Dodatek ke smlouvě o obřadu a hostině, když vše neklapne

Profilova fotka
Zdravím nevěsty :-) Mám takový dotaz, zda některá z Vás neřešila podobnou situaci jako nyní já. Jsme těsně před podpisem smlouvy s firmou, která nám pronajme zámeček na obřad, hostinu i večerní párty, bude nám obřad koordinovat a zařizovat catering. Smlouva je docela jednostranná, řeší hlavně pokuty z naší strany (při nenahlášeném vlastním jídle, alkoholu, storno poplatky atd.). Já bych ráda do smlouvy nějakým způsobem zapojila i naší obranu, pokud nebude vše probíhat, jak bylo dohodnuto a přislíbeno - pozdní obřad, studené jídlo, nefunkční technika, nevhodné chování obsluhy a spoustu jiných katastrofických scénářů :-D Prostě chci mít nějakou jistotu, že pokud dojde k nějakému většímu průšvihu, budeme mít i my v ruce něco, co nám bude zajišťovat nějakou "náhradu". Nemá ale s něčím takovým sebemenší zkušenost, netuším, jak to zformulovat.. Nenajde se tu některá, která to napříkald ve smlouvě měla nebo si to do ní prosadila?
Odpovědět
Profilova fotka
@radunk.a My neměli s restaurací vůbec písemnou smlouvu, vše jen ústně, naštěstí všechno proběhlo jak mělo. Pokud chce restaurace uzavřít písemnou smlouvu - předpokládám, že to je jejich smlouva, protože jednostrannou smlouvu byste asi vy nevytořili - pak by bylo korektní, aby vám ji poslali k připomínkování, kde byste dopnili pasáže týkající se sankcí pro ně. Počítej s tím, že ale můžou říct, že buďto uzavřou tak, jak to mají oni nebo vůbec. Nicméně tohle by tě mohlo trochu varovat - pokud jsou solidní, klidně to podepíšou (nicméně smlouva by měla být vyrovnaná co se týká výše sankcí), pokud by z toho měli strach, je to trochu divné.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuju moc! nikdo další jste se s tím nesetkal? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My máme smlouvu s hudební skupinou, která bude hrát na svatbě... a taky nám ji poslali předběžně k připomínkování, byly tam sankce jak pro nás (když vypovíme), tak i pro ně! (když nebudou moci z nějakého důvodu hrát). Takže jak už píše minina, mělo by to být vyrovnané.
Odpovědět
Profilova fotka
@becicka a nemohla by jsi mi prosím trošku naznačit, jak to je u Vás napsané a jestli je ve stejné výši jako sankce pro Vás? Budu ten dodatek nějak dávat dohromady já, tak aby to nějak vypadalo.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No jsou tam uvedeny jak povinnosti pořadatele jako nás, tak i povinnosti skupiny. Je tam sankce - odstupné 100% honoráře, a to pro obě strany, pokud odstoupíme do smlouvy. A pak je tam ještě pokuta 50% pokud dojde k porušení povinností některé strany.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?