Jak vybrat nejlepšího forografa na svatbu?

Ahoj holky, prosím podle čeho přesně vybíráte fotografa? Na ceně mi zas tolik nezáleží. Během vybírání jsem narazila na Pavla Zahálku, kde se mi svatební fota opravdu líbila, ale pořád se nemůžu nějak rozhodnout, Co si o tom myslíte? Nemáte zkušenost s tímto fotografem? Nebo nějaké doporučení pro oblast Olomouc?
Odpovědět
Pokud ti na cene nezalezi, tak doporucuji Lukase Navaru.....je uzasny...kamaradka ho mela a je max.spokojena i video od neho mela supet. Bohuzel pro nas je cenove nedostupny,jinak bych si ho taky vybrala.
Odpovědět
Profilova fotka
@boubelkaa001 Nejsem sice nevěsta, ale dovolím si přesto odpovědět. :) Dle mého jste si již více méně odpověděla na svůj dotaz sama - tj. pokud se Vám svatební prezentace daného fotografa opravdu líbila, není nad čím váhat. Neb spokojenost se stylem a provedením fotografií, s nápady a technickou kvalitou je jedním ze primárních důvodů, podle čeho uskutečnit volbu. Ze zkušenosti bych doporučil fotografa také nakontaktovat, neb předně může mít již plno pro Váš termín svatby. Taktéž je fajn si vyjasnit vzájemné požadavky a přání. Stejně jako specifikovat přesně cenu a co je v ní obsaženo. A nejideálnější je se s fotografem sejít a probrat vše osobně, pokud je to jen možné. Osobní kontakt je k nezaplacení. A poslední "dodatek": pokud se poohlížíte po fotografech a nejste si jista tím, co vlastně hledáte, neomezoval bych výběr jen na olomoucké kolegy (nic proti nim! :) ). V dnešní době vám vesměs jakýkoli fotograf/ka přijede kamkoli po republice. Tj. základ je opět ten, že se Vám zamlouvá prezentovaná tvorba - že je to to, co hledáte. A na to má každý svůj osobitý názor, neb každý má rád trochu něco jiného. :) Olomoučtí kolegové na beremese: http://www.beremese.cz/catalog/catego... A případně všichni zde registrovaní, abyste měla širší přehled: http://www.beremese.cz/catalog/catego... Přeji příjemný zbytek dne H.
Odpovědět
@boubelkaa001 Je vždycky mnohem lepší , když má fotograf v galerii fotek vždy několik fotek od jedné svatby, ne jen po jedné nebo dvou . Když vidíš nafocenou celou svatbu, tak si uděláš lepší obrázek o kvalitě focení. Jednu , dvě povedené fotky ze sta dokáže každý, i amatér. Pokud si nejsi jistá, tak popros o zaslání náhledů k dalším svatbám. Jinak pokud ti nejde o cenu , tak jsou výborní manželé Potůčkovi nebo Mlýnkovi. Třeba si tu projdi pár diskuzí o fotografech a tak získáš větší přehled. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@boubelkaa001 my meli Mirka Bednarika z Olomouce a jsme moc spokojeni s vysledkem! Vyber byl docela narocny - napsala jsem vybranym fotografum dotaz, jestli maji volny termin, v dalsim mailu jsem popsala nasi predstavu o obradu a foceni a nakonec jsem se rozhodovala podle fotek a podle toho, jak na me pusobila vzajemna komunikace. Po schvaleni vyberu partnerem jsem fotografa zamluvila na nas termin :-) navic nam doporucil kameramana, se kterym casto spolupracuje, takze jsme meli sehrany tym :-)
Odpovědět
Já vybírala primárně podle kvality fotek (do míry, kterou jsem schopná posoudit) a podle stylu. To vše samozřejmě v dané cenové kategorii. Také pro mě bylo důležité, aby fotograf nebyl z druhého konce republiky - samozřejmě, každý řekne, že dojede, ale už ta cesta v den svatby je pro mě risk. Následně jsem si s vybraným fotografem dala osobní schůzku, kde jsme probrali podmínky. Ale velmi důležitý pro mě byl dojem, jaký na mě udělal, prostě sympatie.
