Foto s koněm?

Ahoj. Mám ráda koně a moc se mi líbí svatební fotky s koněm a na koni. Máte někdo zkušenosti s focením svatebních fotografií s koníkem? Kousek od místa naší hostiny je pán, který je ochotný nám svoje koně poskytnout. Bojím se ale, abych si nějak nezničila šaty. Prosím o jakoukoliv zkušenost :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevěsty se často fotí s koněm. Nejsou k tomu potřeba žádné zkušenosti, není to žádná věda. Jen něco pod zadek abyste neušpinila šaty a taky je dobré aby byl u focení i majitel, který toho koně dokáže případně uklidnit. Čím míň vás u toho focení bude, tím líp. Hodně zdaru! ;-)
Odpovědět
@video_majek moc děkuji za radu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lluucc My jsme se s koníkem fotili i natáčeli a bylo to úplně v pohodě. Jsem za to ráda, koně také miluji, ačkoli s nimi do kontaktu moc nepřijdu. Ale focení bylo moc fajn :) Rozhodně se toho neboj.
Odpovědět
Profilova fotka
Jako fotograf ... mimo jiné "od koní" (dříve aktivní jezdec a fotoreportér ze světa koní) ... bych vám doporučil, abyste osobně s koníkem, kterého máte mít zapůjčeného pro focení ve svatebních šatech, ještě před focením strávila nějaký čas ... třeba si jej zašla přečísnout, svézt se, pokud vám to majitel umožní. Pokud se vzájemně "okoukáte", "očicháte" a "osaháte", budete se vy i koník při focení cítit bezpečněji a jistěji. Ideálně, pokud si pózy pro focení zkusíte nanečisto, abyste se při "ostrém" focení nakonec nebála na koni pohnout a změnit pózu nebo se pustit hřívy / sedla, pokud budete fotit se sedlem. Pokud bez sedla, pak doporučuji pod šaty navléct krátké elasťáky, ať nesedíte "naholo". Šaty, pokud nedojde k nějaké nehodě (ale v takovém případě by asi šaty byly to poslední, co byste řešili), k újmě nepřijdou. Pokud bude koník čistý, tak na nich žádný zásadní náznak stop po focení na koni nezaznamenáte. Pokud by se vám koník zdál neklidný, nebo byste se sama necítila v jeho přítomnosti ve své kůži, raději zvolte méně náročné focení spíše v blízkosti koně než na koni a vyvarujte se hrdinských pokusů o něco jako ... ve svatební den poprvé na koníčkovi :-) . Záleží na povaze koně, na vaší povaze a na trpělivosti všech zúčastněných. Hlavně v klidu - bez nervů a stresu - to při práci se zvířaty nedělá dobrotu. Ať se vám svatební den i se vším focením vydaří ;-) Přeji hodně štěstí. A pokud byste se poohlíželi po fotografovi, ve váš svatební termín bych měl mít zatím volno. x-) S pozdravem, Ing. Aleš Vitalík
Odpovědět
Já jsem se fotila s koníkem a bylo to ok (nefotila jsem se na něm, ale jen u něj).. neměl vůbec strach (šlo o tuším 18letou kobylku, která už měla leccos za sebou, stála jak beránek).. ale vím, že kamarádka, co měla svatbu loni, svého koně na svatební šaty důkladně připravovala.. asi dva týdny kolem něj šaškovala s prostřeradlem, aby si zvyknul. Nakonec na něj ve svatebních šatech i vylezla a fotky má krásné.. a koník taky přežil.. Otázkou je, jestli jste koňařka a kdyby koník třeba trošku zaposkakoval nebo zafuněl, tak byste to zvládla, nebo byste utíkala v domnění, že vás převálcuje.. Každý kůň je jiný (některý je bojácný, jiný by na sobě naopak nechal dříví štípat). Takže pokud chcete jít do svatebních fotek s koněm, tak bych se nejdřív majitele zeptala, jestli už někdy jeho kůň takové focení zažil.. Zda si ušpiníte šaty, nejsem schopna odhadnout. Pokud vyloženě nepůjdete ke koníkovi do boxu a budete si dávat bacha, nebude to nic hrozného. Šaty se vám u země stejně zašpiní, ať už jste u koní či nikoliv. A v salonu pak šaty v pohodě nechají vyčistit, to už je v ceně půjčovného.