Kde a jak zajistím adresu kvůli příjmení v mužském tvaru?

Profilova fotka
Chci příjmení v mužském tvaru, ale moje matrika mi dělá problémy. Chci podepsat čestný prohlášení, že plánujeme bydlet v zahraničí, ale matrika po nás chc e přednou adresu místa, kde v zahraničí plánujeme bydlet. Tenhle plán bude aktuální cca za 8-10 měsíců, takže zatim nemám přesnou adresu... Co teď? Poraďte - jsem trochu bezradná... na tom příjemní mi docela dost záleží. Díky za komenty
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky :-) už jsem to tady několikrát psala, úřednící jsou líní a nechtějí vyplňovat papíry navíc, někdy to ani neříkají, že takovou možnost mají, já jsem se dopředu informovala a bylo to jen dobře (nemám cizince, nebudu v zahraničí, nekončí mu příjmení na samohlásku), když chceš mužské příjmení bez -ova tedy bez přechýlení, tak máš 4 možnosti : - bud si bereš cizince - budete žít v cizině - končí mu příjmení na samohlásku (a, e, i, o , u, ) - cítíš se jako jiná národnost než česká , pozor nezaměňovat se státním občanstvím to je české :-) (národnost - tohle je čistě jen tvůj pocit, můžeš se cítít i jako eskymák - já jsem napsala, že se necítím jako češka, že se cítím jinak a hotovo :-) a přitom jsme oba češi jak poleno, je to jeho jméno je cizí a moc hezké a nebudu ho kazit -ova. a žádný problém nebyl, papír se přikládá k žádosti. - o tomhle nikdo neví z nevěst a úředník ti to určitě neřekne, páč je to papír na víc. Já měla štěstí, že jsem to vyčetla a měla jsem perfektní matrikářku, která byla moc hodná. Jedete třeba do anglie, tak napíšeš, že se cítíš jako angličanka a hotovo, musí to matrika vzít a dát příjmení bez -ová. Tak snad ti pomůže aspoň tohle. :-) ;-) Pokud ti dělá problémy s tím, že chce adresdu, zkus s to s tou národností a máš pokoj :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mas v zahranici traba nejakeho znameho nebo kamaradku? Hod tam jeho adresu a kdyz bude nejhur tak proste over nejakou ulici ve meste, ktere mate vyhlidnute a napis jim to tam. Je to cestne proshlaseni - no tak si to ted zrovna cestne myslis, ze tam fakt bydlet budete. Kdyz ne, tak se to holt zmenilo, co nadelas - jsem skoro na hranici pochybnosti, zda to po tobe muzou chtit, ale sla bych cestou nejmensiho odporu a udelala to dle popisu vyse. (ale neda mi to abych nepripojila svuj nazor, ze nechapu co s tim vsichni maji. Jsme cesi a cestina prechyluje, zvazila bych, zda s tim preci jen nebudes mit v budoucnu zbytecne komplikace, ale uznavam ze je mi po tom kulovy a muzes si delat co chces)
Odpovědět
Profilova fotka
to po vas nemuze chtit, matriky spadaji pod ministerstvo vnitra, doporucuji se obratit tam. Ja to pri prvni svatbe take udelala a matrika roztala bez kecu. Navic vsechny matriky mely dostavt narizeni, ze nemaji delat s timto problemy ale nektere to nemaji, nebo si to resi po svem. Ale skutecne z vlastni zkusenosti doporucuji to ministerstvo, na netu si nejdi kontakt primo na vedeni matrik a proste se tam dovolej. drzim palce, me se to povedlo! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?