Proslov paní místostarostky pokud se chcete zasmát přečtěte :)

22. čvn 2012

Vážení snoubenci, vážení svatební hosté!

Je pro mne potěšením přivítat Vás v obřadní síni na Zámku v Liblicích a přijmout z Vašich úst manželský slib. Rozhodli jste se žít společně. Dospěli jste k poznání, že chcete mít vedle sebe někoho, s kým byste si důvěrně pohovořili, komu byste sdělovali svoje životní plány a tužby.

Dnes prožíváte velmi významný okamžik, který se nesmazatelně zapíše do Vašich myslí a srdcí. Od této chvíle se spolu budete radovat i soužit, plakat a smát se, starat se i veselit. Všechny tyto pocity přináší život a nastavuje je manželské zkoušce. V takových okamžicích poznáte sílu opravdové lásky.

Krásné manželství, a já pevně věřím, že bude krásné, příliš nezmění Váš dosavadní život. Budete-li vždy tolerantní ke svému protějšku, budou Vám společně procházet drobné prohřešky, které jste na sebe prozradili. Mám nyní na mysli Tomášovo kroucení hlavou, kdy Lucinka poněkolikáté dopouští horkou vodu do zchladlé vany, aby dočetla poslední díl knihy válka upírů, naoplátku  i Lucka je občas pohoršena, když se Tomáš zapomene před spaním vykoupat , protože byl jaksi dlouho on-line na počítači s přáteli. To jsou však jen drobnosti, kterým se musíte usmát a jít dál. Oblíbenou Zumbu si pak Lucinka může dát při vaření nedělního oběda.

Radujte se za života, vychovávejte své děti, ty Tomáši s nimi jezdi na kole, které máš rád, nauč je malovat a ty Lucko je přiveď ke čtení, neboť ve znalostech je životní síla a sebevědomí a společně jim při cestování ukažte krásy světa. Pak pochopíte pravý smysl manželství a to je dát nový život a dělat druhé šťastnými.

Láska je velikým darem člověku. Říká se, že mu pomáhá hory přenášet a řeky obracet. Vzhledem k Vaší přítomnosti zde na tomto místě, lze předpokládat, že už dnes je to láska pevná jako žula nebo křemen a průzračná a životadárná jako voda. Váš hluboký a vřelý  cit, založený na vzájemné úctě a porozumění, je zárukou, že si poradíte s nesnázemi, které život přináší. Buďte proto k sobě shovívaví, vzájemně se podporujte, jeden druhému pomáhejte, nedostatky odstraňujte v dobré shodě a s úsměvem. Život ovšem nejsou jen radostné dny plné úsměvů, manželství se tak trochu podobá stavebnici, od které jste ztratili návod. Čeká Vás nelehký úkol – vybudovat harmonický celek, vlastní domov.

Na tomto místě obyčejně vyjadřuji přesvědčení, že Vaše vzájemné pouto přinese to nejkrásnější co je na manželství a sice narození dětí, neboť to je smysl manželství a děti jsou naší budoucností. Ve Vašem případě je mé přání jaksi lehce provokativní a tak Vám popřeji k Vaší krásné dceři další krásné potomky, aby si Tomáš mohl dětský tábor zorganizovat i doma.

Až Vám dnes Vaši rodiče budou blahopřát, poděkujte jim za to, co pro Vás až dosud udělali. Nezapomeňte na ty, kteří Vám dali život a postarali se o Vaši budoucnost. Mějte je stále v úctě a čerpejte z jejich životních zkušeností.

  • kristynkak123Moc hezký a osobní proslov 🙂
    • kockal89
      AUTOR
      krásně to uvolnilo náladu při obřadu a ještě se všichni zasmáli 🙂 stačilo jen poslat pár osobních informací a vznikl z toho krásný proslov 🙂 nikomu jsme o tom neřekli věděli jsme to jen mi 🙂
      • kakia88@kockal89  opravdu suprové 🙂
        • misule2381To je fakt nádherný, a čí to byl nápad, váš nebo paní oddávající?
          • kockal89
            AUTOR
            náš 🙂 viděla jsem jeden takovej nápad na youtube tak jsme ho zrealizovali taky 🙂
            • kaca_a_okyUááá, mě to dojalo i při čtení v práci .. Já ten obřad nepřežiju 😃