Svatební mandličky nebo oříšky?

Chceme dávat dárečky v podobě pytlíčku s mandličkama. Můžeme použít i lísková jádra v čokoládě, nebo se tenhle svatební zvyk vztahuje jen na mandličky?
Odpovědět
Co jsem četla, tak ten zvyk se vztahuje jen na mabdličky a má to snad důvod ten, že jsou hořké jako někdy manželství bývá, proto jsou obalené v něčem jako cukr, jako že manželství je i sladké, dává se jich 5 - lichý počet a každá znamená něco ale to už z hlavy nedám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to tak a znázorňují tady tohle: zdraví, bohatství, hojnost, dlouhý život a štěstí :) a kdyby náhodou, tak mi přesně na tohle tvoříme krabičky.
Odpovědět
a poleva musí být bílá nebo může být třeba mléčná čokoláda?
Odpovědět
nebo teda spíš, může být i jiný "obal" než čokoláda? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@danule91 : koukni se tady na beremku na shopy a tam jsou mandličky v různých barvách
Odpovědět
@danule91 zvyk se vztahuje na svatební mandle.
Odpovědět
Profilova fotka
Mandle mohou být v různé barvě, doporučujeme sladit je s ostatními doplňky. Např. když máte svatbu do růžova, můžete zvolit růžové svatební mandle balené do bílé mošničky či pytlíčků či naopak.
Odpovědět
Přemýšlím o čokoládových, ale máme svatbu v červnu a tak se trochu bojím, aby vydržely celý den a nebyla čokoláda rozteklá. Přece jen je cukrová poleva jistota.
Odpovědět
Profilova fotka
Máte pravdu. V cukrově polevě mandle jsou jistější. Ale některé nevěsty se zásobují mandlemi už nyní a to je počasí v pohodě. My v létě posíláme, ale 1 x pracoví den ať to nikde neleží a když je moc vedro, tak to pozdržíme dle domluvy :-)
Odpovědět
Ahoj všem, svatební mandle se dávají všem svatebčanům? I rodině? Nebo jen přátelům a rodičům něco jiného? Díky moc za radu... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koupili jsme dražé...nedoporučuji...je to tvrdé, sladké jak cecek a skoro nepoživatelné :-/
Odpovědět
Profilova fotka
všem svatebčanům, i rodině
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
pokud chcete odlišit rodinu, můžete jim mandle zabalit jiným způsobem než ostatním hostům (např. hostům krabičky, rodičům a svědkům dát mandle do kyblíčku či moščničky) - inspiraci najdete u nás.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?