Jak zařídit pokoj pro hosty

3. dub 2023

Pokoj pro hosty je ve větších domech a bytech samozřejmostí. Pokud často míváte návštěvy a chcete, aby se u vás cítili jako doma, máme pro vás pár tipů, co by nemělo v pokoji pro hosty chybět.

Foto: pixabay.com

Útulnost je základ

Pokud chcete, aby se u vás hosté cítili fajn, doporučujeme vybrat vhodné doplňky do pokoje. Zdi by neměly být prázdné a pokud možno, pokoj by měl mít třeba i malou knihovnu pro zútulnění místnosti. V místnosti by také neměly chybět květiny, odkládací prostor nebo stojanová lampa. Všechny tyto prvky dokážou vylepšit atmosféru v místnosti.

Minimalistický design

V pokoji pro hosty doporučujeme udržovat minimalistický styl, protože ten se líbí všem. Nevybírejte do pokoje nevhodné dekorace, srdíčka, provence styl apod. V jednoduchosti je síla, proto nepoužívejte ani výrazné barvy nebo mnoho barevných odstínů.

Čistota

Návštěva ocení nejenom útulnost, ale i čistotu. Neubytovávejte hosty v zaprášené či nevhodně upravené místnosti (např. místnost určená k rekonstrukci apod.) Místnost pro hosty by neměla být jakýmsi “odkladištěm” nepořádku nebo nechtěných věcí.

Cítit se jako doma

Pozor také na úložný prostor, určitě si hosté chtějí někam odložit svoje osobní věci či kosmetiku. Také není úplně vhodné zařídit spaní starším nábytkem, kde například matrace může být proleželá.

Pokud zrovna stavíte dům a máte možnost vybudovat menší koupelnu a toaletu blízko pokoje pro hosty, máte vyhráno. Je to lepší jak pro hosty, tak pro rodinu, že mají svoje vlastní soukromí.