Jak reklamovat služby fotografa??

Profilova fotka
Dobrý den, prosím o radu, nechala jsem si nafotit několik profi fotek, které se mi ale nelíbí, ( né všechny), p. fotografovi jsem bohužel zaplatila předem. Až pak poslal fotky. Přesně jsem mu popsala co se mi nelíbí a žádala o "přefocení" a finanční kompenzaci, jelikož jsem na tom strávila mnoho času a stálo mne to i peníze. Nejsem žádná "stěžovatelka", věřila jsem, že za své peníze dostanu víc, než si umím nafotit sama. Moc prosím o radu, nejlépe profesionála, jak mám dále postupovat?
Odpovědět
Dobrý den, předně je důležité, jeslti máte sepsanou s fotografem nějakou smlouvu. Protože pokud ne, těžko můžete něco vymáhat. Dále záleží, z jakého důvodu se Vám fotografie nelíbí a zda jsou stížnosti objektivní (například to, že se na fotce připadáte škaredá nemůže být důvod k reklamaci, pokud jsou ale fotky rozmazané, barevně nevyvážené apod., to už důvod k reklamaci být může. Fotografie je umění jako každé jiné a názor na něj je mnohdy čistě subjektivní. Těžko mohu posoudit, když jste zde nevložila žádné fotografie. Upřímně takhle od boku mi požadavek na "prefocení" přijde dost odvážný, protože pokud jste obdržela ostré a technicky dobré fotografie, není k němu důvod..... Rovněž předpokládám, že jste viděla nějaké portfolio a znala jste dopředu "styl fotografování daného profesionála"?
Odpovědět
Profilova fotka
Jak psala nevěsta přede mnou, fotografie je jistý druh umění. Každý fotograf vnímá jinak světlo, prostředí, kompozice a spoustu jiných věcí. Asi nemá smysl psát co jste při výběru svého fotografa zanedbala nebo ne, vždy platí že si fotografa vybíráte podle stylu jeho práce, doporučení, referencí. Pokud Vám fotograf odevzdal fotografie které odpovídají jeho standardu, pak je těžké něco reklamovat. Spousta nevěst vybírá jen podle několika fotografií na netu a hlavně podle ceny, což je asi největší chyba. Zkuste se s ním domluvit na dodatečných úpravách fotek které se Vám nelíbí. Mohl by projevit dobrou vůli a pokusit se fotografie lépe upravit. Na nějaké přefocení nebo finanční kompenzaci bych v tomto případě moc nesázel.
Odpovědět
Taky si myslim, ze pokud jde jenom o to, ze se vam fotky nelibi, tak s tim nic moc nenadelate.. pokud jste se informovala dopredu o jeho stylu foceni a podle toho ho vybrala, a fotky odpovidaji jeho standardu, tak proste fotil tak, jak to umi.. Me se taky stalo, ze me fotil profik a na tech fotkach jsem si pripadala jako kdybych mela o 20kg vic, protoze to fotil z hroznych uhlu a fotky se strasne leskly, ale tohle byl proste jeho styl..vedela jsem to dopredu, tak jsem se pak nemohla divit... Na svatbu jsem si tim padem vybrala fotografa, jehoz styl, kompozice, barvy atd mi presne sednou a libi se mi jak foti.. recenze jsem si taky prosla... Proste myslim ze s tim ted uz nic nenadelate. Jina vec je to tehdy, jestli je na tech fotkach neco vylozene spatne (kdybyste mela treba ustrihlou cast hlavy atd..)
Odpovědět
nevesta1978 Můžem vidět ty nepovedené foto.
Odpovědět
Profilova fotka
Pošlete na něj uměleckou policii.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím plně s @lea212 ... pokud je jediný problém, že se na nich sama sobě nelíbíte, to opravdu bohužel není podnět pro reklamaci. To je jako kdybyste se s kadeřníkem dohodla jak vás ostříhá, on vás ostříhal a až pak jste zjistila, že to není to pravé ořechové. Ta práce se již udála. Dále je vše na dohodě.... Pokud jste si nevybírala sama, tak si nechte vyžádat náhledy a vyberte si ty záběry sama. Pokud tam lepší nejsou, tak se asi nedá nic dělat. Záleží opravdu na tom, co je na fotografiích špatně...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?