Zrušený trvalý pobyt, přesto svatba v ČR - jde to?

Ráda bych se vás, děvčata zeptala, zda se může uzavřít v ČR sňatek i přes to, že by nevěsta s ženichem neměli trvalý pobyt v ČR (tzn., že by neměli občanské průkazy, ale jen české pasy a rodné listy)?
Odpovědět
BTW oba jsme občané ČR..
Odpovědět
@romy16 tohle nám přišlo z matriky: Snoubenec, který je občanem České republiky předloží : * rodný list (originál nebo úředně ověřenou kopii), * občanský průkaz České republiky nebo platný cestovní doklad České republiky, je-li předložen matričnímu úřadu cestovní doklad, pak snoubenec dále předloží výpis z informačního systému evidence obyvatel o osobním stavu a o místě trvalého pobytu – v případě, že má povolen trvalý pobyt v cizině, předloží také výpisy o osobním stavu a místu trvalého pobytu v cizině nebo jim odpovídající obdobné doklady (pokud jsou cizím státem vydávány) vydané státem, na jehož území má snoubenec pobyt, * pravomocný rozsudek o rozvodu předchozího manželství nebo úmrtní list zemřelého manžela, popřípadě úředně ověřený výpis z knihy registrovaného partnerství o tom, že partnerství bylo zrušeno rozhodnutím soudu, nebo úmrtní list zemřelého partnera.
Odpovědět
@fifina86 OMG! Tak to s tím trvalým pobytem ještě musíme počkat.... :-D To je samé lítání po úřadech - jednoho to už nebaví :-D Děkuju! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?