Fotograf "amatér" Praha

Profilova fotka
Sháním fotografa amatéra, který by nás vyfotil např. za láhev dobrého vína (jednalo by se o cca 4-6 fotek). Chceme dát nějakou pěknou fotku rodičům jako poděkování a nechceme dávat tisíce za předsvatební focení:-) Pokud by se nějaký fotograf, který má focení jako koníčka našel a láhev dobrého vína by byla optimální odměnou, tak se prosím ozvěte.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý deň. Myslím si, že aj pre amatéra by bola lákavejšia aspoň 500vka než flaša vínka :))
Odpovědět
Profilova fotka
nebudeme ale nabídku podceňovat, třeba se jedná o zajímavý kousek: http://www.winehouse.cz/produkty/vina... ?! brala bych!
Odpovědět
Profilova fotka
Prihodte alespon jeste domaci babovku :) vase nabidka me opravdu pobavila :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nic prosti slečně, ale ona zřejmě nechápe co vše práce fotografa obnáší. Pokud hledáte někoho kdo vám to vyfotí za láhev vína, pak tedy výsledek bude stejný jako když dáte foťák do ruky nějakému kolemjdoucímu :-S A ještě ušetříte za láhev :D
Odpovědět
Profilova fotka
@nevesta2009 Nesouhlas. Někdo to může vyfotit skvěle za láhev vína, někdo zas úplně blbě třeba za tři tisíce. To se nezjistí, dokud se to nezkusí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Psát o fotky "skorozadarmo" na server, kde se prezentují profesionálové a čekají na každou placenou zakázku, je vždycky nevděčné a člověk dostane hodně nezrovnavtipných komentářů;) Nezoufejte, pokud se vám nepodaří najít nějakého začínajícího fotografa tady, zkuste napsat poptávku mezi své přátele např. na FB. Většinou minimálně jeden bude vědět o někom, koho baví fotit a za to víno by to udělal (a lidi přiznejte, že když jste měli první zrcadlo, tak jste fotili zadarmo kde co). Na druhou stranu je pravděpodobné, že začátečník/amatér nedodá za víno fotky v kvalitě profesionála. J+P Nejedlí
Odpovědět
@photo_nejedli Konečně dobrá odpověď a ne ty trapné komentáře nad Vámi. Se vším souhlasím, hezky jste to napsali.
Odpovědět
Profilova fotka
Možná taková "krabice od vína" by taky nebyla k zahození :-D Ono, když už s Vámi někdo někam pojede, určitě nevyfotí 4,5,6 fotek a pojedete během 10-ti minut domu. Aby fotografie nějak vypadaly, zabere to určitě nějaký čas, nafotí se ve výsledku mnohem více fotografií, z kterých se třeba těch 6 vybere. S chladnou hlavou Vás musím upozornit, že tohle zde asi nikdo nebude fotografovat za lahev Habánských sklepů ;-) On i nějaký ten čas u PC s postprocesem nebude na půl hoďky. Pokud chcete opravdu někoho potěšit hezkou fotografií, připlaťte si. Věřte, že budete mít z výsledku mnohem větší radost. Když jdete do restaurace, taky si taky neobjednáte zbytky, abyste jen zahnala hlad. Hezký den přeji Jakub Horák - VyfoťMě_cz
Odpovědět
Profilova fotka
Nase kamaradka fotografka amaterka nam fotila svatbu zdarma.Ac jsme ji nabizeli penize a fotky krasny.Udelala na I pressvatebni fota.Ted je tedy uz na profesionaljsi draze a za fotky si uctuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@photo_nejedli možná že jsem fotila kde co, ale né nic co by mě někde mohlo prezentovat, tudíž ani cizí lidi apod. Fotila jsem si max. kytičky a rodinu + nejbližší přátelé na výletě. Jakmile jsme začala fotit kamarády kamarádů tak už za peníze, protože čas byl pro mě hodně důležitý, který jsem nemohla být s dcerou a věnovala se cizím lidem. Vidím že se tu množí diskuze na téma: hledám fotografa ,,amatéra,, nebo hledám začínajícího fotografa, který by nám vyfotil svatbu apod.. ale také se mi množí e-maily s dotazy typu: Dobrý den, velice se omlouvám, že vám píši, ale najali jsme si fotografa a jsme velice zklamaný- nemohla by jste nám alespoň pár fotografií upravit? nebo jak postupovat u reklamace? případně i dotaz kde jsou fotografie abych se vyjádřila zda jsou či nejsou v pořádku, že nevěsta nemá ani jednu fotku která by se jí líbila... Já na toto již nemohu nic napsat, jednou si nevěsta vybrala a svou práci obdržela -viděla portfolio, znala zkušenosti fotografa atd. Ale spousty z nich nemá ani smlouvy, podmínky apod. Je mi takových nevěst pak líto, ale je to jejich svobodná volba. Každopádně opravdu přemýšlejte zda raději neušetřit na jídle v daný den(které se ten den sní nebo ani nedojí) a raději neinvestovat do fotografů, kteří zkušenosti opravdu mají(x nafocených svateb v portfoliu, recenze od lidí smlouvy apod) jedině tak předejdete tomu, že pak nad prací budete plakat. Vždyť je to památka na celý život.
