové kostýmy. Jiní mají zase všechno tradiční a jen třeba obřad nebo hostina je nějak netradiční. Mým snem je nafotit svatbu ve stylu Punk nebo Gothic. :-) To bych nafotil pouze za režii.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslela jsem tím celkově netradiční svatbu. Pokud má nevěsta bleděmodré šaty s puntíky a zbytek je zcela tradiční (ženich, zvyky a tradice, hostina), nepovažuji to za netradiční svatbu. Netradiční nevěstu ano. Ale pro mě to jsou dva rozdílné pojmy. Stejně tak potom může být netradiční focení i na tradiční svatbě, což mi přijde také fajn. Kdy se nevěsta nebojí ušpinit nebo zničit šaty (ačkoli je mi jasné, že s šaty z půjčovny to prostě nejde). Super je, pokud do toho jde celá rodina - kamarád šermíř se tak ženil. V kostýmech, na zřícenině, ale celá rodina byla v kostýmech. To bohužel u nás asi nedopadne, stačí, že přiletí hromada lidí z půlky Evropy. Ale když je všechno osazenstvo sladěné... Nějakou tu zombie svatbu jsem takhle viděla, kdy do toho šla celá rodina. Někomu se to třeba nelíbí, ale je to fajn, když nejbližší ctí ten nápad. Nebo třeba 50. léta. Byla tu zmíněna svatba nudistů, také asi zajímavé, pokud všichni půjdou "na Adama". :) @nejmil V našem případě jde o svatbu na dračí téma. @fotograf_vilimek Děkuji za názor, je rozhodně zajímavý. Punk a Gothic... Gothic svatbu plánovala kamarádka. Ale nakonec z toho sešlo, rozešli se těsně před svatbou, tak třeba možná, jednou.
Odpovědět
Profilova fotka
Já, já, já chci fotit netradiční svatbu! :-) :-) :-) Čím netradičnější, tím lepší! Já jsme naprosto nadšená i z těch nejmenších zvláštností, proto mne svatby čím dál tím víc baví, poznávat nové a zajímavé lidi, zvyklosti, styly... Prostě jestli o nějaké opravdu netradiční svatbě víte, učitě vymyslíme nějakou zajímavou slevu! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vzpomínám na svatbu, která navenek vypadala jako tradiční, ale děly se tam netradiční věci. ;-) Po obřadu v kostele přiletěl vrtulník a odvezl ženicha a nevěstu na hostinu. Měl jsem to štěstí, že chtěli abych letěl s nimi a fotil. Během hostiny pak dělal pilot vyhlídkové lety i pro ostatní svatebčany. I hudbu měli celkem netradiční – ska kapelu El gaučo. Součástí restaurace, kde byla hostina, byl i bazén a večer do něj ženich a jeho kamarádi naskákali. Někdo i v oblečení. Pak se to zvrhlo a když se někdo přiblížil k bazénu, tak ho tam hodili. Na nevěstu si netroufli, ale její kamarádky měly smůlu. Pro mně byl ovšem netradiční zážitek z jiné svatby. Při romantickém focení novomanželů u Sedlické přehrady jsem spadl do vody. :-( Byla tam hloubka, že jsem nedosáhl na dno. Naštěstí jsem dobrý plavec a vodák, takže ve vodě nepanikařím. Reflexivně jsem natáhl ruku s foťákem nahoru, takže foťák byl jediná suchá věc, když jsem vylezl z vody. Fotil jsem směle dál! Naštěstí byla teplota nad 30 °C a za půl hodiny jsem uschnul. Nakonec to bylo příjemné osvěžení. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
... ještě jsem pravda nefotil takovou svatbu jako můj otec - kdy se oddávalo 9 párů, kteří postupně vylézali nazí z vody - a pak se oblékali do divoženkovských rób, aby následně pokračovali alegorickou jízdu po Dyji (šlo o umělecký záměr jistého bohéma Luboše Kristka :-)) ...takže v těchto dimenzích musím za sebe říct, že mě mrzí, že jsem tam s tátou nebyl. Mě osobně takové netradiční nápady (i když pravda hodně ulítlé) baví. Nicméně je pravda, že ybch tyhle fotky asi moc neukazoval na svatebních veletrzích, nebo si je ve velkém nedával do svatebního portfolia.. ale co se týká všech ostatních netradičních svateb, ty velmi rád prezentuji.. už jen proto, aby se páry, které se dívají na mé fotky, nebáli odvázat a neorganizovali celou svatbu jen ve stylu "takhle se to má"....
Odpovědět
Profilova fotka
...našel jsem ty nudisty - surrealisty :-) http://brno.idnes.cz/foto.aspx?r=brno...
Odpovědět
Profilova fotka
...našel jsem ty nudisty - surrealisty :-) http://brno.idnes.cz/foto.aspx?r=brno...
Odpovědět
Profilova fotka
Poslouchat názory co se má nebo nemá, tradiční netradiční... to je něco pro mně! SAMOZŘEJMĚ, JSEM RÁD JAKO FOTOGRAF, KDYŽ FOTÍM NĚCO JINÉHO:) Párkrát se mi něco takového povedlo, ale je toho strašně málo. Bohužel bylo to před dvěma léty naposled a nemám fotky, protože mi nějaký dobrák vykradl celý ateliér, včetně PC. Ještě, že byl šifrovaný:( http://www.studio16.cz/svatebni-fotog... http://www.studio16.cz/svatebni-fotog... http://www.studio16.cz/fotograf-na-sv... Dobré světlo přeje Marian Mrozek
Odpovědět
Profilova fotka
@salik_slama Ti nudisti jsou pecka! Jako svatba totální nevkus ale na reportáž to muselo bejt suprový focení. Ad. netradiční svatba. Mám takový malý sen. Chtěl bych fotit svatbu homosexuálům. Od známých fotografů, kteří ji již fotili, vím, že je to jedno z nejtěžších focení. Aby fotky vypadaly na úrovni v mezích vkusu a přitom z nich bylo patrné, že se ti dva/ dvě maj rádi. Plánuje tu někdo takovou svatbu? Jsem tu jen pro vás! :))
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě je to zajímavé, každá svatba je jiná, já bych do toho šla s chutí aspoň změna obohacení zkušeností tak portfolia :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jistě že je to zajímavé. Všechny svatby jsou zajímavé. Každá je jedinečná a plná emocí a tomu odpovídají i fotografie. A když je netradiční, je to obrovská výzva a jedinečná možnost pro fotografa vytvořit něco, co se mu podaří max. 1x za 10 let :-) Já zatím fotila samé klasické, stejně tak jak byla ta moje :-) Taky jsem neměla odvahu se rozhodnout , tak vyhrála klasika. Obdivuju ty, co vyskočí z davu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?