Vše na svatbu zamluveno, ale matrika nevypsala náš termín

A je to v... všechno, co jsme potřebovali na přesný termín (obřadní místo, hostinu, fotografa) máme od září zamluveno na 16.6. a ono ejhle, matrika vypsala jen 9. a 23. 6. Ach jo... Co teď s tím provedeme, netuším. Dát to na jiný termín z různých důvodů nejde :-( Nevíte, zda se s tím dá něco dělat? Konkrétně se jedná o Prahu 1...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych tam zkusila zavolat, nejde domluvit obrad na jiny nez vypsany termin? Asi to bude drazsi, ale mohlo by to jit
Odpovědět
Píšou na jejich stránkách: "POZOR! Ve dnech, které jsou označeny bíle, nevypisuje odbor matrik MČ Praha 1 svatební termíny!!!" A samozřejmě ten náš je bílý. Dnes jsme se tam nedovolali. Bohužel už víme, že dámy tam nejsou příliš ochotné, což jsme si sami potvrdili, když jsme se pokoušeli zařídit termín již v září. To že nám ho nezamluvili chápu, ale to že jsou nesmírně protivné je horší. Prý se na Praze 1 dámy domnívají, že by se nemělo oddávat jinde než na Staroměstské radnici. Ale naše místo je více než reprezentativní. Každopádně pokusy o telefonování nevzdáme a asi tam partnera znovu pošlu osobně. Blbé je, že i kdybychom si sehnali vlastního oddávajícího, tak nám ho asi nemusí povolit :-( Chjo, už se nedivím, že tolik lidí žije nesezdaných. Tyhle formality mohou odradit leckoho...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
mohu se zeptat, jak jste dopadla s termínem? Mám totiž obdobný problém. Nám sice termín vypsali, ale na jiné místo obřadu, i když chceme svatbu až odpoledne, nechtějí nám vyjít vstříc :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuuuuza @martuli @mourovata Já jsem se taky hrozně bála aby nám vypsali náš termín... nechtěla jsem čekat než je vypíši a tak jsem radši změnila místo obřadu. Naštěstí jsem měla více variant. Přeji hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
@martuli @ivet1987 @mourovata ahojky, zjištovali jsme si taky info na matrikách jak to funguje, (protože jsem si taky prostě spoustu věcí zařizovala na datum, které se mi líbilo 16.06.2012, když jsme narazili na více matrik, které řekli, že prostě neoddávají) pak jsem narazila na moc příjemnou matrikářku, která mi právě pomohla - když mají prostě dané termíny neboli "sezdávací dny" a ten den, není zrovna ten který chceme, většinou všude funguje to, že se dá požádat o vyhlášení tzv. nesezdávacího dne, tedy že požádáte, že byste se chtěli vzít prostě v ten den, který chcete, je na to speciální papír, který má k dispozici matrika, a samozřejmě se tam musí vypsat proč zrovna chcete tento den i když není sezdávací a tedy zatím neschválený, musí tam bý uvedeny důvody, proč je to tak důležité ten den, samozřejmě tam musí být důvody které jsou trošku vážnější než (prostě chceme :-D ) matriky to moc neříkají, protože je to pro ně další práce navíc, ta žádost se tedy vyplní a dá se to na matriku ..matrika to potom předává na vyšší místa atd..a potom už záleží na tom, jestli to schválí nebo ne..když už i poté Vám to neschválí tak to už je důvod být nas...ale jinak bych to ještě nevzdávala a určitě se ptala! ;-)
Odpovědět
@zuuuuuza tak zkuste nějakou z nových církví, třeba unitáře nebo tak, a na celou matriku se můžete vykašlat.
