Jaký dáreček hostům?

Profilova fotka
Vůbec nemám žádný nápad 😰
Odpovědět
1
2
My budeme dávat svatební mandličky, každý si může odnést sv. noviny a jako jmenovky budou čokoládky. Tak si myslím, že to bude stačit....
Odpovědět
@andreakriskova My kromě výslužek nedávali žádný a nepřišlo mi to vůbec divný...přijde mi to spíše jako nějaký nový zvyk.
Odpovědět
Profilova fotka
@andreakriskova Dobrý den, dávají se mandličky třeba v krabičkách, minivína, čokoládky, magnety, svatební noviny:-)
Odpovědět
my budeme taky jen dávat výslužky a rodičům perníkové srdce + jim něco koupíme ještě po svatbě. A taky mi to přijde jako nějaký nový trend poslední doby a myslím, že je to zbytečné :-)
Odpovědět
My hostům budeme dávat výslužky a rodičům drobný dárek. Taky dárečky považuju za novodobý zvyk, který nechápu...
Odpovědět
Dárky bych nedávala vůbec, přijde mi to divné, navíc jde většinou o hrozné nesmysly - svíčky, mýdla, magnetky, kolíčky... co s tím pak? Na co? My budeme dávat každému láhev vína (minivíno je podle mě další nesmysl), je to místo výslužky.
Odpovědět
Profilova fotka
Pripada mi, ze i tak hostům zaplatím ubytováni i občerstvení, dostanou vysluzky a ještě darecek... Hmmm, to se mi vyplatí, teda. Nějaká levnější varianta? ;)
Odpovědět
Tak vím, že sestřenka říkala, že jí ty mydýlka ve tvaru srdíčka stály max 10 Kč, tak to zas tak moc není :) ........
Odpovědět
Minivínka, čokoládky a mandličky mi připadají už dost neoriginální (přesto fajn nápad :)). Jenže vymyslet něco originálního není jen tak. Co třeba něco ručně vyrobeného? Nebo ty mýdélka, čaje, káva, belgické pralinky, nazdobené sušenky. Jde hodně i o to, jak bude konkrétní dáreček zabalený.
Odpovědět
@michalusenka No jo, ale proč dávat 10,- Kč za takovou věc? Za mě vyhozené peníze, když už, tak klidně více peněz za něco pořádného, než tohle za "dárek pro dárek".
Odpovědět
@kacenkakaca njn, já jen říkám, že to zas moc peněz není.......my budeme mít něco, co nás nic nebude stát, protože mám šikovnou tetu a líbí se mi myšlenka poděkování svatebčanům.......každý to má prostě jinak, každý dá peníze do něčeho jiného :)
Odpovědět
@michalusenka Já to beru tak, že než vyhodit "trochu" peněz za nějakou, s odpuštěním, blbost, tak je lepší se toho vzdát úplně a ty peníze dát do něčeho jiného. Vždyť kdyby člověk takhle uvažoval nad vším, tak pořídí akorát hromadu nepotřebných krámů a na jiné, důležitější věci mu nezbude. Ono, když člověk něco vynechá, tak to působí často mnohem lépe, než když tam dá nějakou ošulenou verzi čehosi.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nebudeme dávat nic a nevím, proč bych musela... Nedovedu si představit, že by měl někdo na lednici magnet s mou fotkou a datem svatby popř. nosil na tašce placku :-S Mandličky apod. nechci, protože si budeme sami péct a budou se rozvážet výslužky, takže sladkého bude víc než dost... A minivíno jsme dostali jednou a kvalita byla velmi špatná, takže určitě ne a nic...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, já jsem také ze skupiny, která zastává,že dárečky jsou nějaký novodobý zvláštní zvyk...ale na své svatbě (2011), vlastně jsme si ani neuvědomili,že to jsou nějaké dárky pro svatebčany - prostě jsme dali na stůl všem dětem malé upomínky- něco na ten způsob "díky,že jste do s náma dospělýma vydržely ) :-)Holčičkám do krabiček náramky a klukům "angličáky".... A kamarádka měla svatbu hned pár dní po nás a pak mi říkala,že dávali na stůl jmenovky a ke každé jmenovce nějaký jako váček, nebo pytlíček a v tom byl takový ten drahý kámen, co se přisuzuje k různým znamením zvěrokruhu. Plus k tomu byl malý papírek s charakteristikou toho daného znamení a předpovězení, jak ten kámen danému majiteli bude nosit štěstí, zdraví a radost...Přišlo mi to zrovna jako dobrý nápad, páč si s tím taky musela dát práci a sehnat si údaje o každém svatebčanovi, kdy a jak se narodil...teda v jakém znamení, pak musela nakoupit ty různé kamínky a vytvořit tu charakteristiku, s pozitivním přáním pro každého nakonec.... Nevím, docela se mi to líbilo. Myslím,že to byla pěkná osobní památka pro každého zúčastněného :-)