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som koňák a pridám k tomu ešte jeden postreh - ktorý u lajka síce nemusí zavážIť, ale trebárs niekomu pomože. Aby boli fotky nevesty na koni pekné a prirodzené, musí sa nevesta uvolniť, sadnúť si tak, aby narovnala ramená, nehrbila sa, nohy spustila volne dolu a nesedela, snáď mi odpustíte - ako na záchode. Videla som hrozne moc fotie neviest na koňoch a v 90% viem presne odhadnúť, kedy je dotyčná jazdkyňa a kedy tam sedí prvý krát v živote. Samozrejme, na niektorých fotkých to bije do očí (nahrbená nevesta sa křčovito drží sedla a usmieva sa cez zaťaté zuby), inokedy je to fakt podarené a laik to nepozná. Ale tá istota v sedle a istá prirodzenosť, zažitosť pohybu na konskom chrbte robí strašne moc. Preto určite odporúčam si to všetko skúsiť nanečisto, aby si to človek trochu zažil. Ešte podotýkam, že kone sú veľmi citlivé a do istej miery aj ľakavé zvieratá a poniektorí osobu vo veľkých divných bielych šatách nenesú úplne dobre (biela farba je pre kone všeobecne hrozne desivá :))). Preto je vhodné si zaobstarať koníka, ktorý je na svadobné šaty zvyknutý, aby ste predišli nepríjemnostsiam. Rovnako veľmi vycítia nervozitu a stres, o to doležitejšie je sa na koni fakt uvolniť. O tom, že sa nehodí robiť prudké pohyby, behať a kričať snáď písať nemusím. Inak, ja mám koníka vlastného a svadobné fotky s ním určite nebudú chýbať. Držím palce, aby sa vám všetkým podarilo perfektné fotenie a vobec, celá svadba.
Odpovědět
Profilova fotka
A ešte jeden postreh - pokiaľ chcete fotky na koni, je veľmi dobré informovať sa u fotografa, ktorý má skúsenosti s fotením koní. Aby vyzerali čo najkrajšie, je dobré u nich sledovať postavenie uší, aby mali nohy u seba, ako držia krk, z akého uhlu ich brať, aby vo finále nevyzerali jak oslíci. Ono sa to nezdá, ale občas je to celkom veda :)
Odpovědět
Profilova fotka
Odoslala som, než som to dokončila :) len pre predstavu prikladám dve fotky, obe fotené približne zo stejného uhlu - na prvej vyzerá ako totálny osol, druhá je o niečom inom. Ide o toho istého koňa :)) A už končím so spamovaním :)
Odpovědět
Profilova fotka
S koněm jsou fotky krásné...Ale respekt k nim mám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se budu také fotit s koněm, ne půjčeným ale vlastním. Ale chci fotky jen na zemi - ty vypadají stejně nejlépe. Přijde mi, že ti co neumí jezdit a chtějí foto na koni jen na svatbě pak nemají fotky moc přirozené, jsou tam v křeči a výsledný efekt není takový jak si někdo představuje. Ani já bych si na to v těch šatech a hlavně botech netroufla. Druhá věc je pak bezpečnost a za to mi těch pár fotek nestojí. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že nápadov sa dá uskutočniť hodne, ale ako píše Parley, pre niekoho, kto s koňmi nemá skúsenosti, navyše je v svadobných šatách a vysokých botách to chce maximálnu dávku obozretnosti. Nakoniec môžete ostať aj na zemi a výsledok nemusí byť o nič horší... :-) jedna foto zo svadby, ktorú sme fotili min. rok
Odpovědět
Profilova fotka
Kůň i sedlo bude předpokládám čisté, takže bych se toho nebál - zatím se mi o koně nikdy nevěsta nijak zvlášť nezamazala a fotky bývají super :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Všem moc děkuji. Koní se nebojím, jezdila jsem (teď už bohužel nejezdím). Určitě je super nápad se s tím koníkem nejdřív seznámit. Pak myslím že to už bude všechno ok :) Fotky bez sedla jsou krásné, ale pro jistotu asi raději se sedlem :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lluucc
Odpovědět
Profilova fotka
@lluucc já si vždycky přála přijet k oltáři kočárem taženým koňmi, abychom se pak mohli s koníky i vyfotit. To mi bohužel nevyšlo, místo toho jsem ráda, že přijel strejda se svým hřebečkem Marengem. Samotný koník byl na focení mnohem lepší :-) přeju Vám, aby focení vyšlo podle Vašich představ ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@lluucc Dobrý den, já už mám focení s koníkem za sebou, sice ne svatební, ale ve společenských šatech. Jestli můžu poradit, tak určitě je lepší koníka znát a pokud není tato možnost, tak se za ním alespoň párkrát před focením zastavit, hlavně ho obeznámit se šatama. Může se jich bát. Já koníka na šaty připravovala tak, že jsem si jako náhražku šatů dala kolem sebe velký igelitový sáček a s tím okolo koníkaka chodila, čistila ho v tom i se v tom na něm projela a pak všechno hravě zvládl :) Šaty si určitě nezašpiníte, my fotili ve sněhu a dešti a šaty to přežily. Spíš si dávat pozor aby vám na ně koník nešlápl. Přeji ať se Vám to splní a fotečky výjdou :)
