Svatba s cizincem co ma cesky rodny list...

Profilova fotka
Ahojky holky nevesty :), potrebovala bych poradit prosim.. Mam pritele ktery ma cesky rodny list, ale zije v Australii od malicka, takze nema trvale bydliste v cr, ani cesky pas jen cesky rodny list.. Mate nekdo takovou zkusenost? Bude stacit na matrice australsky pas? A znamena to ze svatbu budu muset zarizovat jako svatbu s cizincem? Nebo jim staci jen cesky rodny list pro normalni ceskou svatbu?? Predem dekuji za odpovedi! Petra
Odpovědět
Po nás se chtěl jenom rodný list. Tudis si myslím ze tohle bude jakoby normální svatba s čechem. Jak je to pak se změnou dokladů to uz říct nedokážu.
Odpovědět
Profilova fotka
Otázka nezní, čí rodný list má, ale jaké má státní občanství. Český rodný list dostane jakýkoli cizinec, který se narodí na území ČR. Případně i Čech se mohl vzdát českého občanství a přijmout jiné. (Dvě a více občanství mohou mít občané ČR teprve od 1.1:2014. Pokud je občanem ČR, bude mu stačit RL a jakýkoli doklad totožnosti (i australský pas, ale český by byl samozřejmě lepší...).
Odpovědět
@l_a_u 2 a vice obcanstvi mohou mit obcane CR i nasledujicim zpusobem: Existují následující životní situace: I. JSEM OBČANEM ČR Cizí občanství jsem získal nezávisle na své vlastní vůli (platí od 1. ledna 1993). Každý občan České republiky, který nezávisle na své vlastní vůli získal státní občanství jiného státu, české občanství neztrácí a má tak občanství dvojí. Například dítě narozené v USA, jehož matka nebo otec má nebo oba rodiče mají občanství České republiky, nabývá automaticky dvojí občanství - české i americké.
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Může být. Já jsem jen chtěla upozornit na to, že vlastnictví českého rodného listu automaticky neznamená, že jeho majitel je český státní občan - to lze dokázat např. občankou, pasem, osvědčením o státním občanství.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuju Vam Holky :) @l_a_u @karlajasmine @berrusska :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Zeptej se primo na matrice kde planujete svatbu. Myslim si ze si bude muset nechat vystavit doklad totoznosti na coz by mel mit narok pokud ma ceske obcanstvi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?