Dostanu české občanství po svatbě? Jsem Slovenka

Profilova fotka
Ahoj máte nějaké zkušenosti s českým občanstvím po svatbě? :-) jsem Slovenka žijící v Čechách skoro 14 let. Jestli ho dostanu bezplatně po svatbě s přítelem.. Děkuji za odpověď :-D
Odpovědět
Profilova fotka
A co všechno za doklady budu potřebovat..
Odpovědět
Občanství automaticky nedostaneš, je to běh na dlouhou trať. O občanství můžeš zažádat ale co potřebuješ za doklady ti řeknou jedině na cizinecký či ambasádě.
Odpovědět
Profilova fotka
já jen vím že pokud jsi tu víc jak 5 let a máš tu přechodný pobyt, tak si můžeš automaticky zažádat o občanství, švagrová si to takhle taky udělala, nevím či se něco nezměnilo za tu dobu, ale jak říká swara88 zajdi si na cizineckou či ambasádu, tam ti vše řeknou :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@tekkana ahoj, prosím ťa, mohla by si mi napísať, čo všetko si ako Slovenka potrebovala za doklady a výpisy na svatbu a či bol s vyřizováním nejaký problém?? díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, na matrice mi nakonec řekli, že když už mám trvalé bydliště v čr tak v tom nebude žádný problém, jen měsíc předem musím jít podepsat prohlášení že už nejsem vdaná protože to v průkazu o povolení pobytu není. a když nemáš trvalé bydliště v čr tak vim jen že je tam nějaký poplatek a mnohem víc obíhání. ale to vše ti matrikářka řekne ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?