Odpovědět
@mishiii23 Děkuju za zkušenost. Koník je domluvený od vlastně cizího pána a navíc v místě hostiny a já bydlím asi 30 km od. Ale určitě pánovi napíšu jestli by bylo možné se s ním seznámit někdy dřív a aspoň párkrát ho vidět (myslím toho koníka :) )
Odpovědět
Profilova fotka
Řeknu svůj názor :) Fotila jsem x nevěst na koni. Ale jediné krásné fotky jsou vždy s lidmi co koně milují a věnují se jim celý život. Takové fotky mají ,,duši,, a příběh. Několik párů si objedná nastrojeného koně, pak se bojí, křičí, nevěsty na něm sedí a křečovitě se na mě smějí. Ne tohle opravdu smysl nemá... Když fotím nevěstu co koně miluje, je to úplně něco jiného, krásného. Nestylizujte svatební fotky do něčeho, co vám není blízké .. nikdy ty fotky nebudou tak krásné a přirozené.. Raději si vezměte něco ze sebe.....ať to jste vy :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tady vkládám nevěstu, která se fotila s vlastním koněm... vidíte tu lásku a něhu... prostě to k ní patří :)
Odpovědět
Profilova fotka
Fotky s koníkem... proč ne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, jenom ukážu co jsem fotila :) S pozdravem Alena Gurenchuk
Odpovědět
Moje fotky pro ukázku. Jak již bylo řečeno, vhodné spíše pro "koňáky" a i tak je to složitá organizace, zejména kvůli šatům. Není sranda pro nevěstu se v šatech pohybovat a strach z ušpinění nebo i roztržení je velký. Ale je to moc příjemné oživení fotek.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, taky se přidávám na ukázku ;) V.J.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Dobrý den. A jak tedy dopadly fotky s koníky? Uskutečnilo se focení a jste s výsledkem spokojená? :-) Já se fotila se svou vlastní kobylkou, v době mé svatby jí bylo 7 let a já ji tehdy vlastnila už 2 roky. Zkoušku jsme před svatbou neuskutečnily, ani nevím proč, asi nebyl čas se zaměstnáním, přípravami apod., hrozně rychle to uteklo. ;-) Ze začátku se při focení šatů bála, je to taková čumivka moje :-) a měla jsem dojem, že se mnou snad zdrhne (vadila jí hlavně ta objemná sukně přes zadek) ale nakonec se uklidnila a vše jsme zvládli. Naprosto mě tehdy překvapil můj novomanžel, že si nejen sednul na koně, ale tehdy úplně poprvé v životě i cválal. :-) Trochu křečovitě sice, ale na fotkách to není poznat a mě tím moc potěšil a úplně jsem valila oči! Klobou dolů mužíčkovi, že překonal strach a udělal mi takovou radost! Pár fotek na ukázku z našeho dne a kdyžtak se pak pochlubte, jak dopado focení vaši svatby... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
K focení koní jenom malý, ale poměrně důležitý postřech: na blesk obyčejně koně nijak nereagují, ale většina koní se bojí odrazné desky
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Fotky s koněm mohou být hezké. Co se mi ale nelíbí, jsou nevěsty v šatech/sukních bez dámského sedla :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Jedna letošní nevěsta s koníkem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fiamoli Jak kteří :-) Někteří se splaší i po blesku, lepší je to vyzkoušet, když na něm nikdo nesedí, ať není nehoda :-)). Právě jsem letos fotila výstavu poníků, tak jsem přemýšlela, jestli blesk ano nebo ne, ale při počtu 20 poníků je pravděpodobnost, že se 1 lekne a splaší i ostatní trochu větší, tak jsem to nakonec odfotila přirozeně, světlo naštěstí přálo, bylo zataženo a pěkné měkké světlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem fotil pouze jedenkrát a blesku se koník nebál. Jsou to ale velká zvířata a v případě, že je koník plachý, může z toho být pěkná neplecha. Koně by měl znát majitel a vědět co a jak. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?