Odpovědět
@dzulia1 to je docela hezké :) rozhodně lepší než mejdlíčka, hnusná minivína a podobný hovadiny :-) když už bych jim chtěla dát nějaký dárek, tak třeba místo jmenovek dát malá perníková srdíčka, ať si to sní ke kafi nebo nastrouhaj na těstoviny, já bych si to doma taky nevystavovala :-D ale nic nebude, nemám čas se teď zabývat takovýma prkotinama
Odpovědět
my máme pro každého cup cake.Na krabičku napíšeme iniciály a každý si na stole najde tu svou,aby to neměli tak jednoduché :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nic nedáváme jsem nevěděla že se i něco dává.Dostanou vysluzku.-nevím budeme mít 45 lidí i s dětmi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také hostům žádné dárky nebudeme dávat. Dostanou vysluzku, mají zaplacené jídlo,raut,pití....myslím,že toho je až dost :) jen rodičům dáme poděkování a víno které mají rádi s vlastní etiketou na památku :)
Odpovědět
Nedávali jsme nic, měli oběd, raut, pití alko a nealko neomezeně, ubytování a snídani. Akorát rodičům jsme dávali puzzle s fotkou nás a dětí a k tomu text poděkování. Host si po pár měsících vzpomene, že neměl hlad, že hudba dobře hrála, že mohl pít co chtěl a ne na to, že dostal malou pitomost jako lapač prachu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Zkuste tužky na památku s Vaším nápisem http://www.svatebni-diar.cz/darky-pro...
Odpovědět
Ahoj, já jsem dělala minišampaňské s etiketou s motivem naší svatby, se jmény a datem svatby. Každou falštičku jsem zabalila do celofánu a zavázala mašlí v barvě svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme dávat výslužky, kde budou koláčky, cukroví a svatební víno (0,7l)....na hostině už nic dávat nebudeme. :-)
Odpovědět
My máme v plánu klasicky výslužky - vdolečky a zákusky (ale žádnou obrovskou krabici). Nachystám den předem, dostanou je při odchodu. Svatební noviny plánujeme taky, takže když budou chtít, odnesou si i ty. Další "dárečky" se mi zdají jako zbytečnost a nemyslím si, že by to ocenili.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nechtěla dávat žadné blbosti a cukroví a tak jsme udělali domací jahodovou marmeladu s vanilkou a domací pastiku se zeleným pepřem a k tomu jsme přidali ručně malovaný kaminek s datumem a jmeny. Vše jsme dárkově zabalili. Chtěla jsem, aby prostě dostal každý něco malého, dobrého a vlastnoručně vyrobeného ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme pro každého čokoládku a jako jmenovku u svatebního stolu budou placky .. takže si myslím, že je to dva v jednom a super a my jsme spokojení!
Odpovědět
@martin_patek Tyhle tužky se mi taky moc líbí, ale máme přes 100 hostů a cena za kus je 15kč :-( nemáte někdo levnější variantu?? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Můj florista mi doporučil dokonalý darek. Vyřešila se tim výzdoba svatebního stolu a hosté si tuto aranžmá odnášejí jako dar od nas. Měli to ohromné ohlasy. Cena byla stejná jako větší vázané kytice na stul, tak to cenově vyšlo za hubičku. Doporučuji, foto ve svatebním albu. Pa :)
Odpovědět
Profilova fotka
Svatební čokoládky 4,- Kč
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky holky jsem tu nova a rada bych se poradila a nejlépe dostala nějaký typ na dárečky pro hosty,vůbec nevím co ...Poradíte moc děkuji
Odpovědět
@barka14 Ahojky, já taky pořád přemýšlela,... nechtěla jsem hlavně jen klasické výslužky, nevím proč, ale přijde mi to staromódní. Takže naplním menší krabičky koláčky a drobným cukrovím (cukroví na svatbě mít nebudeme, jen dezerty, takže do výslužek bude změna) a tu krabičku zavážu do celofánového pytlíku spolu s domácí jahodovou marmeládou a látkovým srdíčkem plněným levandulí. Je to praktické, k jídlu i na památku :-) A budu dávat do dvojic.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?