Odpovědět
Profilova fotka
nám matrika taky nevyšla vstříc, grrr :-/ ani po několikátém dotazování, prý žádná možnost, jedině kdyby byl jeden křtěný, tak přes církev...takže nakonec jsme týhle možnosti využili a jsou všichni spokojení :) matrika nemá žádnou práci navíc a my máme to co chceme :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem musela vše o týden posunout, a to jsem měla vyhlídnutá čtyři místečka a každé spadá pod jinou matriku :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste, jestli by Vás oddal pan Makovička (církevní sňatek, ale pojatý moderně, nejen v kostele), my jsme taky měli matriku na Praze 1 loni a taky mimo jejich oddací dny - pan Makovička oddá i nepokřtěné a skoro na "jakémkoliv" místě. Nevýhodou ovšem je jeho "vyšší cena". Ale řešilo by to Váš problém a rozhodně podle mě do toho matrika nebu mít co zasahovat, pouze vyplníte jinej formulář a tim to pro ně po vystavení oddacího listu bude končit.
Odpovědět
Profilova fotka
@claire90 zkuste to přes nějakou církev,my to máme podobně jak píše @nevee a nemá do toho matrika co mluvit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnanevesta budeme mít přes církev :) Davča sehnal prej super faráře u evangelíků :) prej termín si už zapsal, takže všechno bude jak chceme :) docela se těším až za ním pojedeme, co mi vyprávěl, tak by to mohl být super člověk :) prej mladej a "dokonce" s emailem :-D když mi to říkal tímhle stylem, tak jsem se musela smát :)
Odpovědět
Profilova fotka
@claire90 to máte super. My máme čs.církev husitskou, slovy kastelánky našeho zámku je " mladý a šikovný", sešli jsme se asi před měsícem a moc se nám to líbilo,termín máme a hotovo :-) už se těším na další setkání.Na Silvestra jsme viděli obřad,který dělal a bylo to moc hezké :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Přesně tak jsme to zařídili. Dohodli jsme se s panem Samojským z Unitářů.
Odpovědět
Profilova fotka
no u nás je to asi složitější, přítel je v zahraničí a církev zavrhuje i unitáře nechce. A na matrice jsem "speciální" papír na žádost o oddání mimo termín žádala a nechtějí mi ho dát, že to prostě nejde :-( asi tam sedí K... a to jsem jednala přímo s vedoucí matriky. Nejvíc mě naštvalo, že od podzimu mi slibovali vyjímku a najednou to nejde ]-(. Hold to budeme muset zorganizovat asi přes našeho známého poslance. Doufám, že nám pomůže jinak jsme nahraní, jelikož se pojede na svatbu kamiony, nemůžeme ji dělat daleko od bydliště. Sice vím, že tam by nám vyšli vstříc, ale to by jsme se nedoplatili na naftě :-N
Odpovědět
@zuuuuuza, nemohla bys mi napsat kontakt na pana Samojskeho?
Odpovědět
@nevee Ahoj, nemola bys mi sdelit kontakt na uzasneho pana Makovicku?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@nevee Reaguji na prispevek - kolik si bere pan Makovicka? My jsme meli schuzku, ale na honorar jsme se zapomeli zeptat...dik
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
v těchto případech je matriku možno požádat o mimořádný termín za příplatek 1000kč, pokud to nemají v sazebníku stanoveno jinak. Druhou možností je matriku obejít formou církevního snatku, kdy matrika termíny neschvaluje, protože se jich z jejich strany nikdo neúčastí, pouze připraví dokumenty pro faráře.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Holky máte někdo zkušenosti s oddávajícím z nějaké církve v Brně? Asi se nevejdeme na termín, který chceme na matrice, tak řeším další varianty... Chtěli bychom ale obřad mimo kostel...nevíte některá o někom?
Odpovědět
Profilova fotka
Nám termín taky nevypsali, nakonec jsme svatbu museli opravdu přesunout na jejich vypsané datum, za žádný poplatek nám termín nezměnili, řekli, že přes to nejede vlak, buď budeme mít termín jaký vypsali oni nebo žádný :-S .. Bohužel místo bylo vysněné, takže jsme se museli podřídit..
Odpovědět
Profilova fotka
Stejný problém a taky řešený přes pana Makovičku ;) bude tedy církevní sňatek - ale v den, který chceme my, v hodinu jakou chceme a na našem vysněném místě ;) :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?