Dotaz pro FOTOGRAFY - focení v noci

Profilova fotka
Dobrý den, přemýšlím jak rozvrhnout svatební focení s ženichem. Svatba začíná obřadem v 13.30 (únor 2016) na Staroměstské radnici a měla by končit do 22.h v hotelu poblíž. Napadlo mne, zda by bylo možné udělat společné focení s novomanželem po té 22. hodině. Jelikož je celá svatba kratší, nechceme v průběhu dne odběhnout na 1 - 2 hodiny se fotit. A z focení před obřadem nám dělá starosti možná nervozita i strach o šaty (v únoru možno čekat spíš mokro, bláto atd.). Co si o takovém nočním focení myslí profesionálové ;-) ?? Děkuji za reakce
Odpovědět
Profilova fotka
z technického hlediska to problém není. Já noční fotografie dělám pravidelně, protože mají své kouzlo a není to taková "rutina". Každopádně tento dotaz diskutujte hlavně s člověkem, který Vás bude fotit, protože je potřeba na to jednak být připraven, ale hlavně je nutno mít jasno na obou stranách jak výsledek bude vypadat + Váš fotograf na to musí mít odpovídající vybavení.
Odpovědět
Profilova fotka
@marlinphoto Děkuji za odpověď.. samozřejmě rozebírat to určitě budu s fotografem, kterého budu mít. Ale to ještě nemám, proto jsem se chtěla poptat na názory odborníků. Tak nějak obecně.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lirael Proč ne? Já bych byla pro :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jasně, focení v noci je bezva, dá se blbnout s prskavkami, lampiony, světýlky apod. ale stopro si nechte udělat pár portrétů i přes den. Stačí zajít do uličky někde za radnicí. Na 15 min. určitě utéct můžete. Šaty to schytají většinou jen lehce z rubu a to jen když je opravdu mokro a i tak to nikdy není vidět. To abyste pak za pár let dětem nemuseli vysvětlovat, proč máte v albu jen noční fotky. :) I když na zatmění se dá vymluvit vždycky... :)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud budete mit fotografa, ktery na to ma vybaveni, tak proc ne :-). ted jsem mela tu moznost, fotila jsem divadelni soubor a herci jaksi trochu pretahli cas na liceni a fotili jsme ted v listopadu az o 17 hodin, takze tma jak v pytli. Tak jsme pouzili filmove svetlo a vysledky super. Pokud jste to nekdo zkousel, moc doporucuju. Vedela jsem, ze to pouzivaji na itf a ted uz chapu proc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s kolegy, noční fotky mají parádní atmosféru, určitě bych se jich nebál. Je dobré na to mít odpovídající vybavení, ale dálkově ovládané blesky se softboxama, případně foto LED světla s akumulátorem, světelné objektivy a fullframe foťák má snad každý, kdo si říká profesionál ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem ted nedavno fotil svatebni fotky v noci a mely nejvetsi uspech, je to proste neco jinyho, co namá ze svatby uplne kazdy.
Odpovědět
Profilova fotka
@lirael Určitě to jde a zákazníkům doporučujeme, ať si vždy udělají třeba 5 minut na pár nočních fotek aspoň na ozvláštnění. Jak říkají kolegové, stačí kreativně používat blesky, nějaké to led světlo a je to ;) Dali jsme k sobě na profil album s pár nočníma fotkama, které máme na FB. Můžete mrknout. Nicméně jestli budeme mít svatbu v Praze, tak to bude pohodovější, budete tam mít víc možností, co dát do pozadí ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@photo_nejedli Děkuji, později se s partnerem podíváme.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lirael Mrkněte, my jich na webu moc nemáme, takže to není žádné objemné album, ale aspoň něco. Ve městě to každopádně může vypadat úplně jinak, než v přírodě. Hoďte si do googlu "wedding night portraits" a můžete se inspirovat ;) Každopádně jak už tady zaznělo, určitě se domluvte s vaším fotografem, jestli takové fotky umí resp na ně má vybavení.
Odpovědět
Profilova fotka
@lirael Dobrý večer, doporučila bych vám hlavně kvalitního a zkušeného fotografa aby fotky měly ,,grády,, a nebyl to jen hokus pokus. Osobně se také přidávám k tomu že noční fotky jsou pecka, avšak podle mě se nedá udělat tolik různých fotek, aby každá byla emocemi hodně odlišná. Já miluji denní světlo a jeho hrátky se sluncem. Doporučila bych vám(pokud se bojíte focení v zimě PŘED obřadem- i když já takto svatby fotím právě kvůli krátkému dni:)) dofotit portréty druhý den po svatbě. Abyste měli noční pecky ale i něco denního- vlasy můžete mít ležérněji, oblek ženicha také a únoru se hodí výrazné rty - to byste 100% zvládla dolíčit :) Držím palce v plánování!
Odpovědět
Profilova fotka
@lukasurban Jen krátké odbočení, Lukáši, bohužel divil byste se, kolik profesionálů podobné věci nemá.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lirael ma to sve kouzlo. Nicmene bych se nebala i rychlo foceni pres den. S klienty, kteri chteji jen dokument ze svatby jsem zvykla spolecne portrety nafotit za 20 min. Juknete ke me na web na svatbu ze sikvetsra. Foceni probihalo opravdu chvilinku, byla zima a klienti o stelovane fotky moc nestali. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Fotografování v nočních hodinách by u mne problém nebyl, určitě je vše na dohodě. Samozřejmě počasí může být nepříznivé proto pro všechny tyto případy vozíme sebou i něco na zahřátí. Na webu sice noční fotky nemám ale mohu něco málo zaslat na dotaz mailem. Večerní focení nebo dešťové fotografie na web připravuji. Já většinou fotím za každého počasí a v každé situaci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?