Změna rodinného stavu v OP

Ahoj, mám problém. Změnil se mi rodinný stav, ale nemám to změněno v občance a zítra jsem jako svědek. Můžu svědčit i tak? Myslela jsem, že mám na změnu ještě čas, ale dnes mi na poště paní řekla, že nemá číslo meho OP v evidenci čísel. Je to velký problém? Koukají na číslo OP? Dá se popř. svědčit s pasem? OP mám do r. 2029.
Odpovědět
Kdy to musíte řešit V případě změny příjmení a změny rodinného stavu, který můžete nebo nemusíte mít v občanském průkazu uvedený, skoční platnost vašeho občanského průkazu po 45 dnech od uzavření manželství. Požádat o výměnu občanského průkazu musíte nejpozději do 15 dnů od skončení platnosti občanského průkazu. Celkově tedy máte na výměnu občanského průkazu 60 dní od data uzavření manželství. Svedcit muzes i s pasem :-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od babka:

Kdy to musíte řešit V případě změny příjmení a zm…
@babka příjmení mám pořád stejné. Problém je, že už je po termínu změny, myslela jsem, že ten termín je delší. Jasně moje hloupost, otázka je, jestli i s OP s nezměněným rodinným stavem můžu svědčit a zda koukají na číslo OP🤷‍♀️
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petra1998:

@babka příjmení mám pořád stejné. Problém je, že …
@petra1998 tak ale na tech strankach ministerstav se jasne pise, ze platnost konci 45 dni po uzavreni snatku. A svedcit s neplatnym dokladem nemuzes, to je fuk, jetsli nekam koukaji nebo nekoukaji. Vzala bych pas :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?