Zvláštní matrika Brno

Ahojte, máte někdo zkušenost, jak dlouho u vás trval zápis manželství do zvláštní matriky? Lhůta je 30 dnů, dá se prodloužit z jejich strany na 60..... Prostě za jak dlouho mi pošlou oddací list :-) Děkuji ;-)
Odpovědět
@lenkara manželovi prišiel presne za mesiac. Mne zo slovenskej špeciálnej matriky za 2 týždne :) Ale záleží to asi predovšetkým od toho, aby boli papiere správne preložené a overené (neviem, kde máte svadbu), inak nemajú dovod to predlžovať :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkara A asi taky záleží na aktuální vytíženosti - na jaře a v létě, v období svateb, to pravděpodobně bude trvat déle. (A teď doufám, že jsem to období svateb odhadla správně :-) )
Odpovědět
@l_a_u to určite tiež. Nám to robili v lete. Ale "mimo" sezónu je skor možné, že ten termín bude kratší ako mesiac. Zo zákona na to majú 30 dní, tých 60 je v prípade, keď sú dovodné pochybnosti a vyžadujú dodanie ďalších doklav, prípadne riešia niečo sporné. Za normálnych okolností by to mali to do tých 30 dní stihnúť. Myslím, že prípady kedy sa legalizácia pretiahlia sú skor výnimočné než pravidelné :)
Odpovědět
Děkuji :-) Lhůta se dá ve správním řízení prodloužit z celkem formálních důvodů (nestíhá se, tak se důvod vždycky najde), proto se spíš ptám na "reálné zkušenosti" 8-) Ještě jednou díky!!!
Odpovědět
Jo tak pro přesnost... Trvá to reálně 2 měsíce, Zvláštní matrika má málo zaměstnanců :-) Dvojnásobná lhůta by se třeba už dala posadit na nesprávný úřední postup a podobně :-D
Odpovědět
@lenkara tak sme asi mali šťastie, keď to napriek letnému termínu bolo do 30 dní doma ;-)
Odpovědět
Ještě jedna otázka, která mě samozřejmě napadla po pracovní době :-x Budeme v době, kdy nám má oddací list z matriky dorazit na další dovolené a nevíte, jakým způsobem doručuje zvláštní matrika? Samozřejmě do vlastních rukou, ale je to na 10 dnů nebo normálně na těch 15 s možností prodloužení? Moc díky :-p
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Aktuální informace: Zvláštní matrika vyřizuje aktuálně zhruba za 4 měsíce :-D
Odpovědět
Potvrzují☺ podávali jsme zadost na konci srpna a před měsícem mi paní říkala ze to vidí tak kolem vánoc😂
Odpovědět
my davali zacatkem zari, rikala do 60dni.. zatim nic nemame, asi budu urgovat, kdyz do konce liszopadu nic nedojde,, brali jsme se zacatkem cervna..;(
Odpovědět
@misinka_01 tak to jsi na tom dost podobne:( zkus to zaurgovat, ze jsi tehotna a potrebujes to trosku popostrcit, obcas to pry pomuze, kdyz ma tvou slozku dobra urednice;)
Odpovědět
Tak dámy, už máme někdo doma? :-) Nebydlím v ČR, takže se mi nechce zbytečně přijet kontrolat schránku. Jasně že si můžu na Zvláštní matriku zavolat, ale jsem prostě zvědavá uprostřed víkendu =-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?