5 tipů na ideální dárky k narozeninám

12. říj 2022

Vybíráte příbuzným dárek k narozeninám a nemůžete přijít se žádným dobrým nápadem? Máme pro vás pět tipů, kterými se můžete inspirovat. Jistě mezi nimi najdete dárek, ze kterého bude obdarovaná osoba nadšená.

Poukaz na víkendový zájezd

Vzpomíná oslavenec neustále na nějaké místo, které navštívil třeba v dětství, ale nikdy se do něj sám nevypravil? Narozeniny jsou ideální příležitostí k tomu, abyste mu do daného místa naplánovali výlet. Buď můžete u cestovní kanceláře koupit univerzální voucher v určité hodnotě, se kterým je možné si pořídit libovolnou dovolenou, nebo můžete zamluvit konkrétní zájezd včetně ubytování. Musíte ale mít jistotu, že daný termín bude obdarované osobě vyhovovat.

Užitečný spotřebič do domácnosti – třeba robotický vysavač

Spotřebiče jsou častým dárkem mezi partnery a příbuznými. Pokud víte, že si daná osoba často stěžuje na to, že má doma zvýšenou prašnost a vysavač musí brát do ruky takřka denně, robotický vysavač bude perfektním dárkem. Vynachválit si jej nemohou ani maminky s malými dětmi. Ratolesti, které začnou chodit, totiž dokážou nadrobit po celé domácnosti. S robotickým vysavačem ale maminku nic podobného trápit nemusí, robot vše sám vysaje během její odpolední procházky s kočárkem.

Poukaz do restaurace

Stále oblíbenějšími dárky jsou poukazy do zážitkových restaurací. Zdaleka už nejde jen o restaurace v našem hlavním městě, skvělou gastronomii lze nalézt po celé republice.

Kvalitní večeře ve dvou s dostatečným rozpočtem – to si užije skutečně každý. Dejte jen pozor na to, abyste se obdarovávanému trefili do noty. Nemá smysl kupovat poukaz např. do indické restaurace někomu, kdo celý život preferuje českou klasiku. Platí to samozřejmě i naopak. Výsledkem by kvůli špatné volbě mohl být jen rozpačitý večer. Zkrátka se nesnažte jubilantovi nutit něco nového, raději mu dopřejte zážitek, který si dokáže skutečně užít.

Proč se nenaučit něco nového?

Dalším poměrně trendy dárkem jsou poukazy na naučné kurzy. Mluvíme například o řemeslných kurzech, na kterých se dotyčný může naučit pracovat se dřevem. Kromě dovednosti si z nich odnese i svůj vlastní výrobek.

Do stejné kategorie se řadí i kurzy vaření, zajímavou volbou mohou být i kurzy taneční a mnoho dalších. Možnosti jsou v tomto směru takřka neomezené (širší nabídka je samozřejmě ve větších městech).

Na klasiku není nikdy pozdě

Stále si nevíte rady? Nikdy není na škodu vsadit na jistotu. Skvělým dárkem může být lahev kvalitního alkoholu, výběrová čokoláda nebo dárkový koš plný těch nejlepších delikates.

Chybu neuděláte ani s lístky do divadla nebo do kina. A pro dámy je samozřejmě skvělou volbou květina.