Odpovědět
@zankova_photo Musím souhlasit. Já jsem ve fázi, kdy fotím zadarmo, ale lidi mně blízké. Prostě trénuji. Na druhou stranu nevidím důvod, proč fotit zadarmo cizí lidi, kteří platit nechtějí. Zároveň mě děsí, že spousta lidí očekává, že je vycvakne amatér nebo začínající fotograf za pár šupů a oni obdrží fotografie jako od fotografa, co si účtuje 10 nebo 20 tisíc. Takhle to prostě nefunguje. Tím nechci říct, aby si nenáročný člověk bez zájmu o opravdu kvalitní fotografie najímal skutečně drahé profi fotografy, když jejich práci nedocení, ale i čas nadšence něco stojí a nejsem si jistá, jestli kdovíjaká lahev vína za to stojí. To mi dávají kamarádky jako malou pozornost.
Odpovědět
Profilova fotka
@zankova_photo Známe ty situace, také občas někdo napíše, že by chtěl jenom vyretušovat fotky, že nám to určitě zabere jenom chvilku, že jsme v tom zběhlí. Stejně tak chodí nabídky, že supr nejlepší kapela zrovna točí první album a chtěla by fotky zadarmo na booklet, že by to pro nás byla výborná propagace apod. Všechny podobné nabídky odmítáme, protože víme, jak drahý je čas, neupravujeme cizí fotky, ani nefotíme zadarmo, i placené zakázky jsme někdy nuceni odmítat nebo nabízet s dlouhým termínem dodání, protože práce je hodně a nestíháme dělat vše. Na druhou stranu pamatujeme, že když jsme se byli mladší a s foťákem se učili, tak jsme fotili kamarády a kamarády kamarádů a když nám někdo řekl, že nám dá flašku, tak jsme to vyfotili, proč ne. Byli jsme na střední/vysoké, času jsme měli hodně a chtěli jsme se učit a blbnout. Nikdy jsme neslibovali supr fotky, protože jsme věděli, že prostě super nebudou. Na druhou stranu ale víme, že hodně těch fotek splnilo účel, potěšilo, dodnes visí někde na stěně nebo se prodává jako součást bookletů. A stejně tak se někdo najde i dneska. Pokud není slečna náročná a dokáže risknout to, že dostane jenom cvaky, tak vždy říkáme: "Proč ne?" Proč se profesionálové vždy tak rozčilují, když člověk není ochotný zaplatit požadovanou sumu za fotky? Někomu prostě na té kvalitě až tak nesejde. Pokud od někoho dostanou fotky za jedny templáře a budou se jim líbit, účel to plní. Pokud se jim líbit nebudou a budou chtít lepší, profesionála si stejně zaplatí. J+P Nejedlí
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Netroufam si tipnout jaka by mohla byt nabidka na fotografovani svatby :)) soudek plzenskeho a venec burtu? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vlcekjan i ubohý komentář je komentář, že? Každopádně nejednalo se o focení svatby, nevím, jestli umíte jako fotograf i číst... zřejmě podle příspěvků moc ne, ale přeji Vám, abyste měl mnoho zakázek, protože já bych si od Vás díky Vašim přihlouplým komenářům nenechala vyfotit nic. Hezký den:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@liliejka To je v poradku, ja bych se zase citil trapne nabizet za praci lahev vina. Hezky den i vam :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vlcekjan pokud něco dělám jako "amatér", nedělám to jako práci, ale jako koníčka:-) Pokud se cítíte být místo profesionála amatérem (když jste reagoval na můj příspěvek), je to přinejmenším zvláštní...
Odpovědět
Profilova fotka
@photo_nejedli Vy jste prostě skvělí, líbí se mi, že umíte reagovat s nadhledem. A krom toho miluju vaše fotografie (loni jsem byla na svatbě svých přátel Romany a Petra, kde jste fotili, a výsledek byl parádní :-) ). Chápu, že zdejší profíky dráždí, když někdo nechce za služby platit, ale nechápu, že nevidí, jak jsou jejich reakce trapné. Paní sice za amatérskou cenu riskuje taky amatérský výsledek, ale nevím, proč by ji za to měl někdo zesměšňovat nebo jí nadávat.
Odpovědět
Profilova fotka
@zoe_se_vdava Zoe, velice děkujeme za pochvalu. Na Romču s Petrem vzpomínáme, byla to super svatba a výborné focení. Oba se shodli na tom, že chtějí hodně společných fotek, tak jsme se společně docela vyřádili.
Odpovědět
Dobrý den, můj otec rád fotí, pokud byste měla stále zájem, tak Vám na něj dám kontakt nebo můžu i zaslat nějaké fotky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Nabízím příležitost začínajícímu fotografovi rozšířit si portfolio a nafotit vánoční koncert (dětského) folklórního tanečního souboru, který se koná 18.12.2015 v 19h na P8. Akční dynamické fotky zaručeny. Možno také portrétní fotky dětí v krojích, momentky ze zákulisí, fantazii se nebráníme! Většinou fotím já, ale já žádný fotograf nejsem a hlavně si díky focení tuto událost nikdy neužiji ;-) Nechcete to někdo vzít za mě? Rozpočet na toto bohužel nemáme, proto fotím já amatér. Ráda pošlu podrobnosti, odkaz na facebook, kde můžete vidět příklad fotek. Děkuji za jakékoli nabídky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?