Odpovědět
Profilova fotka
@boubelkaa001 Ještě před závěrečným rozhodnutím, bych chtěla vidět kompletní práci na několika svatbách. Co si budeme povídat na web se snažíme prezentovat tím nejlepším. Dalším faktorem asi jak s Vámi komunikuje a jestli si prostě sednete i lidsky, i když to zas nemusíte úplně poznat po emailech :). No držím pěsti ať vyberete dobře. No a pokud by jste stále hledala jsem taky kousek od Olomouce :)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezky den preji,urcite nejdrive vybirejte podle portfolia -jestli fotograf ma styl,ktery se Vam zamlouva.nasledne je urcite velmi dulezita komunikace pres email, ale myslim,ze uplne nejlepsi se s fotografem sejit osobne...jsme jen lidi a obcas vam nekdo sedme mene..nekdo vice..a v pripade svatby je urcite dulezite, abyste si s fotografem maximalne sedla
Odpovědět
Profilova fotka
Nemá smysl to opakovat, Honza více méně shrnul vše podstatné. A je to přesně tak.
Odpovědět
Profilova fotka
Pěkný den, řekl bych, že záleží, jaký styl focení se Vám líbí a pak taky dost záleží na osobě fotografa- aby Vám sedl lidsky. Holt jsme každý jiný. Opět musím souhlasit s Honzou :-) jen bych dodal, že udělat na svatbě pár dobrých fotek se povede každému. Zkuste u fotografů kouknout na celé série z každé svatby- to Vám řekne mnohem víc než náhodné fotky. Držím palce!
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, dovolím si přispět do diskuze. Myslím si, že s fotografem je to stejné, jako s výběrem svatebních šatů... Prolistujete desítky katalogů, vyzkoušíte desítky korzetů a sukní, vystřídáte spoustu střihů a pořád to nějak není ono... pak Vám jedny padnou do oka a musíte na ně pořád myslet, vrátíte se, vyzkoušíte je a najednou víte, že tohle je prostě ONO !!! ;-) S Výběrem fotografa je to podobné. Jeho práce by měla vystihovat váš styl, když koukáte na jeho fotky, měly by Vás oslovit, dojmout, měl by se Vám v hlavě rozehrát příběh, který fotka vystihuje... Jen tak budete fotky po letech prohlížet se stále stejnou nostalgií v srdci a úsměvem na rtech ;-) A jak bych já osobně fotografa určitě nevybírala??? Metodou "co nejvíce fotek za co nejnižší cenu". Z logiky věci totiž jasně plyne, že v takovém případě prostě nemohl fotograf Vašim fotkám věnovat tolik času a péče, kolik by si zasloužiy... ;-) Přeji vám šťastnou ruku ve výběru a užijte si své předsvatební období! Sany K.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo jednoduché, projížděla jsem fotoalba a stránky svatebních fotografů - z díla jedné fotografky jsem měla dojem, že je to "to ono" a nezávisle na tom manžel od vedlejšího počítače zvedl hlavu a řekl "Tu fotografku chci" :D Takže nebylo co řešit, přizpůsobili jsme jí i termín svatby :-) Velkoformátovými fotografiemi máme ozdobený byt (nejen ze svatby i z rande a glamouru) a když mě manžel výjimečně něčím namíchne, podívám se na fotku ze svatby a uklidním se, protože v tu chvíli si mimoděk připomenu, jak byla svatba fantastická, jak jsme si to užili a jak se máme rádi aj po těch 8 letech, co jsme spolu :) Prohlédněte portfolia a co vás chytí za srdce je "to ono" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Srdcem a intuicí, spojte se s fotografem, mluvte s ním a celkový dojem Vám poradí zda to za to stojí, či ne...:-) To je jediný a správný klíč na všechno. @boubelkaa001
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jsem přímo z Olomouce, takže pokud máte rádi fotky s dokonale zachycenou atmosférou, tak jsem tu pro Vás :) Více info na mém webu
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Dobrý den, už pár let se věnuji svatebnímu videu a tak jsem dal dohromady pár tipů (celkem 9) podle čeho kameramana vybírat. Některé tipy platí také pro výběr fotografa, kapely a dalších dodavatelů. Třeba se to někomu z Vás bude hodit :-) Najdete je na našem webu hned na titulní straně. Luboš Konečný ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?