Květiny pro svatebčany. Maminkám a komu ještě?

Profilova fotka
Moc Vás všechny zdravím a prosím o radu jak je to s květinami pro svatebčany, dávají se pouze maminkám od snoubenců nebo jak?vůbec se v těhlech tradicích neorientuju a nerada bych trapnosti...díky za odpověď
Odpovědět
Kytka patří ještě svědkyni.....potom se dává třeba ještě babičkám, ale to už je na tobě, jestli jim jí dáš nebo ne....každopádně mě moje květinářka říkala, že se prý říká, že babičky by měly mít honosnější kytku než maminky...že jsou jako vážené osoby....
Odpovědět
Profilova fotka
My dáváme mamkám a svědkyni.
Odpovědět
Profilova fotka
díky z reakce, vemu si z toho příklad, když květina svědkyni tak svědkovi svěřit třeba prstýnky?aby se taky cítil důležitě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já dávám: sobě :-D ženichovi korsáž svědkyni (zmenšenina mojí) svědkovi (zmenšenina korsáže) maminkám babičkám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u nás budu mít kytku já, maminky, svědkyně, babičky. Ženich bude mít se svědkem korsáž a zbytek chlapů z rodiny taky něco takového, ale to je na květinářce.
Odpovědět
silente: vidíš, na korsáž jsem zapomněla :-) tu budeme mít taky pro ženicha a svědka samozřejmě :-) korsáž budou mít taky ještě tatínkové...když maminky mají kytky, tak aby jim to nebylo líto :-) mojska: prstýnky se svěřují svědkovi, takže já myslím, že tím nic nepokazíte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme objednávali kytice pro maminky - každá měla jinou, moje z lilií manželova z anturií, svědkyně dostala bílé lilie a růže - tyto kytky mají nejraději. babička dostala z frézii a irisů, já měla kaly a růže. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem objednala...kyticky maminkam a o neco mensi svedkyni a manzelce otce.
Odpovědět
Profilova fotka
my to asi vyřešíme kytkou pro mě (překvapivě :-D ), bude z vínových kal....svědkyně dostane asi jednu nějak hezky uvázanou kalu...ženich bude mít korsáž..svědek dostane korsáž - zmenšeninu té ženichové(prstýnky mu svěřovat nebudeme, to bysme je taky pak nemuseli najít :-D )...kytičky pro maminky budou obě stejné (aby se nehádaly, která má hezčí :-D ), nejspíš z gerber, nějak barevně sladěné s mojí kytkou, jelikož je to oblíbená kytička mé mamky...babičkám už nic dávat nebudeme...a všichni svatebčani dostanou samozřejmě vývazek s myrtou...tak snad jsem na nikoho nezapomněla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás dostane svědkyně podobnou jak ojá ale v menším provedení, pak máme maminkám kytičku a svědkovi a žnichovi korsáž...ještě se taky může dát babičkám ;-) a družičkám třeba košíčky s lístkama ;-)
Odpovědět
Ahoj, my to máme podobně až na to, že máme svědkyně 2 :-D , tak obě dostanou kytičku aby se nehádaly :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já dávala kytičky maminkám a svědkyni, družičky jsme neměli. Hodně štěstí všem nastávajícím, a taky už vdaným! ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Já byla na svatbě za svědka a měla jsem tak nádhernou kytičku, že když jsem jí pak přinesla domů, tak si mysleli, že jsem chytila nevěstinu :-) byla vážně úžasná....zmenšenina nevěstiny kytičky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nám řekla v květinářství že se dává jen maminkám a družičkám..my bohužel žádnou družičku neměli tak jsem dala svědkyni..a mamky měli stejné kytičky z lilie (ta se prý hodí ke každému oblečení) a tak to bylo fajn..
Odpovědět
My jsme dali jen maminkám. babičce ne a svědkyni taky ne. Potřebovala jsem, aby i sem tam něco organizovala, takže by jí kytka překážela. Všichni dostali po obřadu bublifuky a byly připravené zvonečky. Nevím, jak by držely kytku, kabelku, bublifuk a ještě zvonily. Dost těžko. Tak proto jsme jim kytku nedávali.
Odpovědět
Profilova fotka
Já chci dávat kytku družičce, matkám a všem svobodným holkám co budou na svatbě. Mamka sice říkala, že kytku ani nepotřebuje, ale myslím si, že svatební matky by měly mít kytku. Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
zankova: to by mely mít ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si to taky myslím. Koupím je a bude.
Odpovědět
Kytku jsem měla já jako nevěsta, pak ženich korsáž, tatínci měli korsáže ve stejné barvě jako maminky měli kytky, maminky mělikytky a dámské korsáže, pak ženich měl korsáž, svědkyně měla kytku a korsáž a drůžičky měli košíčky s květinami a samozřejmě i babičky.
Odpovědět
Ještě samozřejmě měl korsáž i ženichův svěděk.
Odpovědět
Profilova fotka
takže svědek by měl mít taky korsáž - kytí jako ženich?? a tatové taky???? tak to jsem vůbec nevěděla...
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít akorát korsáž pro zěnicha....ostatní budou mít jen mašličky s myrtou! Aby byl výjimečný!!! Já kytku...pak mamky a babišky...a šlus! :-D Máme dva svědky...takže nepotřebujem pro svědkyni.
Odpovědět
Profilova fotka
nevěsta, maminky a trochu více ozdoben korsáž pro svědky. Květinářka mě nedoporučila kytici pro svědkyni, prý je na to aby nevěstě pomáhala, držela její kytici, pomahala ji se šatama,.....
Odpovědět
u nas budu mit kytku jen ja a svedkyne a zenich korsaz, maminky ani babicky ji mit nebudou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak u nás jenom já, ženich korsáž a maminky, ještě jsem přemýšlela,že družičky by asi měli mít taky, jestli je teda nakonec budu mít(kamarádky)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 letech
tak ja byla na svatbě před měsicem a ženich mi nervozne vecpal kvetinu takovou lacine polní kviti no ale o to nejde ale dostaly jsme ji všechny svobodne holky-to se ted děla??? ani mi o tom nic neřekli a ja nevedela proč ji mam mit
Odpovědět
My jsme měli takto: nevěsta, svědkyně a maminky, ale v podstatě záleží asi na vás :-)
Odpovědět
My to máme v plánu takhle: Kytice pro nevěstu, menší kytice (symbolické) pro maminky, květinové náramky pro družičky a pro svědkyni. Korsáž pro ženicha (speciální, nejbohatší), menší korsáže pro tatínky a ještě stylově odlišné korsáže pro svědka a družby.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Otázka - proč kytku pro maminky? Přijde mi, že jim akorát bude překážet, co tam s ní budou dělat? Není to zbytečný?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?