Tip na konkrétního notáře pro předmanželskou smlouvu?

Profilova fotka
Ahoj holky, sice je tu témat o předmanželských smlouvách dost, ale nikde jsem nenašla tip na konkrétního rodinného právníka nebo notáře, který by nám jí sepsal. Jsme z Prahy, takže ideálně někoho odtud a s kým máte dobrou zkušenost. Díky!
Odpovědět
My jsme nad Psmlouvou take premysleli, ale nevime,. zda by pro nas vubec byla vyhodna.....kdy (v jakych pripadech) je dobre ji uzavrit?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuzaa86 tak na to je tady už dost diskuzí, ale ve zkratce si tam lze vymezit, co se uděje s majetkem, který nabydete v manželství v případě, že se rozvedete. Sice máme svůj byt (každý svůj podíl, který by nám tedy případně po rozvodu zůstal, jelikož jsme si ho koupili za svobodna), ale i tak kdybychom se stěhovali a kupovali jiný, tak jak by se vypořádal v případě rozvodu. Tak je to i s jiným majetkem, a taktéž se závazky. Tzn. že pokud se jeden zadluží, lze zapsat do smlouvy to, že každý je za své dluhy odpovědný, a v případě rozvodu nelze vymáhat dluh po tom druhém. Nebo případně i někteří lidé dělají to, že jeden z nich má byt, druhý se k němu nastěhuje a nic třeba nemá, no a ten s tím bytem napíše ve smlouvě, že v případě rozvodu toho druhého odškodní. Ale tenhle poslední případ mít nebudeme, protože je to podle mě blbost. Jde tam napsat spousta dalších věcí, ale vždycky se musí zkontrolovat, aby to bylo podle práva.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuzaa86 Jo a taky že v případě rozvodu bude byt přepsán na společné děti tam chci mít. Protože takhle jedna osoba z mého okolí se rozvedla, a její manžel si hned domů přivedl jinou paní s jejím synem. Tím pádem jeho část bytu by po jeho smrti jednou připadla i té cizí paní a jejímu synovi. Takže se nakonec s manželem společně dohodli, že se rozvedou pod podmínkou, že byt se přepíše na jejich společné děti. Ale není radno spoléhat na chladné hlavy v době rozvodu, ne každý je schopen se s rozváděným protějškem takhle normálně domluvit, tudíž bych to tam ráda měla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?